|
Tava Böreği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177326
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2024
196 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağından az sıvı yağ
2 tane yumurta
Maydanoz
Dereotu
Peynir
Öncelikle yufkaları küçük küçük doğrayın.
Daha sonra üzerine sütü gezdirin. Ardından uygun bir kabın içine 2 tane yumurtayı ve sıvı yağı ilave ederek çırpmaya başlayın. Daha sonra kullanmak istediğiniz yeşillikleri doğrayın.
Son olarak sütle ıslattığınız yufknın içine çırptığınız yumurtayı ve doğradığınız yeşillikleri ilave edin. Tarifte dilediğiniz peyniri kullanabilirsiniz. Tercih ettiğiniz peyniri ister rendeleyin ister küçük küçük doğrayın. Daha sonra yufkanın içine atıp karıştırın.
|
Tavada Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171981
Gönderme Tarihi: 11.May.2023
156 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı süt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı soda
50 gram beyaz peynir
30 gram kaşar peynir
Sıvıyağ, süt ve sodayı karıştırın.
Yanmaz bir tavayı yağlayıp ilk yufkayı serin.
Arasına hazırladığınız karışımı sürün. Ardından çok az kaşar rendeleyin.
İkinci yufkayı koyun onu da yağlayın ancak bu kez arasına beyaz peynir ve kaşarı karıştırarak koyun.
Üzerine bir yufka daha serin onu da yağlayın. Çok az kaşar serpiştirin.
Daha sonra son yufkayı koyun yağlayın içe doğru katlayın.
Ocağın altını kısık ateşte açın.
Ağır ağır pişsin. Yönünü çevirip diğer tarafında pişmesini sağlayın.
|
Tava Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171435
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2023
426 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yaprak yufka
100 gram beyaz peynir
50 gram kaşar peynir
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Bir tavanın zeminini yağlayın. Ardından bir yaprak yufkayı serin.
Bir kasede süt ve yumurtayı iyice çırpın.
Bu karışımı yavaşça yufkaya dökün.
Bir yufka daha serin aynı işlemi yapın yufkayı içe katlayın.
En son yufka yaprağını tava içindeki direk böreğe sarın.
Ardından ocağı kısık ateşte açın.
Spatula yardımıyla çevirerek kızartın.
Yağ çeken bir kağıda sarın.
5 dakika sonra dilimlere ayırın.
|
Tava Böreği |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164535
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 adet yufka
2 adet yumurta
Yarım kahve fincanı fındık yağı
1 çay bardağı maden suyu
50 gram pastırma
100 gram lor peyniri
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
Derin bir kapta yumurta, fındık yağı ve maden suyunu çırpın. Ayrı bir kapta iri doğranmış pastırma ve lor peynirini karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı sıvı yağ ile yağlayın. Yufkalardan birini kenarlardan taşacak şekilde tavaya yerleştirin. Yumurtalı harçtan yufkanın üzerine 2-3 çorba kaşığı gezdirin. Diğer yufkayı dörde bölün ve 1'inci parçayı tavaya serip, yumurtalı harçla ıslatın. Üzerine 2'nci parçayı yerleştirin ve pastırmalı iç harcı yayın. Kalan 2 yufka parçasını da aynı şekilde yerleştirin. Kenarlardan taşan yufka parçası ile böreğin üzerini kapatın. Kalan yumurtalı harcı üzerine gezdirin ve ocağın üzerinde, kısık ateşte önlü arkalı pişirin. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.
