Kısa URL: https://ml.md/lc185721
Gönderme Tarihi: 14.Kas.2025
24 defa indirildi / yazdırıldı
Tahsin Küçük
3 adet yufka
150 gr peynir
Sosu için:
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
Pişirmek için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Süt, yoğurt ve yağı bir kaba alıp peynir ve isteğe bağlı olarak maydanoz ekleyerek karıştırıyoruz.
Parçalara ayırdığımız iki yufkayı bu karışıma ekleyip iyice harmanlıyoruz.
Tavayı tereyağı ile yağlayıp yufkanın bir kısmını seriyoruz, üzerine harcı döküp kenarlarını bohça gibi kapatıyoruz.
Kısık ateşte önce altını 8 dakika pişiriyoruz, ardından dikkatlice ters çevirerek üstünü de 8 dakika pişiriyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc177732
Gönderme Tarihi: 13.May.2024
214 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
100 gr margarin
1 yumurta
1 kase böreklik peynir
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı kadar soğuk su
Margarini eritip üzerine yumurtamızı kıralım ve çatalla iyice çırpalım. Yufkamızı tezgahın üzerine serelim ve yumurtayı margarinden fırça yardımı ile yufkaya sürelim. Daha sonra yufkamızı tavaya alalım, üzerine peynir serpelim. Kalan yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayıp tavaya alalım ve üzeri kapanacak kadar tavamıza soğuk su dökelim. 5 Dakika kadar bu şekilde bekletelim ve tavanın kapağını kapatıp hafif yan çevirerek fazla suyunu süzelim. Şimdi tavamıza sıvıyağ döküp ocağa alalım ve orta ateşte her iki tarafını iyice kızartalım ve dilimleyerek servis yapalım.