|
|
Fırında Tavuklu Patlıcan Kebabı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104965
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2015
3,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
4 adet patlıcan
2 adet sivribiber
2 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet patates
2-3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı salça
Kızartmak için sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik, karabiber, pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Soğanları ince ince doğrayın.
Tavukları küçük parçalar haline getirin.
Bir tencerede soğanları kavurun ardından tavuk parçalarınıda tencereye ekleyin ve pişirin.
Doğradığınız patlıcan, biber ve patatesleri bol sıvıyağda kızartın.
Fırın tepsisine önce tavuk etlerini daha sonrada kızarttığınız sebzeleri sırasıyla dizin, aralarına fındık büyüklüğünde sana margarinleri koyun.
Domatesleri rendeleyin ve karabiber, kekik, tuz ilave edip pişirin.
Domates sosunu tepsiye dökün.
200 C fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
|
Tavuk Etli Patlıcan Kebabı |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72986
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2012
2,512 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet kemiksiz tavuk kalça
3-4 adet patlıcan
1 adet büyük boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 adet domates
3 adet sivribiber
1/4 paket (65 gr) margarin
Tuz
Karabiber
Tozşeker
Sıvıyağ
Patlıcanları alacalı soyup, 2-2,5 cm kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesip, tuzlu suda bekletelim.
Kuru soğanı ince ince kıyıp, 1/4 paket margarinle pembeleşinceye kadar kavuralım.
Tavuk etlerini de ilave edip, 3-4 dakika kavurduktan sonra salçalarını katarak, kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
Yeterince tuz, karabiber ve su ilave edip, 5-10 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim.
Patlıcanların suyunu süzüp, sıvıyağda kızartalım. Parmak büyüklüğünde kestiğimiz biberleri de kızartıp, hazırlayalım. Tavuk etlerini suyundan ayırıp, ısıya dayanıklı bir fırın tepsisine dizelim. Üzerine kızarmış patlıcanları dizip, 2 tutam tozşeker ve yeterince tuz serpelim.
Patlıcanların üzerine de yuvarlak dilimler halinde kestiğimiz domatesleri ve biberleri dizelim.
Üst seviyesine yakın tavuğun suyundan koyup, fırında domatesler kızarıncaya kadar pişirelim.
|
|
Tavuk Etli Patlıcan Kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|