|
Tava Böreği |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158396
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2021
274 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet yufka
1 çorba kaşığı tereyağı
5-6 adet sosis
8-10 adet mantar
1 çorba kaşığı domates püresi ya da salça
1 su bardağı süt
4-5 dal dereotu
Sosis ve mantarları küçük kesin. Bir tavada tereyağını eritip sosis ve mantarları kavurun. Domates püresi ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Büyükçe bir tavayı yağlayıp yufkalardan birini, kenarları dışarıda kalacak şekilde tavaya yayın. Kalan yufkaları büyük parçalara ayırıp, sütle ıslatın. Islanmış yufkaların yarısını tavadaki yufkanın üzerine yerleştirin. Sosisli-mantarlı harcı yayın. Kalan ıslanmış yufkaları harcın üzerine yerleştirin. Tavanın kenarlarından sarkan yufkaları bohça gibi katlayarak böreğin üzerini kapatın. Ocakta ters düz ederek yufkanın üzeri pembeleşene kadar kadar pişirin. Üçgen dilimler çıkartarak sıcak servis yapın.
|
Tava Böreği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157656
Gönderme Tarihi: 09.May.2021
469 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 tane yufka
2 su bardağı süt
2 tane yumurta
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
1 kâse ezilmiş beyaz peynir
Tavaya biraz ayçiçeği yağı sürün ve bir adet yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde içine yerleştirin.
Ayrı bir yerde yumurta, ayçiçeği yağı ve sütü çok az tuz atıp çırpın.
İkinci yufkayı parçalayarak tavaya yerleştirin ve aralarına hazırladığınız sıvı karışımdan gezdirin.
Peynirleri üzerine serpin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde bölerek yerleştirin ve kalan üzerine ayçiçeği yağı gezdirin.
Yufkanın dışarıda kalan kısmıyla üzerini kapatın ve altını kızartın.
Böreğinizin her iki tarafını da çevirerek kızartın.
İyice piştikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
|
Tava Böreği |
|
türkan hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2020
Mesajlar: 38 Şehir: Kahramanmaraş |
Kısa URL: https://ml.md/lc153308
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2020
470 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet hazır yufka
1 adet yumurta
1,5 yemek kaşığı zeytinyağ
1,5 yemek kaşığı yoğurt
Tavanın dibini hafifçe yağlayın ve yufkanın birini kenarlarından taşacak şekilde tavaya yayın. Yumurta, zeytinyağ ve yoğurdu karıştırıp yufkanın içine sürün. Diğer yufkayı elle parçalayıp tavaya koyun ve sos sürerek üzerine yayın. Kalan yufkaları da sosa bulayıp tavaya ekleyin. En üst katı kapatıp iki tarafını da pişirin.
|
Tavada Börek |
|
mavi geyik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.07.2019
Mesajlar: 55 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc144657
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2019
594 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 adet yufka
1 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
İçi için:
Beyaz peynir
Kaşar peynir
Ekşimik
Yumurtayı bir çay kaşığı tuzla biraz çırpın.
İçine sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırın.
Tavayı yarım kaşık tereyağı ile güzelce yağlayın.
Yufkalardan birini ikiye bölüp tavaya tabanını örtecek şekilde yerleştirin.
Sütlü yumurtalı karışımı yufkanın her yerine sürün.
Diğer yarım yufkayı da tavaya yerleştirip yine sütlü karışıma bulayın.
Üç peynirli karışımdan yufkanın üzerine yayın
İkinci yufkayı üç parçaya bölün tek tek tavaya yerleştirin.
Yufkaların üzerine sütlü karışımdan sürüp aralara peynir serpin.
Son olarak yarım yufkayı da tavanın en üstünü kapatacak şekilde yerleştirin. Varsa kenarlardan sarkan yufkaları da üstte toplayın.
Tavayı ocağa alın ve altı kızarana kadar pişirin.
Altı kızarınca kalan tereyağını üzerine sürüp böreği tavada ters yüz edin.
Diğer tarafı da kızarınca böreğiniz servise hazırdır.
|
Tava Böreği |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144297
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2019
654 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet yufka
1/2 su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
İsteğe bağlı maydanoz
Teflon tavayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Bir kasede yoğurt veya süt, yumurta ve sıvı yağı çatalla çırpın. Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacağız.)
