Kısa URL: https://ml.md/lc133662
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2024
568 defa indirildi / yazdırıldı
Hamur için; (İsteyenler hazır yufka da kullanabilir)
4 yumurta(varsa köy yumurtası)
Yarım çay bardağı su
Yeteri kadar un
Tuz
Ara katlara sürmek için eritilmiş tereyağı
İçine:
Yarım demet maydanoz
Tel peynir
Beyaz peynir
Bir leğende yumurta, su ve tuzu çırpın. Ardında yavaş yavaş un ekleyin ve yoğurun. Hamur yumuşak olana kadar yoğurun. İyi bir börek için yoğurma önemli. Yarım saat hamuru dinlendirin.
Hamur dinlenirken içini hazırlayın. Peynirleri güzelce karıştırın. Maydanozları doğrayın ve karıştırın.
Dinlenen hamuru 9 bezeye ayıralım. Biraz büyük tava kullanırsanız daha güzel olur.
Hamurları tavaya uygun büyüklükte açın. Ama köşeleri tavanın içine katlayacağız. Biraz büyük olabilir.
Üzerlerine kurumamaları için nemli bir bez örtün. Bu sırada büyük bir tencereye su ve tuz koyun kaynatın. Çok az da limon sıkın.
Ayrı bir kapta da soğuk su hazır olsun. Açılmış yufkalardan 1 tane alıp kaynayan suya atın. Ters düz edip yufkayı soğuk suya alın.
Soğuk sudan çıkarırken hamura zarar vermeden elimizle suyunu süzün.
Bol yağlanmış tavaya büzüştürerek serin. Aynı işlemi tüm yufkalarımıza uygulayın.
Tavaya koyduğunuz 2. yufkaya eritilmiş tereyağı sürün ve her 2 yufkada bir tereyağı ve her 3 yufkada bir peynirli karışımdan koyun.
Tüm yufkalar bitince tavayı ocağın orta boy gözüne koyun kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Tava kapağı ile altı kızarınca alt üst çevirin. Kapağını kapatmadan pişirin. O şekilde daha çıtır çıtır oluyor. Çıtır böreğiniz hazır.
Kısa URL: https://ml.md/lc164146
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
289 defa indirildi / yazdırıldı
Hamur için;
4 yumurta
Yarım çay bardağı su
Yeteri kadar un
Tuz
Ara katlara sürmek için eritilmiş tereyağı
İçine:
Yarım demet maydanoz
Tel peynir
Beyaz peynir
Bir leğende yumurta, su ve tuzu çırpın. Ardında yavaş yavaş un ekleyin ve yoğurun. Hamur yumuşak olana kadar yoğurun. İyi bir börek için yoğurma önemli. Yarım saat hamuru dinlendirin.
Hamur dinlenirken içini hazırlayın. Peynirleri güzelce karıştırın. Maydanozları doğrayın ve karıştırın.
Dinlenen hamuru 9 bezeye ayıralım. Biraz büyük tava kullanırsanız daha güzel olur.
Hamurları tavaya uygun büyüklükte açın. Ama köşeleri tavanın içine katlayacağız. Biraz büyük olabilir.
Üzerlerine kurumamaları için nemli bir bez örtün. Bu sırada büyük bir tencereye su ve tuz koyun kaynatın. Çok az da limon sıkın.
Ayrı bir kapta da soğuk su hazır olsun. Açılmış yufkalardan 1 tane alıp kaynayan suya atın. Ters düz edip yufkayı soğuk suya alın.
Soğuk sudan çıkarırken hamura zarar vermeden elimizle suyunu süzün.
Bol yağlanmış tavaya büzüştürerek serin. Aynı işlemi tüm yufkalarımıza uygulayın.
Tavaya koyduğunuz 2. yufkaya eritilmiş tereyağı sürün ve her 2 yufkada bir tereyağı ve her 3 yufkada bir peynirli karışımdan koyun.
Tüm yufkalar bitince tavayı ocağın orta boy gözüne koyun kısık ateşte yavaş yavaş pişirin. Tava kapağı ile altı kızarınca alt üst çevirin. Kapağını kapatmadan pişirin. O şekilde daha çıtır çıtır oluyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc34945
Gönderme Tarihi: 31.Mar.2009
2,695 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yumurta
1 kahve fincanı su
1 kaşık tuz
Yeteri kadar un
100 gram tareyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
içi için
500 gram çökelek
Yarım demet maydonoz
Yağ hariç diger malzeme ile orta sert bir hamur yapın.
Bu hamuru 10 eşit parçaya bölün.
Aralarına un serperek önce merdane ile tabak büyüklüğünda açın.
Açtığınız hamurları oklava ile 25-30 çapında yufkalar yapın.
Yufkalarınızı bir bezin üzerine serin.
Büyükçe bir tencerede suyunuzu kaynatın.
Diğer tarafta 30 -32 cmlik teflon tavanızı yağlayın.
Yufkalarınızı tek tek haşlayın. Sudan tahta bir kepçe yardımı ile çıkarın.
Soğuk sudan geçirin. Fazla suyunu süzgeç ya da havlu yardımı ile alın. Tavaya döşeyin.
Erittiğiniz yağ ile aralarını yağlayın. 3 n5 nci yufka aralarına börek içinizi yerleştirin.
Ocakta yavaş yavaş pişirin.
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 19.05.2020