Kısa URL: https://ml.md/lc87224
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2013
2,187 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram baldo pilavlık pirinç
yarım su bardağı arpa şehriye
400 gram tavukciğeri
150 gram margarin
1 adet tavuk bulyon
2,5 bardak sıcak su
Ciğerleri yıkayın. Ufak parçalara kesin. İçlerindeki kanlı parçaları ve üzerindeki beyaz zarı ayıklayın Sonra çok az bir suyla kaynatın. Kanlı suyu çıksın. Ciğerlerin kanlı suyu köpük köpük olacaktır. Bunu bir süzgeç yardımıyla alın. Ciğerler pişsin. Geriye kalan kanlı suyu atın. Ciğerleri bir kenarda yağla kavurun ve pirinç pilavının içine koymak için bekletin.Sonra sıcak suya 400 gram pirincimizi koyalım. Pirincin üzerini geçsin. 20 dakika kadar bekledikten sonra bu pirinçli suyu süzelim. Pirinçleri iyice kurulayalım.
Sonra pilav yapacağımız tencereye margarini koyup tel şehriye veya arpa şehriyeyi atıp kavuralım. şehriyeler renk değiştirdiği zaman pirinçleri atarak yaklaşık 5 6 dakika kavuralım. tuzunu atalım bu noktada ben bulyon atıyorum. ciğerleri atalım. biraz çevirdikten sonra sıcak suyunu koyalım karıştıralım ve önce hızlı ateşte hemen 1 dakika sonra da kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Kısa URL: https://ml.md/lc78506
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2012
2,243 defa indirildi / yazdırıldı
70 Gr Sana Klasik
250 gr tavuk ciğeri
8 Dal taze soğan
1 Adet kesme şeker
2 Dal taze nane
0,5 Kahve Fincanı dolmalık fıstık
2 Su Bardağı pirinç
3 Su Bardağı su
Ciğerleri yıkayıp süzün.taze soğanları ince doğrayın.margarini eritip ciğerleri 5 dk soteleyin. Pirinç, fıstık, taze soğan, şeker, tuz, karabiber ilave edip 5 dk daha kavuralım. Suyunu ilave edip pişmeye bırakalım. Taze naneleri ilave edip harmanladıktan sonra demlenmeye bırakalım.