|
Tavuk Göğsü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177287
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2024
142 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya özütü
Yarım su bardağı dövülmüş fındık veya fıstık (isteğe bağlı)
Tarçın (servis için, isteğe bağlı)
Geniş bir tencereye sütü ve toz şekeri alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak şekeri eritin ve sütü ısıtın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın.
Kaynama noktasına gelen sütün içine yavaşça tavuk göğsünü ekleyin. Sürekli karıştırarak topaklanmamasını sağlayın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin. (Yaklaşık 10-15 dakika)
Tereyağı ve vanilya özütünü ekleyin, karıştırarak eritin ve tatlı kıvamını alana kadar pişirmeye devam edin.
Pişen tavuk göğsü tatlısını ocaktan alın ve bir süzgeç yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alması için süzün.
Tatlıyı servis yapacağınız kuplara veya kaselere paylaştırın. Üzerini streç film ile kaplayarak oda sıcaklığında soğumasını sağlayın. Daha sonra buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
Tatlı soğuduktan sonra üzerini dövülmüş fındık veya fıstık ile süsleyin. İsteğe bağlı olarak tarçın serperek servis yapabilirsiniz.
|
Tavuk Göğsü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177209
Gönderme Tarihi: 07.Nis.2024
139 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 ml lik su bardağı ölçüsüyle;
Yarım tavuk göğüs, 200 gr
5 bardak süt
1 bardak toz şeker
2 küçük parça damla sakızı
Yarım bardak mısır nişastası
Yarım bardak pirinç unu
3/4 bardak su, 150 ml
Üzerine;
1 yemek kaşığı tarçın
Tavuk göğsünü yıkayıp tencereye alın, üzerini dört parmak aşacak gibi su ekleyip iyice yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın (basınçlı tencerede 20 dakika haşlamak yeterli oluyor).
Pişen tavuk göğsünü çok incecik liflere ayırın.
Üzerlerine kaynar su döküp her 15 dakikada bir olmak üzere tavuğun kokusu çıkana kadar 5 kez aynı işlemi tekrarlayın.
3 kez de 15'er dakika boyunca soğuk suda bekletip iyice sıkarak kenara alın.
Süt, şeker ve damla sakızını tencereye alıp şeker eriyene kadar ara sıra karıştırarak kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Bu arada nişasta ve pirinç ununu bir kasede harmanlayıp suyu yavaş yavaş ekleyerek bulamaç haline gelene kadar karıştırın.
Kaynamaya başlayan süt & şeker karışımından bir kepçe nişastalı karışıma ekleyip hızlıca karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya devam eden sütlü karışıma yavaş yavaş eklerken bir yandan el çırpıcısı ile karıştırmaya devam edin.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.
Ocağın altını kapatıp muhallebiden didiklenmiş tavuk etine bir kepçe akıtıp karıştırın.
Ocağı kısık ateşte olacak gibi tekrar açın ve tavuklu karışımı muhallebiye ekleyip homojen bir kıvama gelene kadar karıştırın.
Ocağı kapatıp sıcakken kaselere pay edin. Ilınınca üzerlerine tarçın serperek buzdolabına alın. Tamamen soğuduğunda servis edin.
Not: Amerika Deniz Kuvvetleri hekimi Komodor de Kay, 1831 de Türkiye'ye geldiğinde tavuk göğsünü ilginç bulan ve beğenenlerden biriydi. Liman reisinin verdiği yemekte bu tatlıyı yiyen Kay, bunun batı mutfağında tanıtılması gereken şahane bir tatlı olduğunu belirtmişti. Bugün tavuk göğsü sadece Türkiye'de özgün haliyle yaşamakta ve tavuk etiyle hazırlanmaktadır.
|
Tavuk Göğsü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc176479
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2024
191 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı limon suyu
7 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
2'şer çorba kaşığı un ve nişasta
1 çorba kaşığı pirinç unu
Tarçın
Nar tanesi
Tavuk göğsünü ikiye bölüp haşlayın. Bu arada tavuğu haşladığınız tencerenin kapağının açık olmasına dikkat edin.
Ayrıca haşlama suyuna da 1 çorba kaşığı limon suyu katın.
Ocaktan aldığınız tavuk göğüsleri ılınınca, birini suda bırakıp diğerini didin.
