Kısa URL: https://ml.md/lc77331
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
1,608 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 Yemek Kaşığı un
1 Su Bardağı iri çekilmiş ceviz içi
4 Su Bardağı su
1,5 Demet ince kıyılmış maydanoz
2 Yemek Kaşığı margarin
300 gr kemiksiz tavuk budu
1 Yemek Kaşığı ayçiçek yağı
1 Adet soğan
Margarini ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin. Tavuk etleri pişmeye yakın unu ilave edip karıştırın. Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Tavuk etleri pişince çorbayı ocaktan alıp üzerine margarinde kızdırılmış kırmızı pul biber döküp servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc171276
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
300 gram kemiksiz tavuk budu
1,5 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
2-3 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Tereyağı ve Ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun.
Soğan yumuşayınca cevizi ilave edin.
2-3 dakika sonra tavla zarı büyüklüğünde doğradığınız tavuk etlerini ilave edin.
Tavuk etleri pişmeye yaklaşırken unu ilave edip karıştırın ardında su,tuz ve karabiberi ilave ederek karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra üzerine tereyağında kızdırılmış biber dökülerek servis edilir.