Somon balığını önce uzunlamasına ikiye daha sonra da dörde bölün. Geniş bir tavada tereyağı eritin. Somonlar çok kısık ateşte ağır ağır pişirilir. Pişerken tavanın üzerine kapak konulması gereklidir ki buharıyla güzel koksun. Sıcak servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc144044
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2019
665 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet somon fileto
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tutam tuz
Somon filetoları güzelce yıkadıktan sonra sularının süzülmesini bekleyin.
Öncelikle filetonuzun her iki yüzünü tuzlayın. Bu sırada kızartma tavasını zeytinyağı ile hafifçe yağlayın ve ocağınızı orta ateşte açın. Ardından sırayla somon filetoların her iki yüzünü mısır ununa bulayın.
Tavaya bıraktığınız somon filetoların her iki yüzünü de 3'er dakika pişirin. Tavadan alır almaz servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc161965
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2021
161 defa indirildi / yazdırıldı
Somon da bildiğiniz tüm balıklar gibi tavada kolayca pişer. Ancak balığın yağlı yapısı nedeniyle somonu tavada pişirirken çok fazla ekstra yağ eklemekten kaçının. Balığın tavaya yapışmasını önleyecek kadar yağ yeterli olacaktır. Balıkları önden mısır ununa bulamanızı da tavsiye ederiz. Üçerden altı dakika içinde somonunuz hazır.