İyice liflerine ayırın.
Soğuk suya atın.
Avucunuzun içinde ovalayarak kokusu çıkana kadar yıkayın.
Diğer tavuk göğsüne de aynı işlemi uygulayın.
Suyunu sıkın.
Bu arada bir tencereye sütü alın.
Yarım çay kaşığı tuz ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
Un, nişasta ve pirinç ununu ayrı bir kaseye alın.
Üzerine 1 kepçe su ve kaynayan sütten 1 kepçe süt ilave edip çırpın.
Yavaş yavaş kaynayan sütü ilave edin. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Göğüs etlerini ilave edip, çatalla karıştırarak, 10 dakika daha ocakta tutun.
Hazırladığınız muhallebiden 1 kaşık alarak tabağa koyun.
Eğer kıvamı koyu ise ocaktan alın. 5 dakika mikserle çırpın.
Dikdörtgen bir tepsiyi ıslatın. Üzerine hazırladığınız muhallebiyi yayın.
Bir gece bekletin.
Dilimledikten sonra spatula ile ikiye katlayıp, üzerine tarçın serpin.
Nar taneleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Tavuk Göğsü |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172672
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2023
96 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
¼ adet tavuk göğsü, haşlanmış
1 lt süt
150 g pirinçten yapılmış sübye
200 g şeker
1 çay kaşığı tarçın
Haşlanmış tavuk etini soğuk suyun içinde soğuyana kadar bekletin. Tavuk sıcaklığını kaybedince sudan çıkararak göğüs etini ovun ve tavuğun etlerini tel tel ayırıp soğuk suya koyun.
Tencereye süt ve sübyeyi koyun. Sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin.
Şekeri ilave edin. Devamlı karıştırarak kaynayıncaya kadar, 10 dakika daha pişirin.
Suyu iyice süzülmüş, didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. Tekrar 10 dakika kaynayana dek karıştırarak pişirmeye devam edin.
Tepsiyi kaynar suyla çalkalayıp, tavukgöğsünü 3 santim kalınlığında düzgün şekilde dökün.
Tepsiyi ateşe oturtun. Çevire çevire tavukgöğsünü spatulayla kenardan ortaya çekerek altını kızartın.
Soğuyunca 8x6 santim boyutlarında kesin.
Bu dilimleri spatulayla dikkatlice kazımak suretiyle en altında kızarmış olan kısmıyla birlikte alıp rulo haline getirerek servis tabaklarına alın.
Üstüne tarçın serperek soğuk servis edin.
Not: Tavuk ile tatlı yapmak bugün pek çok ülkede akla gelecek son şey olabilir. Oysa Ortaçağ İslam mutfağından başlayarak batıya uzanan, ortaçağ Avrupa mutfaklarında da yer bulan tatlılarda et kullanma adeti vardı. Et kullanılarak yapılan tatlıların başında tavuk etiyle yapılan sütlü tatlılar gelirdi. Fransız mutfağında Blanc Mange olarak ünlenen tatlı, aslında doğudan gelen geleneğin devamıydı. Bu tür tavuk eti kullanılarak yapılan sütlü tatlı, bugün sadece Türkiye’de yaşamaktadır. Tavuk etinin bu tatlıdaki rolü kıvam ve doku kazandırmaktır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
|
Tavuk Göğsü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168347
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2022
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 g tereyağı (isteğe göre margarin ile de karıştırabilirsiniz)
1 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 lt süt
1 paket vanilya
İlk olarak tenceremize tereyağımızı alalım ve kısık ateşte yağımızı eritelim.
Yağımız eridikten sonra üzerine unu ilave edelim ve kokusu çıkana kadar yaklaşık 4-5 dakika karıştırarak kavuralım.
Unumuzu tel çırpıcı ile karıştırırken bir yandan üzerine sütü ekleyelim. Burada mutlaka ununuzu karıştırmalısınız aksi halde topaklanma olabilir.
Üzerine şekeri ilave ederek muhallebimiz kıvam alıp koyulaşana kadar karıştıralım.
Koyulaşan muhallebimizi ocaktan alalım, sonrasında vanilya ilave ederek 3-4 dakika mikserle çırpalım.
