|
Tavuk Göğsü Dolması |
|
ümran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.12.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc75700
Gönderme Tarihi: 14.May.2012
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram tavukgöğsü et
1 çay bardağı haşlanmış bezelye
1 havuç
2 kabak
1 kırmızıbiberi
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 sivri biber
Tuz, karabiberi, kekik, fesleğen
Tavuk etinin içini açıp inceltin. Bu arada sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Tavada zeytinyağı ve tereyağı ile 5 dakika kadar kavurun. Soğanları ve bezelyeleri de sebzelerin içine ekleyip birlikte kavurun. Bu karışımın içine rendelenmiş kaşar peynirini de koyup karıştırın.
Son olarak baharatları ekleyip bu harcı tavukların içlerine doldurun. Kürdanla acılmlasın diye tutturun. Önce ızgarada her tarafını pişirin. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirip 200 derecedeki fırında 20 dakika daha pişirin. Fırından alıp kürdanlarını çıkartın.
|
Tavuk Göğsü Dolması |
|
YaseminT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.11.2007
Mesajlar: 75 Şehir: Merzifon |
Kısa URL: https://ml.md/lc75245
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2012
2,779 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk göğüs eti
Yarım kilo ıspanak
150 gram taze kaşar peyniri
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı süt
Muskat rendesi, tuz, karabiber
6 çorba kaşığı galeta unu
2 yumurta
Tavuk etlerinin içlerinden bir bıçakla kesip ikiye bölün ve hafifçe üzerine bastırıp inceltin. Ispanakları yıkayıp irice doğrayın. Üzerine peyniri rendeleyin. Tavada tereyağını ve unu kavurup üzerine sütü dökün. Koyulaşınca içine ıspanaklı karışımı ekleyip ocaktan alın. Muskat, tuz ve karabiberle tatlandırın. Bu karışımı tavuk etinin içine doldurup kapatın. Bir kürdan yardımıyla açılmasın diye kapatın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayıp kızgın yağda ya da fırında pişirin. Sıcak olarak salatanın, makarnanın yanında ikram edilebilir.
|
Tavuk Göğsü Dolması |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68093
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
3,388 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 tavuk göğsü
3 yemek kaşığı bezelye
2 havuç
2 kırmızıbiber
1 su bardağı kaşar rendesi
Yeterince tavuk baharatı
Tuz
Sos için:
1/2 yemek kaşığı karabiber
1 salca
Domates
Sıvıyağ
Tavukgöğüslerini hafifçe dövün. Daha sonra her bir parçayı sandviç gibi ortadan ikiye kesin, en ucunu kesmeyin.Bir kasede tavuk baharatını bir kaşık sıvı yağla karıştırıp tavuk etlerine iyice sürün.Baharatladığınız etin içine kaşar rendesi ve hazırladığınız garnitür den koyun. Açılmasını önlemek için kenarlarını büyük kürdanlar ile tutturun.Hazırladığınız dolmaları tavada önlü arkalı iyice kızartın.Kızarttığınız tavukları borcama sıralayın. İç malzemeniz arttıysa yanlarına koyun.Sos için ayrı bir tavada salça ve domates rendesini sıvı yağda kavurup üzerine 1-1,5 bardak su koyun. Sos kaynayınca tavukların üzerine dökün fırında (200 derecede) suyunu hafif çekene kadar pişirin.İç harcı için: küp doğradığınız havuçları ve bezelyeleri haşlayın.Haşladığınız havuç ve bezelyeyi bir kaba alın üzerine doğradığınız kırmızıbiberleri, tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın.
|
|