Yarım yufkayı elinizle iri parçalar kopararak (10 cm'lik parçalar olabilir, küçük olmasın) tavaya gelişi güzel koyun. Üzerine yoğurtlu sosun yarısını gezdirin. Üzerine yarım yufka daha parçalayın ve üzerine ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve seviyorsanız kıyılmış maydanoz serpin. (Miktarlarını istediğiniz kadar koyun, ben bol miktarda koydum.). Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yoğurtlu sosun kalan yarısını boşaltın ve kalan yarım yufkayı da parçalayın. Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.
En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocağa koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve böreği servis tabağından yavaşça sıyırarak tavaya koyun. Bu yüzü de kızardığında servis tabağına alın.
Ilındığında üçgen olarak dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Tava Böreği |
|
kumanda
Aşçı
Kayıt: 18.07.2019
Mesajlar: 19 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc144293
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2019
703 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
3 yufka
2 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 kase ezilmiş beyaz peynir
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yufkanın yarısını alın ve bir kasenin içine parçalara ayırarak koyun. Aynı kaseye ufalanmış peynir, yumurta, maydanoz, süt ve baharatları ekleyin, karıştırın.
Ardından tavanızı yağlayın. Tavayı kısık ateşte ısıtın. Üzerine bir yufka koyun ve hazırladığınız harcı üzerine yayın. Tabanda kalan yufkayı harcın üzerine düzgünce kapatın. Soda ve yumurta sarısını hazırlayarak yufkanın üstüne dökün. 10 dakika piştikten sonra ters çevirin. Arkalı önlü piştiğinde servis edebilirsiniz.
|
Tavada Börek |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144079
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019
682 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
Damak tadınıza göre tereyağı
Dilediğiniz kadar sucuk
Kaşar peyniri
Bir adet yufkayı tezgahınıza alın. Kenarlardan dikdörtgen olacak şekilde katlayıp rulo halinde sarın. Ruloyu ince parçalara kesin ve diğer yufkalara da bu işlemi uygulayın.
Kesilen yufkaları karıştırarak ayırın. Yarısını geniş tavanıza alın, üzerine tereyağı parçaları koyun. Peynirleri ve ardından sucuk dilimlerini ekleyin. Üzerine kalan yufka parçalarını yerleştirin.
Tavanın kapağını kapattıktan sonra orta ateşte kızarana kadar pişirin. Servis tabağına alın. Tavada böreğiniz hazır.
|
Tava Böreği |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132389
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2018
2,007 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet el açması hazır yufka
Sosu için:
1 yumurta
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
Arası için:
Peynir
Maydanoz
Yumurta, sıvı yağ ve süt iyica karıştırılarak sos hazırlanır.
Peynir ufalanır ve maydanozla karıştırarak içi hazırlanır.
Yufkalardan iki adet tava boyunda yuvarlak parça kesilir.
Birinci yuvarlak yufka tavanın dibine serilir.
Kalan yufkalar elle küçük parçalara koparılır, yufka parçalarının yarısı tavadaki yuvarlak yufkanın üzerine eşit yayılır.
Sosın yarısı ile yufkalar ıslatılır.
Üzerine peynir, maydanoz karışımı eşit bir şekilde yayılır.
İçin üzerine kalan parçalanmış yufkalar yayılır, biraz sosla ıslatılır.
En üste bütün yuvarlak yufka konur ve kalan sosun tamamı gezdirilir.
Tava ateşe konur iki tarafı da kontrollu bir şekilde pişirilir.
Sıcak servis yapılır.
|
Hazır Yufkadan Tava Böreği |
|
gök türk
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2018
Mesajlar: 32 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc131572
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2018
1,335 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1/2 su bardağı süt veya 5-6 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvı yağ
İçi İçin:
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
İsteğe bağlı maydanoz
Teflon tavayı 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın. Bir kasede yoğurt veya süt, yumurta ve sıvı yağı çatalla çırpın. Bir yufkayı kenarları yanlardan sarkacak şekilde tavaya serin. (En sonunda sarkan kısmı böreğin üzerine kapatacağız.)