Hazırladığımız muhallebimizi 22 cm boyutlarındaki ıslattığımız borcama dökerek üzerini bir spatula yardımı ile düzeltelim. Oda sıcaklığına gelmesi için bekletelim.
Oda ısısına geldikten sonra üzerini streçleyelim, buzdolabında 2-3 saat dinlendirelim.
Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına ters çevirerek çıkartalım.
Üzerini arzuya göre tarçın, hindistancevizi veya file antepfıstığı ile süsleyelim. Ben pişirme kağıdından ince şeritler kestim, tatlının enine gelecek şekilde üzerine yerleştirdim. Ardından her yerini kapatacak şekilde üzerine tarçın serptim ve şeritlerimi dikkatli bir şekilde çıkarttım.
Sonrasında tekrar kestiğimi pişirme kağıtlarını tatlının boyuna doğru aralıklı olarak yerleştirdim ve tarçın döktükten sonra dikkatlice çıkarttım ve çok hoş bir görüntü elde ettim. Ancak siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
|
Tavuk Göğsü |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160009
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2021
316 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 kaşık pirinç unu
2 kaşık buğday nişastası
1 bardak şeker
1 adet tavuğun göğsü
2 adet damla sakızı
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya
Tavuğun göğsünü haşlayın ve soğuduktan sonra çok ince bir şekilde didikleyin. Bir kase suyun içerine koyun ve suyunu sık sık değiştirerek hem tavuğun ayrılmasını hem de tadını kaybetmesini sağlayın.
1 tencerede pirinç unu, nişastayı, şekeri, vanilyayı ve damla sakızlarını koyup karıştırın. Sütü ekleyip çırparak karıştırın.
Karışımı ocağa koyup çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan alıp mikser ile 5 dakika kadar çırpın.
Tavuk eklerinin iyice suyunu sıktıktan sonra içerisine ekleyin ve karıştırın.
Karışımı geniş bir cam tepsiye döküp soğumasını bekleyin.
Tarçın serperek servis edebilirsiniz.
|
Tavuk Göğsü Tatlısı |
|
Neşeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 21 Şehir: Gölbaşı |
Kısa URL: https://ml.md/lc152146
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2020
363 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım tavuk göğsü
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı pirinç unu
6 yemek kaşığı toz şeker
1 parça damla sakızı
1 yemek kaşığı tereyağı
Tavuğu üzerini geçecek kadar suda iyice pişene kadar haşlayın.
Pişen tavuk göğsünü lif lif ayırıp bir kevgire aktarın ve durulayın.
Ardından temiz suya koyup tavuk tadını ve kokusunu kaybedene kadar suda bekletin. Arada suyu değiştirin.
Kokusu çıkan tavukları süzüp sularını sıkın.
Sütü tencereye alın, tavukları süte ekleyin.
Sütü 10 dakika kadar kaynatın.
Bu esnada nişasta ve pirinç ununu ayrı bir kasede karıştırın.
İçine kaynayan sütten biraz ekleyip nişastayı açın ve tencereye ilave edin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ardından içine şekeri ve damla sakızını ilave edip tahta kaşıkla eze eze pişirmeye devam edin.
Tatlınız macun kıvamına geldiğinde tencereyi ocaktan alıp içine tereyağını ekleyin.
Tereyağı eridiğinde hafifçe ıslattığınız cam bir tepsiye döktüğünüz tatlınızı soğuması için buzdolabına kaldırın.
Kare kare dilimleyip tatlı tabaklarına aldıktan sonra üzerine tarçın serperek ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
|
Tavuk Göğsü |
|
şans eseri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.02.2020
Mesajlar: 30 Şehir: İzmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc148702
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2020
672 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin
3-4 kahve fincanı un
4.5 su bardağı süt
1.5 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Siyah petibör bisküvi
Geniş bir tencerede unu ve yağı kavurun.
Rengi hafif pembeleştikten sonra üzerine süt, şeker, nişasta ve elenmiş unu ekleyin.
İyice karıştırarak karışımı pişirin.
Katılaşan muhallebiyi ocaktan alın.
Ocaktan alınan karışıma vanilyayı ekleyin ve son kez karıştırın.
Sunum tepsisinin altına ezilmiş siyah petibör serpin. Ardından tavuk göğsünü sunum tepsisine alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
İlk sıcağı çıkan tatlıyı buzdolabına atın ve birkaç saat soğumaya bırakın.
