|
Tavuk Doldurma |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc77509
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2012
3,077 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Fiske karabiber
4,5 Su Bardağı tavuk suyu
1 Bütün tavuk
3 Su Bardağı pirinç
100 gr karaciğer
1 Fiske tuz
0,5 Çay Kaşığı tarçın
tavuk kaynatılır.bir tencereye sana yağı koyulur içine kaynatılıp kabukları çıkarılmış bademler küçük küçük kesilerek tencere alınır hafif pembeleşene kadar kavrulur, içine küçük doğranmış ciğerler eklenir. Kavrulunca içine yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş pirinç eklenir, biraz karıştırılıp içine kaynar tavuk suyu dökülür. Tuz, kuş üzümü, karabiber, tarçın ilave edilir. Kaynayınca ateş kısılır suyunu çekene kadar bekletilir. Ateş kapatılır tencerenin üstü beyaz bir kağıtla örtülür üzerine kağpağı kapatılır. 20 dk bekletilir. Tavuk bir tepsiye alınır içi pilavla doldurulur.tavuğun üzerine biraz tuz serpilir. Tepsiye bir bardak su veya tavuk suyu eklenir fırına verilir. Tavuk kızarıncaya kadar kısılı ateşte fırında bekletilir. Arzuya göre kızartılmış patates ve salatayla servis yapılır.
|
Tavuk Dolması |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28767
Gönderme Tarihi: 24.Ekm.2008
2,302 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 6 adet bütün tavukgöğsü
- Harcı:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 adet kuru soğan
- Tuz ve karabiber
- Sosu:
- 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 300 g mantar
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı tavuk suyu
- ½ demet dereotu
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1. Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
2. Tavuk göğüslerini bütün olarak dövün. (şinitzellik gibi)
3. Mantarların saplarını çıkarıp, kıyın.
4. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayın.
5. Tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp fıstıkları, yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup, fıstıklar ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
6. Soğanlar renk alınca içine bir süzgecin içinde nişastası gidene kadar yıkadığınız pirinci ve az tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Kekiği, kalan tuzu, karabiberi ve tavuk suyunu ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler göz göz olana kadar tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirip, demlendirip, soğutun.
7. Pilav pişerken küçk bir tencerede Sana Crème Bonjour u kızdırıp, içine doğranmış mantarları ekleyip, mantarlar suyunu çekene kadar kavurun.
8. Mantarlar kavrulup, suyunu çekince unu ekleyip, unun kavurulup, kokusu çıkıncaya kadar pişirin. En son olarak içine tavuk suyunu, sütü, tuz ve karabiberi ekleyip, sos kıvamına gelene kadar orta ateşte karıştırarak pişirin.
9. Dövülmüş Tavuk göğüslerinin içine pirinçli mantarlı harçtan koyup, sigara böreği gibi sarın. Kürdan ile uç tarafını tutturun.
10. Sarılmış Tavuk dolmalarını tepsiye alıp üzerine doğranmış domatesleri serpin.
11. Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında tavuklar iyice pişene kadar tutun. 12. Fırından çıkardıktan sonra üzerine kremalı mantarlı sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 08.11.2021
|
Tavuk Dolması |
|
feride bacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc81841
Gönderme Tarihi: 09.Ekm.2012
1,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Tatlı Kaşığı tuz
1 Tatlı Kaşığı karabiber yenibahar
2 Yemek Kaşığı dolmalık fıstık
1 Adet tavuk
1 Bardak pirinç
1 Yemek Kaşığı salça
Tavuğu temizleyiniz. Ciğeri ile taşlık kısmını ayırınız. Buzdolabında bekletiniz. Tavuğun ciğerini yıkayınız ve küp şeklinde doğrayınız. Islattığınız pirinçleri yıkayıp, süzünüz. Geniş bir tava içerisine yağ koymadan dolmalık fıstıkları kavurunuz, kavurduktan sonra bir kaseye koyunuz. Daha sonra tavanın içerinse margarini koyun eritiniz ve ardından küp şeklinde doğradığınız ciğerleri koyunuz ve kavurunuz. Sonra pirinçleri ilave ediniz. Birkaç dakika daha pirinçleri kavurunuz. 1 bardak kaynar su katıp, tuzunu da atarak kapak kapatıp, pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriniz. Son olarak baharatları ve kavurduğunuz dolmalık fıstıkları ilave ediniz. Soğuması için bırakınız. Dikiş iğnesini ateş üzerinde yakınız ve ardından pamuk ipliği ile tavuğun boyun bölümünü dikiniz. Pilavı içerisine doldurunuz ve daha sonra orayı da dikiniz. Tavuğun rahatlıkla sığacağı genişlikteki bir tencere içerisine sırt üzeri koyunuz. Üzerine beş parmak kadar çıkacak soğuk su ekleyiniz. Haşlama suyu içerisine tane baharat ilave ediniz. İlk olarak ocağın altını açıp kaynayana kadar bu şekilde tutunuz. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısınız. Kapağını kapatıp tavuk yumuşayıncaya kadar hemen, hemen bir saat pişiriniz. Tavuk pişinceye kadar suyunun altında kalmalı, suyu azalırsa az, az kaynar su ilave ediniz. Pişip pişmediğini anlayabilmek için butunu oynatınız, rahatlıkla hareket ediyorsa yumuşamış anlamına gelir. Tuzunu da attıktan sonra birkaç dakika daha kaynatınız. Ve ocağın altını söndürünüz. Tavuğu suyundan çıkarınız. Derisini salça ile ovunuz ve bir tepsi içerisine yerleştiriniz. Isıttığınız fırın içerinse koyup kızarana kadar fırınlayınız. Sıcak olarak servis ediniz.
