Kısa URL: https://ml.md/lc1054
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2006
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet büyük ya da 8 adet küçük dil balığı
tuz
1 limon suyu
2 çorba kaşığı un
yarım bardak ayçiçek yağı
dört dilim limon
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Balıkları temizleyin, alt ve üstlerine limon suyu sürün, tuzlayıp una bulayın. Balıkları tavada kızdırdığınız yağa kuyruklarından tutarak yatırın. Balıkları ikişer defa alt üst ederek dörder dakika kızartın. Servis tabağına alınca, üzerine maydanoz batırılmış birer dilim limonkoyun. Sofraya getirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc155720
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2021
263 defa indirildi / yazdırıldı
500 g dil balığı
1 domates
2 sivri biber
100 g mantar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kırmızı biber
1 sarı biber
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı
Temizleyip yıkadığınız dil balığını kemiğinden ayırarak fileto kısmını iri küp şeklinde doğrayarak kenara alın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada Ayçiçek yağını kızdırın. Balıketlerini önce una bulayın ve kızartarak tabağa alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. İri doğradığınız mantar ve parmak kalınlığında doğradığınız biberleri ekleyerek soteleyin. üzerine iri doğranmış domatesi ekleyerek sotelemeye devam edin. Baharatları ilave edip 1 dakika daha soteleyerek ocaktan alın. Balık kemiğini servis edeceğiniz tabağa kızarttığınız balığı ve sotelediğiniz sebzeleri yayın. Ilık servis yapın.