Yarım yufkayı elinizle iri parçalar kopararak (10 cm'lik parçalar olabilir, küçük olmasın) tavaya gelişi güzel koyun. Üzerine yoğurtlu sosun yarısını gezdirin. Üzerine yarım yufka daha parçalayın ve üzerine ufalanmış beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve seviyorsanız kıyılmış maydanoz serpin. (Miktarlarını istediğiniz kadar koyun, ben bol miktarda koydum.). Kalan yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yoğurtlu sosun kalan yarısını boşaltın ve kalan yarım yufkayı da parçalayın. Kenarlardan sarkan yufkayı da büzdürerek böreğin üzerine kapatın.
En büyük ocağı iyice kısın ve tavayı ocağa koyun. 5-6 dakika sonra kenarından hafif kaldırarak kızarıp kızarmadığını kontrol edin. Kızardığında tavanın üzerine büyük bir servis tabağı veya tepsi kapatıp alt üst ederek böreği servis tabağına alın. Tavaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve böreği servis tabağından yavaşça sıyırarak tavaya koyun. Bu yüzü de kızardığında servis tabağına alın.
Ilındığında üçgen olarak dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
|
Tava Böreği |
|
ince
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc130084
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017
1,071 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 adet yufka
İçi için:
100 gram beyaz peynir
1/4 kangal sucuk
Sosu için:
3 adet yumurta
2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
Tuz
Su
Bütün sos malzemeleri iyice çırpılır.
Beyaz peynir ezilip, ince dilimlenen sucuklarla karıştırılır.
Kapaklı bir tava yağlanır.
Yufkalardan bir tanesi kenarları dışarı taşacak şekilde tavaya serilir.
Diğer yufkanın yarısı parçalanılıp, tavaya konulur.
Sosun bir kısmı yufkaların üzerine dökülüp, iyice emmesi sağlanır.
İç malzeme konuduktan sonra kalan yufka parçaları ile üzeri kapatılıp soslanır.
Dışarı sarkan parçalarla üzeri iyice sarılır.
Kalan sos böreğin üstüne sürülür.
Çok kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişirilmeye başlanır.
Spatula yardımıyla altının kızarıp kızarmadığı kontrol edilir.
Altı kızaran börek bir tabak yardımıyla ters çevrilip diğer tarafının kızarması sağlanır.
|
Tava böreği (hazır yufka) |
|
filo
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc103385
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2014
2,154 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
300 gram ıspanak
100 gram beyaz peynir
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber
Ispanaklara tuz ekleyip ovalayın ve içine peynir ilave edip karıştırın. Yufkaları süt ve yağla ıslatıp içine ıspanaklı içi koyup sarın ve tavaya dizip iki yüzünü de pişirin.
|
Tava Böreği |
|
hünerli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2012
Mesajlar: 85 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc96685
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2014
2,288 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
Yarım demet maydanoz
200 gram lor peyniri
1 yumurta
1 çay bardağı süt
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: Su, süt ve yağı bir kapta çırpın. Yufkayı yayın ve üzerine sulu karışımdan serpip ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin. Tüm yufkaları üst üste aralarına sıvı sürerek tavanın içine yerleştirin. Üzerine peynir ve maydanoz karışımlı iç harcını döşeyin. Tavanın kenarından sarkan yufkaları kopartıp üzerine yerleştirin ve ocak üzerinde iki yüzünü de güzelce pişirin. Yağ oranı çok az olduğu ve tavada olduğu için lezzeti çok daha farklıdır.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.04.2023
|
Tava Böreği |
|
zorbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90722
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2013
2,102 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 çay bardağı süt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
150 gr peynir
4 kaşık sıvı yağ
Yumurta, süt ve sıvıyağ çırpılır, sos hazırlanır. Peynir ezilir ve doğranmış maydanozla iç harcı hazırlanır. Tava iki kaşık yağla iyice yağlanır. 1 yufka serilir, kenarları tavanın dışına sarkıtılır. Üzerine biraz sos gezdirilir, yarım yufka serilir. Sos sürülür, kalan yarım yufka serilir. Üzerine peynirli harç yayılır. Kalan 1 yufka yarım yarım soslanarak yayılır. Tavanın kenarlarından sarkan kısımları, toparlanır ve böreğin üstü kapatılır. Ocağa alınır kısık ateşte çevrilerek pişirilir, spatula yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Ben böreği çevirmek için düz bir kapak kullanıyorum, eğer yoksa büyük bir tabağa çevirebilirsiniz. Kalan iki kaşık yağla tavayı yağlayıp, börek tavaya alınır. Kısık ateşte diğer yüzü kızartılır. Sıcak olarak servis edilir.