|
Tavuk Dolması |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc76416
Gönderme Tarihi: 04.Haz.2012
1,637 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Adet yumurta
1 Fiske tuz karabiber
1 Demet feslegen veya maydonoz
125 gr dil peyniri
4 Parça tavuk gögüs eti
2 Adet küçük domates
50 gr galeta unu
3 Yemek Kaşığı un
50 gr Rendelenmiş kaşar peyniri
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
Domatesleri yıkayın her birini 6 dilime kesin peyniri 8 dilime ayırın tuz karabiber koyun tavuk gögüslerini keskin bir bıçakla ayırın her tarafını tuzlayıp karabiberleyelim domates peynir ve feslegen yapraklarının 2/3 tavuk gögüslerine doldurup kürdanla kapatın yumurtaları çırpın tavuk gögüslerinii ilk önce una daha sonra yumurtaya en sonda kaşar peyniriyla karıştırılmış galeta ununa batırın yagı kızdırın orta ateşte tavukları 15 20 dk çevirerek kızartın daha sonra feslegenle süsleyerek servis yapın.
|
Tavuk Dolması |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc80546
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2012
1,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
1 Tutam tarçın
2 Tatlı Kaşığı sıvıyağ
1 Adet tavuk
1 Tutam karabiber
1 Tutam KIRMIZI TOZ BİBER
1 Tatlı Kaşığı salça
1 Yemek Kaşığı kuş üzümü
1 Çay Kaşığı tuz
1 Çay Kaşığı karabiber
3 Su Bardağı su
250 gr kuzu ciğer
6 Su Bardağı su
2 Adet orta boy soğan
1 Çay Kaşığı tuz
1 Yemek Kaşığı dolmalık fıstık
500 gr İçi için;Pirinç
Tavuğu temizleyip, yıkayın. Tencerede üzerine 5-6 bardak su ve tuz koyup haşlayın. Piştikten sonra dağıtmadan kenara alıp soğumasını bekleyin. İç pilavı için; pirinçleri tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Daha sonra suyunu süzüp soğuk suyla yıkayın. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın, tencerede yağı eritin, soğanları ve ardından dolmalık fıstıkları kavurmaya başlayın. Kuzu ciğerini küçük küpler halinde kesin ve soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin. En son pirinçleri ilave edip 3-4 dakika daha kavurun. Kuş üzümünü, tuzu, karabiberi ve 3,5 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Tavuğu yağladığınız fırın tepsisine göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Hazırladığınız ciğerli pilavı tavuğun içine doldurun. Ayrı bir yerde yağı, salçayı ve baharatları karıştırıp tavuğun üzerine sürün. Tavuğu önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Tavuk Dolması |
|
Fahri Alem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2013
Mesajlar: 52 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc86157
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2013
1,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 Gr Sana Klasik
2 Baş sarımsak
1 Adet tüm tavuk
1 Adet dikiş iğnesi
1 Adet dikiş ipliği
1 Avuç kuş üzümü
2 Bardak pirinç
Sana margarini tencereye koyup eritiyoruz,sonra kuş üzümünü koyuyoruz ardından pirinci koyuyoruz iyice kavurup sonra baharatları koyuyoruz ve kavuruyoruz ardından yeteri kadar su koyup hafif çiğ kalacak şekilde pişiriyoruz.Sonra altını kapatıp dinlendiriyoruz tavugu alt kısmından pilavı dolduruyoruz tam doldumu iğne iplikle dikiyoruz.Sonra domates salcası biraz yag ve dogradıgımız sarımsakları karıştırıp tavugun üzerine sürüyoruz isterseniz fırın poşetine koyabilirsiniz.Fırın tepsisine koyup 200 derecede 1 saat pişiriyoruz çıktıktan sonra biraz sana margarini üzerine sürüp servis ediyoruz.
|
|