|
Tavuk Çorbası |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc586
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2005
7,134 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tavuk
3 yumurtanın sarısı
yarım kilo yoğurt
tuz
6 bardak tavuk suyu
Bir tavuğu büyük bir tencerede üzerini örtecek kadar su içinde haşlayıp, pişirin. Başka bir kapta 3 yumurtanın sarısını iyice çırparak yoğurda katıp karıştırın. Tavuğun yarısını iyice didikleyin, ince doğranmış katısı ve karaciğeri ile birlikte çorba tenceresine atın. 6 bardak tavu suyu, tuz koyun, karıştırarak 2-3 taşım kaynatın. Bu çorba özellikle hastalar için iyi bir çorbadır.
ML® Tavuk Çorbası için tıklayın
|
Tavuklu Çorba |
|
papürüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34672
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2009
5,180 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
2-3 çorba kaşığı tereyağı
bir avuçtan biraz fazla tel şehriye
1 yumurta sarısı
2-3 çorba kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
4-5 bardak su
Tavuk göğsünü suda haşlayın. Ayrı bir tencerede un ile yağı kavurup yavaş yavaş tavuk suyunu ilave ediyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Tüm suyu koyduktan sonra içine tel şehriyeleri ve küçük parçalara ayırdığımız tavuğu atıp sonra da rendelediğimiz ya da ezdiğimiz sarımsağı koyuyoruz. Şehriyeler pişerken bir kenarda yumurta sarısı ile yoğurdu güzelce çırpıp artık pişmiş olan çorbanın suyundan bir miktar alarak karıştırıyor sonra da tencereye döküyoruz. Bir iki taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz. Servis sırasında da arzuya göre nane, karabiber ve kırmızı biberle süslüyoruz.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.04.2023
|
Tavuk Çorbası |
|
insancıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2019
Mesajlar: 62 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc144867
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
738 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk göğüs eti
4 su bardağı tavuk suyu
15 gram tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 adet çarliston biber
1 adet Arnavut biberi
1 küçük havuç
1 küçük kabak
Tuz
Karabiber
Tavuğu haşlayın ve suyunu bir kenara alıp eti tel tel ayırın.
Tereyağını eritip unu karıştırarak kavurun.
Topaklanmaması için tahta kaşıkla karıştırarak tavuk suyunu da ilave edin.
Biber, havuç ve kabakları yıkayıp soyun.
Havuç ve kabakları küp küp doğrayın.
Biberleri ince ince kıyın.
Sebzeleri çorbaya ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
|
Tavuk Çorbası |
|
al ışık
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2020
Mesajlar: 24 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc155652
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2021
456 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tavuk göğsünü ve bir tavuk butunu 4-5 bardak soğuk su ile haşlayın. (Haşlama suyunun içine bir adet soğan ve bir adet havucu küp şeklinde doğrayarak ilave edebilirsiniz).
Haşlanan tavuk etlerini küçük parçalara ayırıp, tekrar haşlama suyunun içine koyun.
4 çorba kaşığı yulafı (yulaf kullanmamızın nedeni, beta glukan içeriği sayesinde bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu katkısıdır) soğuk suyla ıslatın. -Yulaf istemiyorsanız, tel şehriye de kullanabilirsiniz.- 10-15 dakika bekledikten sonra tavuk suyu ve etinin bulunduğu tencereye ekleyin.
Tuz, taze çekilmiş karabiber ve arzunuza göre zerdeçal veya kırmızı biber ilavesiyle kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.
Üzerine ince kıydığınız maydanoz serpip, limon suyu sıkarak tüketebilirsiniz.
Not: Bu şekilde pişirerek, bağışıklık sistemini güçlendirici ve besleyici bir tavuk çorbası hazırlamış olursunuz. Yulaf yerine şehriye veya sadece sebze kullanarak da hazırlayabileceğiniz bu çorbayı blenderdan geçirerek ek besine başlamış, 8 ayın üstündeki bebeklerin beslenmesinde de kullanabilirsiniz.
|
Tavuk Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170546
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2023
256 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tutam
Kekik 1 Tutam
Tel Şehriye Makarna 200 Gram
Defne Yaprağı 1 Dal
Karanfil 1 Diş
Tavuk Gögüs 600 Gram
Su 3 Su Bardağı
Tavuk Bulyon 2 Adet
Havuç 2 Adet
Soğan 1 Adet
Kereviz 2 Adet
Tavuk göğsü, kereviz, soğan, havuç kesildikten sonra sıcak su, tavuk bulyon ve tuz ile mikrodalga kabınıza konur. Koku ve lezzetini vermesi için defne yaprağı, kekik, karanfil pamuklu bezden bir parçaya sarılır ve kabın içine yerleştirilir (piştikten sonra içinden çıkarılıp atılır).
Kabın üstü COOK Mikrodalga Streç Film ile örtülür ve fırın içine yerleştirilir. Yüksek ısıda 14 dakika daha sonra orta ısıda 25 dakika pişirilir. Şehriye çorbanın içine eklenir üstü tekrar örtülür. Orta ısıda 7 dakika daha pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekletin. Arzu edilirse servis yapmadan önce üstüne ince doğranmış kereviz yaprakları ile süslenir.
|
|