|
Tava Böreği |
|
porsiyon
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71959
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2012
2,326 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yufka
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
İstediğiniz Kadar Beyaz peynir
İstediğiniz Kadar maydanoz
28-30 cm lik bir teflon tavayı sıvıyağ ile yağlayın. Yoğurt, yumurta, sıvıyağ ve sütü iyice çırparak böreğin sosunu hazırlayın. İlk yufkayı tavanın içine kenarları dışarıda kalacak şelikde serin ve yoğurtlu sosun bir kısmını kullanarak fırça yardımıyla ıslatın. 2. yuftayı 2 parçaya bölün ilk yarısını ıslatıp tavanın içine büzerek koyun ve üzerine elinizle ufaladığınız beyaz peyniri serpin. Yufkanın 2. yarısına da aynı işlemi uygulayın. İlk yufkanın kenarlarını soslayarak böreğin üzerini kapatın. Kısık ateşte böreğin tabanı kızarana kadar pişirin, kızarınca spatula ya da geniş bir tabak yardımıyla diğer yüzünü çevirin ve kızartın. Ilık servis yapın.
|
Tava Böreği |
|
A Takımı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.01.2012
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71396
Gönderme Tarihi: 05.Oca.2012
2,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
2 demet maydanoz
150 gram beyaz peynir
10 yaprak ıspanak
Tuz, karabiber
1 çay bardağı sıvı yağı
Derin bir kabın içine beyaz peyniri rendeleyin. Ispanakları ince kıyıp içine ilave edin ve karıştırın. Tuz ve karabiberle iç harcı tatlandırıp bir kenara koyun. Yufkalardan birini tezgah üzerine yayıp sıvı yağ ile her tarafını yumuşatın. Yufkayı ikiye bölün ve iç harçtan kanarlarına koyup sarın. Tavayı çok az yağlayarak sardığınız böreklerin iki yüzünü de iyice kızartın.
|
Tava Böreği |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65355
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
3,913 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
3-4 dilim beyazpeynir
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı süt
Yeterince tuz
Peyniri çatalla eziniz. Sert ve kurumuşsa rendeleyiniz. Bir porselen kaseye sütü sıvıyağı, yumurtaları, rendelenmiş peyniri kıyılmış maydanozu koyup karıştırınız. Yufkanın bir parçasını yağlanmış tavaya kenarlardan sarkacak şekilde yayınız. Üzerine bir kaşık harç koyup yayınız. Diğer yufkayı parçalara bölüp, harcın üzerine gelişigüzel koyup, aralarına tekrar harç dökünüz. Tavanın kenarlarından sarkan yufkaları üste kapatıp, bunun da üstüne kalan harcı dökünüz İyice yayınız. Üzerine bir kapak kapatınız. Hafif ateş üzerine tavayı koyup ısıtmaya başlayınız. Arada bir tavayı silkeleyerek tavanın her tarafının ısınmasını sağlayınız Böreğin altı kızarınca, kapak yardımıyla altüst edip, üst tarafını da kızartınız. Her iki yanı pışınce servis tabağına alıp keserek sıcak sıcak ikram ediniz.
|
|