|
Tavada Lahmacun |
|
sanık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153368
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2020
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kırmızı biber
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
500 gram yağlı dana kıyma
Hamuru için:
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin.
Maydanozları en son ilave edin.
Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyin ve iyice karıştırın.
Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.
Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.
Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın.
Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın.
Ardından azar azar da un ilave edin.
Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün.
Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır.
Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın.
Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince açmaya çalışın.
İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın.
Pişirme aşamasında kapaklı yanmaz bir tava kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız lahmacunu ısınmış olan tavaya yerleştirin.
Ocağı önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte açın.
Kapağı kapatmadan önce üzerine ıslak bir bez kapatın ve altı bezi alın.
Diğer tüm parçalara aynı işlemi yapın.
|
Tavada Lahmacun |
|
sanık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2020
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc153379
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2020
471 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağından 2 parmak eksik ılık süt
3 su bardağı un
Yarım su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı
İçi için:
250 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet büyük boy yeşil biber
1 adet orta boy domates
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam maydanoz
Tuz
Pulbiber
Kırmızı toz biber
Tavada lahmacun için; ilk önce derin bir kaba 1 su bardağından 2 parmak eksik ılık süt, yarım su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, karıştırın. Ardından karışıma yarım paket kabartma tozu ve 3 su bardağına yakın unu azar azar koyun.
Ele hafifçe yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hazırladığınız lahmacun hamurundan küçük bezeler yapın. Hafifçe unlanmış tezgah üzerine dizin. Üzerlerini temiz bir bez ile örtüp, 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Lahmacunun iç harcı için 1 adet büyük boy yeşil biber ve 1 adet soğanı rondodan geçirin. Derin bir kap içine 250 gr kıyma koyun. Üzerine rondodan geçirilmiş biber ve soğanı koyun. 1 adet kabuğu soyulmuş domatesi ve 1 tutam maydanozu da rondodan geçirip, karışımın üzerine ekleyin. Daha sonra yarım yemek kaşığı domates salçası, yarım yemek kaşığı biber salçası, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, pulbiber ve kırmızı tozbiber koyun. Kıymalı harcı kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Karışım rahatça sürülebilecek kıvamda olmalı.
Bezelerden birini alıp, unlanmış tezgah üzerinde merdane yardımı ile tabak büyüklüğüne yakın ince olacak şekilde açın. Açtığınız hamurun üzerine kıymalı harçtan sürün. Geniş bir tavayı ocak üzerine koyup, ısıtın. Lahmacunu tavanın içine yerleştirin. Tavanın kapağını kapatın. Kapak buharlaşınca ocağın altını kısın. Kısık ateş üzerinde altı kızarana kadar pişirin. Pişirme esnasında tavanın kapağını çok fazla açmayın. Lahmacun pişerken başka bir tane daha hazır edin. Pişen lahmacunları bir tepsi üzerine alın. Soğuyup kurumaması için lahmacunların üzerlerini temiz bir bez ile örtün. Tüm lahmacunlar piştikten sonra, tavada lahmacunu servis edebilirsiniz.
|
Tavada Lahmacun |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162024
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Lahmacun hamuru için:
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Yeteri kadar un
İç harcı için:
400 gram orta yağlı kıyma
2 adet kuru soğan
2 tane yeşilbiber
1 adet domates
5 dal maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Tavada lahmacun tarifi için önce hamuru yoğurun. Sütün ılık olması lahmacunun püf noktasıdır. Ele yapışan bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Unu bu yüzden ölçülü ekleyin. Daha sonra tezgâhı unlayın bütün hamuru küçük bezelere ayırın üzerine nemli bir bez örterek ufak bezeleri dinlendirin.
Hamur dinlenirken lahmacunun iç harcını hazırlayın. Tüm iç harcı güzelce yoğurun. Soğanı rondodan geçirin.
Sıra geldi tavada lahmacun pişirmeye. Bunun için kapaklı bir tava tercih edin. Tavayı ocağa alalın ve ilk bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Üzerine aralıklı bir şekilde elinizle iç harcı yayın. Tavaya yerleştirin. Ocağı yüksek ayarla açın, içi buhar olup kaynama noktasına gelince altını kısın. Alt kısımları kontrol edin ve yeterince kızarınca bir tepsiye alın. Ama pişirirken kapağı açmayın. Üzerine nemli bir bez kapatın ve koyduğunuz tepsiyi de kapatın.
Bütün bezelere aynı işlemi yapın biri pişerken diğerini hazırlarsanız işiniz kolaylaşır. Birde pişen lahmacunları üst üste koyarken bir düz bir ters koyun.
|
Tavada Lahmacun |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163445
Gönderme Tarihi: 05.Mar.2022
305 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram yağlı dana kıyma
2 kuru soğan
2 domates
1 demet maydanoz
2 kırmızı biber
3 yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
İlk olarak iç harcımız için bir mutfak robotunun içinde baharatları, salçayı, sıvı yağı ve kıymayı çekin. Maydanozları en son ekleyin. Hazırlanan harcı geniş bir kaba alarak baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. En son kıymayı yoğurun. Harcınızı bu şekilde hazırladıktan sonra güzelce dinlendirmeye alın.
Lahmacunun iç harcı dinlenirken, hamura geçelim. Bir kaba suyu dökün ve tuz ile şekeri ilave edin. Bir güzel karıştırın. Yavaş yavaş unu da ekleyin. Yoğurma işlemine geçebilirsiniz. Hamurunuz orta sertlikte olmalı. Hamuru da hazırladıktan sonra bir silindir şekline getirin ve eşit parçalar halinde kesin. Eşit büyüklükte hazırladığınız bezelerin üzerini nemli bir bezle örtün ve hamuru da 1 saate yakın dinlendirin.
Açma işlemine geldik. Tezgahın üzerine biraz un serpin ve bezeleri teker teker açın. Hamurun ince açılması gerektiğini unutmayın. Açılan hamurun üzerine iç harcı iyice yayın. Pişirmek için kapaklı yanmaz bir tava tercih edin. Tavayı ısıtın ve lahmacunu koyun. Önce yüksek sonra da kısık ateşte lahmacununuzu pişirin. Kapağı kapatmadan önce üzerine ıslak bir bez kapatın ve altı bezi alın.
|
|