Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Acur Dolması Tarifleri > Tavuk Budu Dolması (5 adet - 131,804 defa bakıldı)

Tavuk Budu Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuk Budu Dolması

sahra gülü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2008
Mesajlar: 36
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc23529
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008
2,397 defa indirildi / yazdırıldı




3 tavuk budu
1 fincan pirinç
1 soğan
2 kaşık yağ
150 gr. tavuk ciğeri
tuz
karabiber
1 demet maydanoz

Budun iç kısmından bıçakla kemiğe doğru kesin. Etten kemiği sıyıra sıyıra çıkartın. Sert bir şeyle pirzola gibi döverek büyütün. 3'ünü de aynı şekilde hazırlayıp bir kenara bırakın.
Soğanı doğrayıp, ciğerle beraber iki kaşık yağ ile tavaya koyun. Hafif pembeleştirin. Pirinç ve biraz su, tuz, biber ilave ederek pirinçler pişinceye kadar pişirin. Ateşten indirince kıyılmış maydanoz koyup karıştırın. Malzemeyi üçe ayırıp, içi budun uzunlamasına yerleştirin. Dar yerinden başlayarak pamuk ipliğiyle yukarı doğru dikin. Ağız kısmını da dikip kapattıktan sonra rosto gib iiplikle üzerini sarın. Üçünü de hazırlayıp yağlı kağıda sarıp, tepsiye yerleştirip kızgın fırına verin.


ML® Hindi Dolması için tıklayın


Tavuk budu dolması

durbaba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65
Şehir: Vezirköprü
Kısa URL: https://ml.md/lc24641
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2008
2,692 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
2 adet iri tavuk budu
1 adet yeşil dolmalık biber
1 küçük boy soğan
8-10 adet yeşil zeytin
8-10 adet iç badem
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağ
Yeterince tuz, biber ve kızartma yağı

YAPILIŞI:
Bütün kemiklerini eti fazla parçalamadan çıkarınız. Biberi ince ince kıyınız. Yeşil zeytinin çekirdeklerini çıkarıp çok ince kıyınız. Badem içini, sarımsaklarla birlikte havanda dövünüz. Bir tabağın içinde bir çorba kaşığı tereyağı ile hazırladığınız bu malzemeyi iyice karıştırıp, bütünleşiriniz. Ezerken tuzunu, biberini ekiniz. Açtığınız budun içine bu malzemeden koyup, kalın bir iple dikerek budun ilk şeklini veriniz. Bir tavaya yağ koyup kızdırınız. Kızgın yağda butları çevirerek hafifçe kızartınız. Bu hafif kızartmaya sote yapmak denir.
Sote yaptığınız butları bir tencereye koyup, üstüne kadar sıcak su ekleyip, kaynatınız. Yarım saat sonra tavuk eti yumuşayıp pişince delikli kepçeyle alıp suyunu süzdürünüz.

Not: Bu yemek hindi, kaz, ördek etsuyuyla da yapılabilir. Yalnız o zaman sote yapıldıktan sonra etin pişme süresini uzun tutmak gerekir.


Tavuk Budu Dolması

SonaY
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262
Şehir: Diyarbakır
Kısa URL: https://ml.md/lc58033
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2010
3,038 defa indirildi / yazdırıldı




2 tavuk budu
1 havuç
1 kabak
1 soğan
tuz
karabiber
sıvıyağ
Garnitürü için:
2 patates
4 sap taze soğan
bir tutam maydanoz
1 limon
tuz
karabiber
sıvıyağ

Önce tavuk butlarını kemiksiz bir şekilde açıp,döverek inceltin. Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine doğranmış soğanı ve rendelenmiş havuçları alın. Daha sonra doğranmış kabakları,tuz ve baharatları ilave edip pişirin. Açtığınız butların içine koyarak sarın. Kürdan yardımı ile ya da iğne iplikle dikerek ağızlarını kapatın.
Fırında iyice kızarana kadar pişirin. Garnitürü için patatesleri haşlayıp küp doğrayın. İçine kıyılmış soğan ve maydanozu ekleyin. Limon suyu,sıvıyağ tuz ve karabibre ekleyerek karıştırın.Servis tabağının altına salatayı alın. Fırından çıkan tavuk dolmalarını dilimleyerek üzerine yerleştirin.
En son taze baharatlarla (kekik veya biberiye olabilir) süsleyin.


Tavuk Budu Dolması

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc103219
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2014
1,692 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet tavuk but
200 gr. tavuk ciğeri
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı pul biber
Biberiye
1 tutam maydanoz
½ limonun suyu

Pirinç yıkanıp tuzlu sıcak suda bekletilir. Tencereye sıvıyağ ve margarin alınıp eritilir. İnce kıyılmış soğan eklenip pembeleştirilir. Küp şeklinde doğranmış tavuk ciğeri de eklenip kavrulur. Yıkanıp süzülen pirinçler tencereye alınıp bir süre daha kavurmaya devam edilir ve su eklenir. Tuz ve karabiberle tatlandırılıp kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pilav pişince üzerine ince kıyılmış maydanoz eklenip demlenmeye bırakılır.Kemikleri keskin bir bıçak yardımıyla, derisine zarar vermeden düzgünce çıkarılır. Üzeri yağlı kâğıtla örtülüp sert bir cisimle vurularak inceltilir. (Pirzola demiriniz varsa daha iyi olur) Hazırlanan pilav tavukların ortasına paylaştırılır. Tavuğun derisi karşılıklı getirilerek pamuk ipliğiyle dikilir. Hazırlanan dolma, iple sarılıp bağlanır. Üzerine limon suyu sürülüp, tuz, kekik, kırmızı pul biber, biberiye serpilir. Fırın pişirme torbasına 1 tatlı kaşığı un dökülüp sallanır. Hazırlanan tavuklar pişirme torbasına yerleştirilir. (isteğe bağlı elma şeklinde dilimlenmiş patates de eklenebilir) Ağzı sıkıca bağlanır, bir tepsiye yerleştirilir. Kürdan yardımıyla torbanın birkaç yerine delikler yapılır. 200 °C fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.



Tavuk Budu Dolması

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144494
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2019
421 defa indirildi / yazdırıldı




8 adet tavuk butu
1 bardak bezelye
2 adet havuç
1 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Tuz

Tavuk budunun uç kısımlarındaki kemiği bıçak yardımıyla çıkarın. Tavada tereyağını eritin ve küp küp doğradığınız soğanları, pembeleşene kadar kavurun. İçine küçük küçük doğradığınız patatesleri ve havuçları atıp 4-5 dakika da kısık ateşte kavurun. Kavurduğunuz patates ve havuçların içine bezelye, kıyılmış dereotu, karabiber, tuz ve 1 bardak su ekleyip 15 dakika pişirin.
Tavuk budunun uç kısımlarında oluşan boşluğun içine, hazırladığınız bezelyeli harçtan 1 yemek kaşığı koyup, ucundan kapatın. İçlerini doldurduğunuz butları fırın tepsisine yerleştirip, 1 bardak su gezdirin.
175 derecelik fırında 90 dakika pişirip pilavla servis yapın.







Tavuk Budu Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(5 adet Tavuk Budu Dolması 131,804 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort