Kısa URL: https://ml.md/lc58924
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2010
1,608 defa indirildi / yazdırıldı
Urçin Avcı
1 tavuk göğüsü
2 yemek kasığı pınar lapne
tel şehriye veya arpa şehriyesi
2 yemek kasığı margarin
1 yemek kasığı zeytinyağ
2 yemek kasığı un
1 tatlı kasığı kekik
tuz
önce tavuk göğüsü haslanır ve küp küp kesilir
bir tencereye margarin ve zeytinyağı konulur.
üzerine şehriye eklenir.. şehriyelerin rengi değisene kadar kavrulur. 2kasık un eklenir. tavuk suyu ilave edilir . sonra tvuk göğüsü eklenir ve kaynamaya bırakılır 15 dakikA SONRA pınar labne katılır. ve kekik ve tuz eklenir bir taşım daha kaynatılır. sonra servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc159160
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2021
305 defa indirildi / yazdırıldı
1 bütün tavuk
4 – 6 su bardağı tavuk suyu
1 büyük soğan, doğranmış
3 büyük havuç, soyulmuş ve doğranmış
1 diş sarımsak, kıyılmış
1 tutam maydanoz, ince kıyılmış
Yarım tutam kurutulmuş dereotu
Yarım çorba kaşığı kadar tuz
Yarım çorba kaşığı kadar karabiber
İsteğe bağlı olarak erişte
İlk olarak tavuğu temizleyin ve iç kısımlarını çıkarın. Orta boy bir tencerede tavuğun üstüne çıkacak kadar su ekleyin ve ilk önce yüksek ateşte kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra orta ateşe alın. Bu sırada temizlenmiş ve doğranmış olan soğan, havuç ve sarımsakları tencereye ekleyin ve yaklaşık iki saat kadar kısık ateşte pişirin.
2 saat sonunda tencereyi ateşten alın ve tavuğu ayrı bir kaba çıkarın ve soğumasını bekleyin. Tavuk dinlenip soğuduktan sonra parçalara ayırın, kemik ve derisinden ayrılan tüm tavuk parçalarını tekrar tencereye ekleyin. Maydanoz ve dereotunu eleyin. Damak zevkinize bağlı olarak tuz ve karabiber ekleyin.
Not: Eğer çorbanıza erişte eklemek isterseniz erişte ile birlikte biraz su ekleyin ve 8-10 dakika daha çorbanızı kaynatın.