|
|
Tavuk Etli Türlü Güveci |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5152
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
3,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sümeyye Sezer
400 gr Tavuk Eti
3 Patlıcan
2 Diş Sarımsak
2 Soğan
5 Domates
3 Kabak
3 Dolmalık Biber
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
250 gr Bamya
500 gr Taze Fasulye
2 Çarliston Biber
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
Yarım Su Bardağı Sirke
7 Su Bardağı Sıcak Su
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup dörde bölüyoruz. Tuzlu suda 20 dakika bekletip acısını çıkartıyoruz. Soğan, çarliston biber ve sarımsakları ince ince dilimliyoruz. 3 domatesin kabuklarım soyup çekirdeklerini çıkararak ince doğruypruz. Bir tencerede 2 yemek kaşığı, tereyağını eritip soğan ve sarımsağı soteliyoruz. Sırası ile domates ve biberi ekleyip kavuruyoruz. Fasulyelerin kenarlarını keserek ayıklıyoruz ve ince ince kesiyoruz. Kabakları soyup uzunlamasına birkaç parçaya kesiyoruz. Domatesin bir tanesinin kabuklarım soyarak çekirdeklerini çıktıyoruz. Dolmalık biberlerin saplarını ve çekirdeklerini ayıklayıp büyük parçalara bölüyoruz. Bamyaların baş kısmım alarak sirkeye bastırıyoruz. Bir tencerede 2 yemek kaşığı tereyağını eritip fasulyeleri orta ateşte çeviriyoruz. Kabaklan ekleyip fasulyeyle beraber pişiriyoruz. Domatesleri de ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Bamya ve biberlerin birazını ayırıp kalanını tencereye ekliyoruz. Tencereye 7 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte kapağı kapalı olarak sebzeler pişinceye kadar pişiriyoruz..
Tavuk etlerini ızgarada pişiriyoruz. Patlıcanları kızgın yağda altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartıp bir kaba alıyoruz. Isıtılmış büyükçe bir güvece önce tavuk etlerini yerleştiriyoruz. Üzerine pişirdiğimiz sebzeleri kaynar suyu ile beraber döküyoruz. Kızarmış patlıcanları, ayırdığımız bamya ve biberi ilave ediyoruz, domatesi dilimleyip üzerine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlanmış fırında kapağı kapalı olarak 15 dakika pişiriyoruz.
Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
ML® Tavuklu Bamya Güveci için tıklayın ML® Türlü Güveci için tıklayın
|
Tavuklu Güveç Türlü |
|
Havva Aytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.03.2008
Mesajlar: 47 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc41125
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2009
2,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
Adese Restorant - Etlik
350 g tavuk bonfile eti
2 adet kabak
1 adet orta boy patlıcan
250 g taze fasulye
1 adet orta boy patates
3 diş sarımsak
3 adet orta boy kuru soğan
3 adet sivri biber
3 adet domates
3 yemek kaşığı mısırözü yağı
2 çay bardağı su
Az miktar pul biber, karabiber, kimyon
Az miktar tuz
1 yemek kaşığı salça
Önce tüm sebzeler yıkanır ve patlıcanlar ile kabaklar alacalı şekilde soyularak kuşbaşı doğranır. Patatesler de soyulduktan sonra kuşbaşı doğranır ve ardından kuru soğan ve sarımsaklar ince bir şekilde kıyılır. Domates, biber ve kuşbaşı doğranmış tavuk etleri derince bir kaba konur. Aynı kaba 3 yemek kaşığı Adese mısırözü yağı, baharatlar, tuz, 2 çay bardağı suda çırpılmış salça ve tüm sebzeler de eklendikten sonra kabın iyice karıştırılarak harmanlanır. Elde edilen bu karışım fırın poşetine konur ve poşetin ağzı bağlanır. Derin yayvan bir fırın tepsisine, yatık olarak konulup torbanın üst kısmına küçük bir delik açılarak 150 derecelik fırında tavuk pişene kadar pişirilir. Pişen malzemeler torba açıldıktan sonra servis tabağına alınarak sıcak olarak servis yapılır.
ML® Fasulyeli Tavuk Güveci için tıklayın
|
|
Tavuk Etli Türlü Güveci Tarifleri Bakla Tarifleri
|
|