|
|
Tavuklu Çullama |
|
penbe menekşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.06.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc117910
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2016
1,606 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Akdemir
2 su bardağı pirinç
1 bütün tavuk
3-4 tane yufka
150-200 gr kadar tereyağı
Biraz sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı çam fıstığı
3 yemek kaşığı ceviz (veya biraz daha fazla)
Karabiber
½ yemek kaşığı muskat
½ yemek kaşığı yenibahar
Pirinç bir saat önceden ılık tuzlu suya ıslanır. Tavuk yıkanarak tane karabiber, tane kişniş ve tuzla düdüklü tencerede 15-20 dakika haşlanır. Ayrı bir yerde soğan incecik kıyılır, sıvı yağda kavrulur. İçine fıstık eklenir, o da kavrulur. Pirinç yıkayarak soğana eklenir. Kuş üzümü ayıklayarak ılık suda yıkayıp pirince eklenir. Üç su bardağından biraz eksik sıcak su eklenip iç pilav pişirilir (Biraz diri kalacak şekilde). Tavuk çıkarıp didiklenir. İçine muskat cevizi kıyılır. İri cevizler eklenir. Tavuklu karışım pilava karıştırılır. Büyük fırın tepsisi yağlanır. Kenarları dışarı sarkacak şekilde yufka yayılır. Eritilmiş tereyağından gezdirilir. Üzerine bir kepçe tavuksuyu gezdirilir. Yine bir kat yufka yayılır. Üzerine yine yağ ve tavuksuyu konur. Yine yufka, bu kez yağ dökülmüyor (alt kat biraz kalın olsun diye iki yufka). Pilavın yarısı tepsiye yayılır. Bir kat yufka, tereyağı ve tavuksuyu gezdirilir. Bir kat daha yufka yayılır. Kalan pilav konulur. Dışarı sarkmış olan yufkalar içe katlanır. Üzerine yağ ve tavuksuyu gezdirilir. En üstüne de düzgünce yufka ve kalan tereyağı sürülür. Fırına sürmeden önce kesilir. Yani kısaca şöyle diyebiliriz yapılan işleme 2 kat pilav 3 kat yufka. Önceden ısıtılmış 200-250 dercelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarıp kalan tavuk suyunu sıcakken üzerlerine gezdirilir (1-2 su bardağı kadar).
|
Tavuk Çullama |
|
mutlu prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51969
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
3 adet iri tavuk budu veya tavuk göğsü
Birkaç çorba kaşığı tereyağı veya margarin
2-3 diş sarımsak
Tavukları yeterince su ilave ederek haşlayın. Bir kenara koyun. Yufkaları orta boy bir fırın tepsisine büzüştürerek yerleştirin. Tepsiyi fırına verip, üstleri iyice pembeleşene dek kızartın. Kızaran yufkaların üzerine pişen tavuk etlerini kemiklerinden ayırıp, parçalayarak yerleştirin. Tavuğun kalan suyuna sarımsakları döverek ilave edin. Bu suyu süzgeçten geçirin ve yufkaların üzerine çıkacak şekilde tepsiye boca edin.
|
Tavuk Çullama |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc9076
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2006
2,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
1 litre tavuk suyu
150 gr margarin
tavuk ciğeri
1 adet tavuk
1 baş soğan
şam fıstık
1 kg yufka
yeni bahar
kuş üzümü
karabiber
tarçın
tuz
Bir tencereye bir baş soğan doğrayın, 2 çorba kaşığı margarin ile çevrin. Soğan hafif pembeleştiğinde fıstık ve pirinç ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra üzerine, doğranmış tavuk ciğeri, tuz, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yeni bahar ve bir su bardağı su koyup, suyu çekilinceye dek pişirin.
Diğer bir kapta 250 gr margarini eritin. Üç yufkayı üst üste gelecek şekilde, aralarını yağlayıp, yağladığınız bir tepsiye serin. Hazırladığınız iç pilavı ve tavuğun göğüs etlerini didikleyip bunun üzerine döşeyin. Kalan iki yufkanın, aralarını yağlayıp, böreğin üzerine örtün ve kızgın fırına sürüp, pişirin. Piştikten sonra üzerine sıcak tavuk suyunu dökün ve 10-12 dakika daha fırında pişirip, sıcak olarak servis yapın.
|
|
Tavuk Çullama Tarifleri Bıldırcın Tarifleri
|
|