Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hamur İşleri > Tavada Lavaş (2 adet - 22,429 defa bakıldı)

Tavada Lavaş


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Akıtma Tarifleri
Galeta Tarifleri
Gözleme Tarifleri
Ekmek Tarifleri
Kaygana Tarifleri
Katmer Tarifleri
Krep Tarifleri
Kruvasan Tarifleri
Lahmacun Tarifleri
Mantı Tarifleri
Milföy Tarifleri
Peksimet Tarifleri
Pide Tarifleri
Pizza Tarifleri
Sufle Tarifleri
Waffle Tarifleri
Yufka Tarifleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavada Lavaş

ablam ablam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.12.2018
Mesajlar: 47
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151633
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2020
320 defa indirildi / yazdırıldı




500 mililitre ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
6,5 su bardağı un

Derin bir kaba yarım litre su, tuz ve zeytinyağını koyun.
Ardından öncelikle 3 su bardağı unu ekleyin ve karıştırın.
Kalan unu da azar azar koyup, hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan orta büyüklükte parçalar alıp, bezeler yapın.
Mutfak tezgahına un serpin ve bezeleri oklava ile açın.
Daha sonra geniş bir tavayı ocakta ısıtın ve açtığınız lavaşı koyun.
Arkası ve önünü eşit olarak kızarana kadar pişirin.
Diğerleri içinde aynı işlemi uygulayın.



Tavada Lavaş

mutfak müdavimi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.02.2014
Mesajlar: 33
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc96153
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2014
1,609 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
Alabildiği kadar un

Yaş maya, şeker, ılık su karıştırma kabına konur. İyice karıştırdıktan sonra yumuşak bir hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamurun üzeri kapatılır, 1 saat dinlendirilir. Sonra yumuşak hamurdan yumurta kadar parçalar alınır. Merdaneyle tava çapında açılır. Tava orta ateşe yerleştirilir. Isınınca lavaş konur, bir yüzü pişince diğer yüzü çevrilir, pişirilir.






Tavada Lavaş Tarifleri Hamur İşleri



(2 adet Tavada Lavaş 22,429 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort