Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Piliç Tarifleri > Tavuk Çöp Şiş (11 adet - 108,333 defa bakıldı)

Tavuk Çöp Şiş


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuk Çöp Şiş

gonultastan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.09.2009
Mesajlar: 40
Şehir: sivas
Kısa URL: https://ml.md/lc40679
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2009
2,230 defa indirildi / yazdırıldı




2 tavuk göğsü
1 kase kiraz domates
1 kase kırmızı arpacık soğanı
1 kase doğranmış yeşil biber
Marinesi için:
1 kuru soğan, rendelenmiş
1 diş sarımsak, rendelenmiş
1 yemek kaşığ salça
Tuz
Karabiber
Zeytinyağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Tavuk göğüslerini küp küp kebaplık doğrayın.Zeytinyağ, rendelenmiş soğan, sarımsak ve baharatları karıştırıp tavukları marine edin. Dolapta pişirme öncesi birkaç saat dinlendirin.
Ben bir karış uzunluğunda çöp şişler kullandım. Kullanmadan önce şişlerinizi, metal şiş kullanacaksanız yağlayın; benim gibi çöp şiş tercih ediyorsanız birkaç saat önceden suya ıslayın. Böylece etleriniz metal şişlere yapışmayacak; çöp şişleriniz de yanmayacaklardır.
Tavukları, doğranmış tatlı yeşil biberleri, kiraz domates ve arpacık soğanları sırayla şişlere geçirip önceden ısınmış mangalda veya benim yaptığım gibi ocak üstü ızgarada (grill de) ızgara izleri çıkıp tavuklar tamamen beyazlaşana dek pişirin.


Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 15.07.2021


Tavuk Çöp Şiş

behram çavuş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2012
Mesajlar: 31
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc72034
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2012
1,862 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram tavuk (kuşbaşı doğranmış)
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tane domates
4 tane biber

Sütü zeytinyağını, küp doğranmış tavukları 1-2 saat dolapta bekletelim. Bu arada domateslerimizi ve biberleri küp küp doğrayalım. Çöp şişlerimize tavuklarımızı, domatesleri biberleri dizip isterseniz fırında kızartalım.


Tavuk Çöp Şiş

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc151968
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020
1,796 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram tavuk göğüsü (kuşbaşı doğranmış)
Sosu için:
5 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
Tahta şiş

Geniş bir kasenin içine sos için gerekli malzemeleri koyup güzelce karıştırın. Tavuk göğüsü kuşbaşı büyüklüğünde doğrayıp sosun içine koyun. Tavuk etlerini sosa iyice bulayın ve 1 saat buzdolabında bekletin. Dinlenen tavuk etlerini şişe hafif aralıklı olacak şekilde dizin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Kalan sosu tavuk etlerin üzerine sürün ve önceden ısıtılmış 220 derece fırının hafif alt kısmında pişirin. Tavuk etleri fırında pişerken bir kaç defa alt üst çevirerek pişirin.



Tavuk Çöp Şiş

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 607
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc121573
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2016
1,747 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tavuk göğsü
Sosu için:
4 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
Pul biber
Karabiber
Tuz
Garnitürü içi:
1 patlıcan
1 kabak
Sıvı yağ
Kekik
Toz biber
karabiber
Tuz
5-6 adet sivri biber
5-6 adet kiraz domates

Bir kapta sos malzemesi iyice karıştırılarak kuşbaşı doğranmış tavuk göğüsleri ilave edilerek iyice karıştırılır ve buzdolabında bir gece ya da 5-6 saat bekletilir.
Süre sonunda çöpşilere tavuklar dizilip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıralanır.
Patlıcan, kabak yuvarlak şekilde doğranır, üzerine biraz sıvı yağ, kekik, toz biber, tuz ve karabiber ilave edilerek harmanlanır. Çöp şişlere bir kabak, bir patlıcan şeklinde dizilir. Kiraz domatesler de bölmeden şişlere dizilir.
Hazırlanan garnitür şişleri de tepsiye dizilir, biberler de aralara yerleştirilir.
200 derece fırında pişirilir.



Tavuk Çöp Şiş

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc107046
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2015
1,428 defa indirildi / yazdırıldı




https://bakpilic.com.tr

500 gr. tavuk göğsü
12 adet çeri domates
4 adet çarliston biber
Sos:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz

Tavuk göğüslerini 2 cm’lik küpler halinde doğrayın. Çarliston biberleri 3 parçaya kesin. Çöp şişlere sırasıyla domates, tavuk, biber dizin. Sos malzemelerini bir kapta karıştırarak çöp şişlerin üzerine dökün. Izgara yada barbeküde arada çevrilerek pişirin.



Tavuk Çöp Şiş

Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130247
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
1,135 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

4 dilim tavuk biftek
1 adet soğan
8 - 10 adet arpacık soğan
1 yemek kaşığı soya sosu
1 adet defne yaprağı
2 diş sarımsak
Kekik
Tuz

Tavuk biftekler ince uzun şeritler halinde kesilir.
Her dilim bir şişe geçirilir.
Soğan ve sarımsak robottan geçirilip, tülbentten suyu süzülür.
Tavuk şişleri soğan suyu ve soya sosunda 1 saat bekletilir.
Her şişin ucuna arpacık soğan geçirilip ızgarada ya da tavada pişirilir.
Pişerken üzerine kekik ve tuz serpilir.



Tavuk Çöp Şiş

bakla
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 19.04.2018
Mesajlar: 27
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc133526
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2018
1,002 defa indirildi / yazdırıldı




300 gr. tavuk kuşbaşı
1 çorba kaşığı salça
1 tutam karabiber
1 diş sarımsak
1 tutam kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tutam tuz

Tavuk etlerini derin bir kaseye alalım ve üzerine sarımsağı rendeleyelim. Tuz, baharat, yoğurt ve sıvıyağ ekleyelim. İyice yoğuralım ve buzdolabında yarım saat bekletelim. Daha sonra dolaptan çıkarıp çöp şişlere dizelim. Tavamızı ocağa alıp iyice kızdıralım. Şişleri tavaya alalım ve her taraflarını iyice kızartıp servis yapalım.



Tavuk Çöpşiş

çevrimiçi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2018
Mesajlar: 23
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc133079
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
707 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram tavuk göğsü
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber

Tavuk etimizi yıkayıp kuşbaşı dilimliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz.
Sarımsağı tavuğumuzun üzerine rendeliyoruz.
Tuz, salça, sıvı yağ ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz ve buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
Daha sonra dolaptan çıkarıp tek tek çöp şişlerimize diziyoruz.
Tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz ve şişlerimizi tavaya alıp orta ateşte hertarafını kızartıyoruz ve servis yapıyoruz.



Tavuk Şiş

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161911
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2021
278 defa indirildi / yazdırıldı




750 gram kuşbaşı tavuk
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz

Derin bir karıştırma kabına kuşbaşı doğranmış tavukları alıyoruz.
Yoğurt, salça, rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, baharatlar ve tuzu da ekliyoruz.
Elimizle tüm sosu tavuklara güzelce yediriyoruz.
En az 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Ağzı kapalı bir kabın içinde 1 gece beklerse çok daha lezzetli olur.
Çöp şişlere tavukları diziyoruz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine şişleri yerleştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. İlk 15 dakikadan sonra diğer yüzünü çevirmeyi unutmayın.
Fırından çıkan tavuk şişleri sıcak sıcak servis ediyoruz.



Tavuk Çöp Şiş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178660
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2024
43 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

500 gram tavuk göğsü
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz ve karabiber
Çöp şişler (tahta veya metal)

Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
Bir kaba alın ve üzerine yoğurt, zeytinyağı, limon suyu, ezilmiş sarımsak, kırmızı toz biber, kekik, kimyon, tuz ve karabiber ekleyin.
Tüm malzemeleri güzelce karıştırın ve tavuk parçalarının her tarafının sosla kaplanmasını sağlayın.
Kabı streç filmle sarın ve buzdolabında en az 1 saat, tercihen gece boyunca marine edin.
Eğer tahta çöp şiş kullanıyorsanız, yanmamaları için şişleri 30 dakika boyunca su dolu bir kapta bekletin.
Marine edilmiş tavuk parçalarını çöp şişlere dizin.
Tavuk çöp şişleri ızgaraya yerleştirin ve her tarafını yaklaşık 10-15 dakika, tamamen pişene kadar pişirin. Ara sıra çevirerek her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.
Tavuk çöp şişleri ızgaradan alın ve sıcak servis yapın.

Not: Yanında pilav, salata veya yoğurtlu soslarla servis edebilirsiniz.



Tavuk Çöp Şiş

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179398
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. Tavuk but kuşbaşı
Marine için:
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 adet küçük soğan suyu
2 diş sarımsak (ezilmiş)
Kekik
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Öncelikle tavuklar iri kuşbaşı şeklinde doğranır. Marine işlemi yapacağımız kaba alınıp marine için gerekli tüm malzemeler de kaba ilave edilerek iyice harmanlanır. üzeri streçlenip 4-5 saat dolapta dinlendirilir. Geceden yapılırsa çok daha lezzetli olur. Dinlenmiş tavuk parçaları şişlere dizilir. Döküm veya teflon tavada az yağ ile kısık ateşte önlü arkalı pişirilir. Patates kızartması eşliğinde ya da domates ve biberi hafif kızartarak servis edilir.






Tavuk Çöp Şiş Tarifleri Piliç Tarifleri



(11 adet Tavuk Çöp Şiş 108,333 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası