Öncelikle tavuğu temizleyerek, alttan göğüs kafesine doğru açın.
Diğer tarafta ciğeri doğrayarak yağda kavurun.
Pirinç ve sıcak suyu da ekleyerek kavurmayı sürdürün.
İç pilav suyunu çekince ocaktan alın. Üzerine karabiber, kimyon ve tuz serpin.
İç pilavı tavuğun içerisine doldurun.
Diğer tarafta su kaynatın.
Tavuğu tencereye alıp haşlayın.
Bu işlem 1 saat sürebilir.
Haşlama bittikten sonra zeytinyağı ve salçalı sosu tavuğun üzerine sürün ve fırında 15 dakika kadar pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc157302
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2021
200 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet bütün tavuk
Yarım limon suyu
1 orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
2 su bardağından bir parmak eksik sıcak su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet knor tavuk suyu
2 yemek kaşığı şamfıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
Tavuğu tütsüledikten sonra bir güzel yıkayalım ce süzdürelim.
Tavuğu yarım limon suyu ve tuz ile iyice ovarak, buzdolabında 30 dakika dinlendirelim.
Tavuğun içine tuz ve karabiber sürelim.
Pirinci suda ıslayıp 1 saat bekletelim.
Daha sonra nişastası gidene kadar yıkayalım ve süzdürelim.
Çam fıstıklarını ayrı bir tavda pembeleşene kadar kavuralım.
İç pilav için; ince doğradığımız soğanları kavuralım.
Üzerine tereyağını ekleyelim.
Tereyağı eridikten sonra pirinci ilave edip kavuralım.
Daha sonra çam fıstık, tuz, karabiber, yenibahar, kuş üzümü ve tavuk suyunu ilave edip, karıştıralım.
En son olarak sıcak suyunu aktarıp, pirinçler biraz diri olacak şekilde pişirelim.
İç pilavınız 10-15 dakika dinlensin.
Hazırladığınız tavuğun içine pilavı aldığı kadar dolduralım.
Tavuğun her yerine sıvıyağ sürelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında tavuk kızarana kadar pişirelim.