|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67679
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2011
2,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket margarin
1 lt süt
3 fincan un
3 fincan şeker
1 paket vanilya
1 adet damla sakızı veya falım sade sakız
Margarini tencereye koyup eritmeye başlayın. Margarin eridikten sonra un katın ve bir müddet karıştırarak kavurun. Şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş ekleyin, sakızı içine atın ve karıştırmaya ara vermeden devam edin. Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı ilave edin ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alın. Tavuk göğsünün soğuması için yarım saat bekleyin. Görünümünün güzelleşmesi açısından mikserle çırpın. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alın, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servise hazır hale getirin.
Fotoğraf "saka" tarafından gönderildi. 13.02.2019
|
Tavuk Göğsü |
|
gündem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2011
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66174
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011
2,624 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Yarım tavuk göğsü
8 su bardağı su
7 su bardağı süt
1.5 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
3/4 kahve fincanı nişasta
1.5 su bardağı ılık su
1 kahve fincanından biraz fazla pirinçunu
Tavuk göğsünü sekiz su bardağı suda hafif haşlayın. Etlerini didikleyip, tekrar tencereye alın. İyice pişirin. Suyunu süzüp, etin kokusu gidene kadar yıkayın, suyunu sıkın. Sütü tencereye alın. Kaynayınca tozşeker ve tuz koyun. Ayrı bir kapta nişasta ve pirinç ununu harmanlayın. 1.5 su bardağı ılık suyu yavaşça ekleyip karıştırın, süte ekleyin. Boza kıvamına gelince, iki kepçe alıp, etlerle karıştırın. Bu karışımı muhallebiye ekleyin. Biraz daha pişirin.
|
Tavukgöğsü |
|
aşçının rüyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara-Beypazarı |
Kısa URL: https://ml.md/lc64835
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,229 defa indirildi / yazdırıldı
|
Cemaliye Tüter
1,5 lt. süt (8 su bardağı)
1,5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı pirinç unu
1 kahve fincanı nişasta
1/2 adet tavukgöğsü
1 yemek kaşığı tarçın
1 Yarım tavuk göğsünü temizledikten sonra haşlanması için ateşe koyunuz.
2 Tavuk göğsünü, didikleyerek ince ince liflere ayırın. 1 bardak soğuk suyun içine bırakın ve avucunuzun içinde ovuşturun.
3 Süt, şeker, pirinç unu ve nişastayı bir tencereye koyup tahta kaşıkla karıştırarak kaynatın. Liflenen tavukgöğsünü de katıp iyice ezerek muhallebiye yedirin. Karıştırmayı sürdürerek 15-20 dakika pişirin.
4 Tavukgöğsünü, bir servis tabağına boşaltın; üzerine tarçın ekin ve soğuduktan sonra servis yapın. Ya da bir tepsiye döküp donduktan sonra, resimde görüldüğü gibi, kesip rulo biçiminde sarın.
|
Tavuk Göğsü |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61771
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2011
3,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bakpilic.com.tr
4 su bardağı süt
Yarım Bakpi tavuk göğsüs eti haşlanacak
1 kahve fincanı pirinç unu
1 kahve fincanı nişasta
1 su bardağı toz şeker
Çok az miktarda tuz
Haşkadığınız Bakpi tavuğun göğüs etlerini çok ince didikleyin.Didiklediğiniz Bakpi tavukları su içinde 1 saat kadar beklettikten sonra suyunu sıkın.Sütü kaynatın; kaynayan süte didiklenmiş ve suyu sıkılmış Bakpi tavukları atarak kaşık yardımı ile ezerek pişirin.Pirinç unu ve nişastayı su ile ezin.Sıcak sütten birkaç kaşık ilave edip süte ilave edin.Ocaktan indirmeye yakın şeker ilave edip hızlıca karıştırın, kıvamı koyulaşınca ocaktan alın.Üzerine tarçın,fındık,antepfıstığı,ceviz ilave edip tatlınızın sunumunu zenginleştirebilirsiniz.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
çamay
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.12.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc58729
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2010
2,219 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
1 büyük su bardağı şeker
1 küçük su bardağı pirinç
Tavuk etinin göğüs kısmı (Beyaz eti)
Tarçın
1 çay bardağı tavuk suyu
Pirinci yıkayıp sıcak su ile 1 saat ıslatınız. İyice pişirdikten sonra tel süzgeçte iyice ezerek kaynayıp soğutulmuş süte ilâve ediniz. Şekeri de koyup ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz. Diğer tarafta tavuk etini, lifleri boyunca didikleyiniz. Avuç arasında da yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atınız. Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz. Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup, bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri, iyice eziniz. Ezilen lifleri iyice gevşetip suya atınız. Biraz bekledikten sonra 1-2 taşım kaynatınız. (Etlerin muhallebide gözükmeyecek hale gelmesi lâzımdır). 1 kepçe tavuk suyu koyunuz. Ateşten alınız. Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız. Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz ve üzerlerini tarçınla süsleyiniz.
Not: Tavuk göğsünü mutlaka taze kesilmiş tavuk etiyle yapınız. Aksi halde lifler iplik iplik olmaz. Tavuk göğsünün bütün özelliği macun gibi uzamasıdır.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
hanımefendi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2010
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57370
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2010
2,372 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1 litre süt
240 gram toz şeker
50 gram nişasta
50 gram pirinç unu
250 gram tavuk eti (göğüs kısmından, kemiksiz)
1 tutam tuz
Sütten 1 su bardağı ayırıp geri kalanını 1 tutam tuz ile kaynatalım.
Pirinç ununu ve nişastayı, ayırdığımız 1 su bardağı soğuk süt ile iyice ezelim. Toz şeker ile birlikte süte katalım.
Koyulaşmcaya kadar karıştırarak, kaynatalım.
Diğer taraftan tavuk etini haşlayıp lifleri boyunda didikleyelim.
Avuç arasında yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atalım.
Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltelim.
Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla dövmek suretiyle lifleri iyice ezelim.
Ezilen lifleri muhallebi tenceresine koyup pişirmeye devam edelim.
Hafif suyla ıslattığımız tepsiye boşaltalım.
Donunca kare kare kesip tatlı tabaklarına ters çevirip üzerini tarçınla süsleyerek servis yapalım.
Not: Tavuk etinin lif lif olması için yeni kesilmiş olması gerekir. Bir rivayete göre bu tatlı Doğu Roma İmparatorluğu'ndan bize gelmiştir ve dünyada bizden başka yapan da kalmamıştır. Bu tatlının dibi kazandibinin dibi gibi yakılırsa daha güzel olur.
|
TAVUKGÖĞSÜ |
|
has hoşaf
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57227
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2010
3,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet besili tavuk
2 kilo süt
300 gram pirinç unu
1 kilo şeker
Biraz gül suyu
Biraz tarçın
Evvelâ, tavuğu başlamalı. Beyaz göğüs etlerini çıkarmalı ve ditmelidir. Kokuyu gidermek için de bol sudan geçirmelidir.
Diğer taraftan, kaynamakta olan sütten bir miktar alıp başka bir kapta ocakta bu göğüs etlerini iyice ezmelidir.
Pirinç ununu da ayrı bir kapta yine sütle bulamaç yapmalıdır. Sonra, pirinç ununu azar azar süte dökerek karıştırmak ve yedirmelidir.
Göğüs ezmesini de katmah, şekerini ilâve etmeli ve gül suyunu da serperek kuvvetli tahta kaşıkla çırparak pişirmeli.
Kıvamı gelince, ateşten indirmeli. Sakız gibi uzanan elyaf hasıl oluncaya kadar dövmelidir. Sonra, büyük tabaklara kurtarmalıdır.
Bıçakla porsiyonlar kesilerek bölünmelidir ve üzerlerine dövülmüş tarçın serpilerek ağız tadiyle yenilir.
|
Tavuk Göğsü |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57138
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2010
3,495 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
1 adet tavuğun göğüs eti
4 su bardağı su
3 kg. süt
600 gr. tozşeker
1 paket tarçın
Hazır kesilmiş tavuğun, göğüs eti kısmını satın alınız. Eğer çevrenizde bu eti satan yer yoksa, o zaman bir adet bütün tavuk satın alınız. iyice temizleyip alazladıktan sonra, üstüne çıkana kadar suda kaynatarak haşlayınız. Tavuk etleri iyice yumuşayıp kemikten ayrılmaya başlayınca, ateşten alıp suyun içinden tavuğu çıkarınız. Bu arada bir tencereye pirinç ununu koyup toz şekerle karıştırınız. Üzerine azar azar soğuk süt dökünüz. Yumurta teli ile karıştıra karıştıra 10 dakika kadar kaynatınız. Muhallebi kıvamına gelince ateşten indiriniz. Pişen tavuğun göğüs etini iki elinizle ovalayarak, ara-sıra soğuk suya batırıp, lif lif ayırınız. Bu işlemi ne kadar iyi yaparsanız, tavuk göğsünde o kadar başarılı olursunuz. Et iyice ince ince liflere aynlınca sütün içine ilave ediniz (iyice liflere ayrılması için bir kaç kere yıkayıp soğuk su içinde bırakınız). Sütü tekrar kaynatırken tahta bir kaşıkla etleri eze eze karıştırınız. Etler sütün içinde eriyince dik kenarlı kuru bir tepsiye veya düz muhallebi tabaklarına dökünüz. Üzerine tarçın ekerek süsleyiniz. Soğuk olarak ikram ediniz.
|
Tavuk Göğsü |
|
hafize
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.05.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51773
Gönderme Tarihi: 18.May.2010
3,274 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tavuk
5 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
9 çorba kaşığı pirinç unu
Tavuk temizlenir ateşe konur. Yarı pişmiş durumda ateşten alınır, göğsü çıkartılır, temiz ve sert bir yere konur, merdane ile göğsü ezilir. Ovalanır, soğuk su içine konup el ile didikienir, sinirleri çıkarılır. Muhallebi pişirilir, tavuk göğsü sudan çıkarılıp sıkılır, bir kap içine konur, muhalebiden bir kepçe tavuk göğsü katılarak kepçenin tersiyle tavuk göğsü ezilir. Böylelikle muhallebi, tavuk göğsü ile karıştırılır. Tabaklara dağıtılır, soğuduktan sonra üzeri süslenir.
|
Tavuk Göğsü |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc49138
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2010
3,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1,5 kg süt
200 gr. tavukgöğsü
1.5 bardak şeker
3 kaşık pirinç unu
3 kaşık un
1 kaşık tereyağı
vanilya
bir fiske tuz.
Yapılışı
Tavukgöğsü bol suda iyice haşlanır, suyu dökülür tekrar bol su içine konarak kaynatılır. Etin yağı ve kokusu gidinceye kadar bu işlem tekrarlanır. Diğer yandan 1,5 kg. süt ile şeker ateşte kaynatılır. Pirinç unu ve un bir bardak suda iyice ezilir, kaynayan sütün içine azar azar katılarak karıştırılır. Koyulaşınca ateşin altı kapatılır. Tavukgöğsü çok ince didiklenir. Pişmiş karışımdan bir kepçe üzerine dökerek havaneli ile iyice dövülür. Sonra pişen karışımın içine katılır. İçine 1 kaşık tereyağı, vanilya katılıp hepsi birlikte macun oluncaya kadar çırpılır. Bir tabağa dökülüp, koyulaşınca tarçın ile servis yapılır.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
köftehor
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc43684
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2009
3,428 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ
1 Adet tavuk
6 Su bardağı süt (1,5 Kg.)
1,5 Su bardağı toz şeker
1 Paket tarçın
1 Su bardağı pirinç unu
YAPILIŞI
1 Pirinç ununu bir çukur kapta 2 bardak sütle ıslatınız.
2 4 bardak sütle 1,5 bardak şekeri ateşte kaynatınız.
3 Islatılmış pirinç unundan 4 kaşık ayırarak kalanını kaynar şekerli süte ilâve ediniz ve karıştırarak pişiriniz.
4 Daha evvel temizlenerek haşlanmış tavuğun beyaz göğüsü etlerini ayırınız. Beyaz etleri lif lif didikliyerek iplik gibi dağıtınız.
5 Ayrılan 4 kaşık sütlü pirinç ununa, 2 kepçe tavuk suyu ve didiklenmiş tavuk etlerini ilâve ediniz.
6 Kepçenin tersi ile döve döve pişiriniz.
7 Döğme işi devam ederken evvelce pişirilen muhallebiyi yavaş yavaş ilâve ediniz ve koyulaşana kadar pişiriniz.
8 Ateşten aldıktan sonra, yayvan bir tabağa veya tepsiye dökünüz.
9 Soğuduktan sonra keserek ve üzerine tarçın serperek ikram ediniz.
|
Tavuk Göğsü |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43198
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
3,467 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 piliç göğsü
1 litre süt
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı pirinç unu
250 ml (1 su bardağı) toz şeker
Toz Tarçın
Piliç göğsü az su ile iyice haşlayın İri parçaları ayırıp, mutfak robotunuzun parçalayıcısından geçirerek ezilmiş hale getirin.
Toz şeker, nişasta ve pirinç ununu bir tencerede iyice karıştırın
Üzerine piliç eti ve süt ilave edip, tahta kaşık ile karıştırarak pişirin ve dağılmalarını sağlayın
Koyulaşıp muhalebi kıvamını alınca ısıya dayanıklı, kenerli bir tepsiye döküp soğutmaya bırakın.
Tarçınla süsleyerek servis yapın.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
kutsal
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26959
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2008
3,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
1 adet tavuk
8 bardak süt
3 bardak şeker
250 gram pirinç unu
tarçın
HAZIRLANIŞI:
Pirinç unu bir kap içinde üç bardak sütle ıslatılır bir kenara bırakılır. Kalan beş bardak süt bir bir tencereye konur üç bardak şekerle ateşe oturtulur. Kaynatılır bir kenarda duran ıslatılmış pirinç unundan 3-4 kaşıklık kısmı bırakılır, geri kalanı kaynamakta olan sütün içine dökülür bir muhallebi yapılır. Daha evvel temizlenip yıkanan tavuk da haşlanmış olmalıdır. Haşlanmış tavuğun göğüs etleri alınır lif lif didiklenir iplik gibi dağıtılır. Kalmış olan 3-4 kaşıklık pirinç unu bir tencereye konur içine de haşlanmış tavuğun suyundan iki kepçe ilâve edilir, göğüs etleri de içine konur. Kepçenin tersi ile dövüle dövüle pişirilir. Dövme işine devam edilirken, daha evvel hazırlanmış olan muhallebi bu tencereye yavaş yavaş dökülür. Ne kadar iyi dövülürse tavuk göğsü o kadar iyi olur. Koyulaşınca yayvan bir tabağa veya tepsiye dökülür. Soğuyunca üzerine tarçın serpilerek ikram edilir.
|
Tavuk Göğsü |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc22825
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
3,547 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 adet tavuk göğsü
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
Tavuk göğsü haşlanır, soğuk sudan geçirilir ve didiklenir. Tencereye soğuk süt, şeker, pirinç unu ve nişasta konur, çırpıcıyla iyice karıştırılır. Daha sonra orta ateşe yerleştirilir, karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirilir. Üzerine tavuk eti eklenir, ateşten alınır. Mikserle 5-6 dakika çırpılır. Yayvan bir fırın kabı ıslatılır. Tavuk göğsü dökülür ve düzeltilir. Soğuyunca kare kare kesilir.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
sevim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2007
Mesajlar: 52 Şehir: Nallıhan/Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21313
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2008
3,447 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 taze tavuğun beyaz eti
3 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay kaşığı tarçın
1,5 su bardağı şeker
Tavuğu temizleyip, yıkayarak hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Tavuk, pişerken muhallebiyi hazırlayınız. Tavuğun beyaz etlerinin liflerini ayırınız. Avuç ansında yuvarlıyarak liflerini gevşetiniz. Üzerini örtünceye kadar su koyup, biraz bekletiniz. Lifleri tekrar avuç arasına alarak ovuşturup iyice inceltiniz.
Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine döküp kepçenin tersi ile dövmek suretile lifleri eziniz. Muhallebi tenceresine katıp 1 kepçe yağsız tavuk suyu koyunuz. Orta hararetli ısıda karıştırarak bir iki taşım kaynatınız. Su ile ıslatılmış kâselere boşaltınız. Donunca tatlı tabaklarına ters çevirip, üzerini tarçınla süsleyiniz.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
cevzasoykök
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19919
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007
3,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
2 lt. süt,
250 gr. şeker,
150 gr. pirinç,
tavuk etinin göğüs kısmının yarısı (beyaz etin yarısı),
tarçın,
1 çay bardağı tavuk suyu.
Yapılışı:
1- Pirinci yıkayıp sıcak su ile 1 saat ıslatınız.
2- Subye hazırlayarak süte geçiriniz.
3- Şekeri de koyup ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
4- Diğer tarafta göğüs etini, lifleri boyunca didikleyiniz.
5- Avuç arasında da yuvarhyarak lifleri iyice gevşetip suya atınız.
6- Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz.
7- Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup hususi tahta tokmak veya bir kepçenin tersiyle dövmek suretiyle lifleri iyice eziniz.
8- Ezilen lifleri muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyunuz.
9- Ateşte tekrar döve döve karıştırarak 1-2 taşım kaynatınız. (Etlerin muhallebide gözükmiyecek hale gelmesi lazımdır).
10- 1 kepçe tavuk suyu koyunuz.
11- Ateşten alınız.
12- Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız.
13- Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz (bıçağın ucuyla kasenin kenarlarını keserseniz çabuk ters çevrilir).
NOT: Tavuk göğsünü mutlaka taze kesilmiş tavuk etiyle yapınız. Aksi halde lifler iplik iplik olmaz. Tavuk göğsünün bütün özelliği macun gibi uzamasıdır.
|
Tavuk Göğsü |
|
müjde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc17563
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007
3,609 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı süt,
1 su bardağı un,
1 paket vanilya,
2 çorba kaşığı margarin,
12 çorba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın veya hindistancevizi
Öncelikle 5 su bardağı süte 1 su bardağı unu yavaş yavaş ilave edin. Orta ısıda aynı yönde karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. 2 çorba kaşığı margarin ve 1 paket vanilyayı ilave edin. 2 dakika kaynatın. Ateşi kapatın. Biraz soğuyunca 12 çorba kaşığı şekeri ekleyin. 5 dakika mikserle çırpın. Islatılmış tepsiye dökün. Buzdolabında birkaç saat soğutun. Servis tabağına ters çevirin. Hindistancevizi veya meyveyle süsleyip, servis yapın.
|
Tavuk Göğsü |
|
VENÜS
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.08.2007
Mesajlar: 20 Şehir: Venüs |
Kısa URL: https://ml.md/lc17210
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2007
3,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü,
1 çorba kaşığı limon suyu,
7 su bardağı süt,
yarım çay kaşığı tuz,
1.5 su bardağı tozşeker,
2 çorba kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı pirinç unu,
tarçın
Öncelikle tavuk göğsünü ikiye kesip, haşlayın. Bu arada tavuğu haşladığınız tencerenin kapağının açık olmasına dikkat edin. Ayrıca haşlama suyun da 1 çorba kaşığı limon suyu katın. Ocaktan aldığınız tavuk göğüsleri ılınınca, birini suda bırakın diğerini didin.
İyice liflerini ayırın. Soğuk suya atın. Avucunuzun içinde ovalayarak kokusu çıkıncaya kadar yıkayın. Diğer tavuk göğüsüne de aynı işlemi uygulayın. Suyunu sıkın. Bu arada 7 su bardağı sütü tencereye alın. Yarım çay kaşığı tuz ve birbuçuk su bardağı toz şekeri koyup, karıştırın. 2 çorba kaşığı pirinç ununu bir kaseye alın.
Üzerine bir kepçe su ve kaynayan sütten bir kepçe ilave edip, çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin. Kısık ateşte, beş dakika daha pişirin. Göğüs etlerini ilave edip, çatalla karıştırarak 10 dakika daha ocakta tutun.
Hazırladığınız muhallebiden bir kaşık alıp tabağa koyun. Eğer kıvamı koyu ise ocaktan alın. 5 dakika mikserle çırpın. Diktörten bir tepsiyi ıslatın.
Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın bir gece bekletin. Dilimledikten sonra sıpatula ile ikiye katlayarak üzerine tarçın serpip, servis yapın.
|
TAVUKGÖĞSÜ |
|
neriman
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2007
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16727
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2007
3,720 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Tavuk
1 Bardak tavuk suyu.
1 Bardak süt
Tavuğu iyice haşlayın. Göğüs etlerini çıkardıktan sonra 45 dakika kadar soğuk suda bırakın. Göğüs etlerini ince ince ayırdıktan sonra parmaklarınızla ezin. Bir bardak süt ve bir bardak tavuk suyu ile beraber ateşin üstüne koyun. Bir taraftan karıştırın, bir taraftan da ezin. Bu şekilde yarım saat ezdikten sonra, diğer tarafta hazırladığınız sütlü muhallebi kabının içine dökün. Muhallebi pişer pişmez tencereyi ocaktan indirin 10-15 dakika döverek karıştırın. Küçük tabaklara veya çay fincanlarına döküp soğutun. Sonra başaşağı çevirip tavuk göğsünü başka bir tabaka veya küçük tabaklara koyun. Üstüne tarçın serpin. Tavuk göğsünü pişirirken, hep aynı yöne karıştırmaya özen gösteriniz.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc10905
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2007
3,906 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1750 gr. süt (7 bardak)
350 gr. toz şeker (1,5 bardak)
40 gr. nişasta (3/4 kahve fin.)
65 gr. pirinç unu (1+1/4 kah. fin.)
1,5 bardak su
1 kahve kaşığı tuz
1/2 tavuğun göğsü
Yapılışı:
Bir tavuk önce temizlenir, tütsülenir ve haşlanır, sonra göğsünün yarısı (göğüs kemiğinin bir tarafı) kesilip çıkarılır ve ılımaya bırakılır. Bu parça enliliğine doğru bir parmak genişliğinde parçalara bölünür. Her parça, etin tiftik biçimine göre parmaklarla didik-lenerek kıl gibi ince iplik haline getirilir. Göğüs eti, liflere ayrılınca sıcak suya atılır ve suda ovalanır, sıkılır ve tavuk kokusu giderilinceye kadar bu işe devam edilir. Bir tencereye ölçülere göre süt, tuz ve toz şekeri konularak bir tahta kaşıkla tencere karıştırılır ve şeker iyice eritilir, iyice kaynatılır. Bu sırada bir kaba nişasta ve pirinç unu konularak bunun üzerine sicim gibi akıtmak suretiyle su ilâve edilir ve iyice karıştırılır. Pirinç unu ve nişasta suda hallolunca, kaynamakta olan üst tenceresine sicim gibi ince dökülür ve bir yandan da tencere karıştırılır. Süt, biraz koyulaşınca, bir kapta bulunan göğüs lifleri üzerine bir kepçe ile alınarak dökülerek ve bir çatalla göğüs etleri iyice karıştırılmak suretiyle koyulaşıncaya kadar pişirilir ve ateşten indirilir. Bundan sonra kuru bir kepçe ile tavuk göğsü tencereden alınarak büyük kuru tabaklara boşaltılır ve iyice soğuduktan sonra dört köşe kesilerek servis yapılır.
|
|