Soğuyan tavuk göğsünü dilimleyin ve üzerine petibör serperek servis edin.
|
Tavuk Göğsü |
|
kınalı kuzu
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2019
Mesajlar: 21 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc143458
Gönderme Tarihi: 14.Haz.2019
558 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 bardak şeker
3/5 bardak tarçın
125 gram pirinç unu
Yarım tavuk göğsü
Sütü kaynatın. Soğuk sütte ıslatılıp sos kıvamına gelmiş pirinç ununu ve şekeri de katarak karıştırın, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Diğer taraftan göğüs etini, lifleri boyunda didikleyin. Ellerinizin arasında yuvarlayarak lifleri iyice gevşetip suya atın. Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltin.
Muhallebiden bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla döverek lifleri iyice ezin ve muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyun. Ateşte tekrar eze eze karıştırarak bir taşım kaynatın. Sonra 1/3 bardak su koyun ve ateşten alın. Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltın.
Donunca tatlı tabaklarına ters çevirin. Üzerini tarçınla süsleyin ve servis yapın.
|
Tavuk Göğsü |
|
çevrimiçi
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc133082
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2018
754 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un ve nişasta karışımı
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
50 gr margarin
1 paket vanilya
Çikolata sosu için:
1 kaşık un
3 kaşık kakao
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı süt
Derin bir tencereye un şeker nişasta ve sütü alıp çırpma teliyle çırptıktan sonra tenceremizi ateşe alıp orta ateşte sürekli çırparak koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Ateşten alıp margarini ve vanilyayı ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
Ayrı bir tencereye sos malzemelerimizi alıp çırpıyoruz ve orta ateşte 2-3 dakika pişiriyoruz ve ateşten alıp çırparak soğutuyoruz.
Öte yandan soğuyan muhallebimizi blender ile iyice çırpıyoruz
Kare veya dikdörtgen borcamı ıslatıp muhallebimizi borcama boşaltıp üzerini spatula ile düzlüyoruz.
Soğuyan çikolata sosumuzu da muhallebimizin üzerine döküp buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.
|
Tavuk Göğsü |
|
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130248
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
919 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
4 Su Bardağı (1 Lt.) Süt
1 Türk Kahvesi Fincanı Pirinç Unu
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır ya da Buğday Nişastası
1 Su Bardağı Toz Şeker
1/2 (yarım) Tavuk Göğüs Eti
Üstü için:
Tarçın
Tavuk etini haşlayın.
Çok ince olacak şekilde didikleyin.
Didiklenmiş etleri, kevgirde bol su ile yıkayın.
Büyük bir kaseye koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyip, 1 saat bekletin.
Tavukları yıkayıp tekrar suda bekletin. Bu işlemi 4-5 kez tekrarlayın.
Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın.
Süt kaynayınca, sudan çıkarıp iyice suyunu sıktığınız tavukları ekleyip kısık ateşte eze eze 10-15 dakika pişirin.
Ocağın altını kapatıp, tencereyi tezgahın üstüne alın.
Pirinç unu ve nişastayı 1-2 yemek kaşığı ılık su ile bulamaç haline getirin
Nişastalı karışımı, sütlü karışıma ekleyin ve tekrar orta ateşteki ocağın üstüne alın.
Karışıma şekeri ekleyip sürekli karıştırarak 15-20 dakika daha pişirin.
İyice soğuduktan sonra buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
Servis yapılacağı zaman üzerine tarçın serpin.
|
Tavuk Göğsü |
|
avşar kızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc121145
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2016
1,405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
2,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker
600 gr sübye
350 gr tavuk göğsü
Sütü kazan ve ya ağzı geniş bir tencereye koyup tahta spatula ile karıştırın.Süte daha önceden hazırlanan sübyeyi krema kıvamında karıştırın.15 dakika pişirin.Tel tel açılmış olan tavuk göğüs etini üstüne ekleyin.10 dakika sürekli karıştırıp şeker ilave edin.Daha sonra kısık ateşte bir 10 dakika daha pişirin.Daha Sonra tepsiye döküp soğuduktan sonra spatula yardımıyla porsiyon servis edin.
|
Tavuk Göğsü |
|
ahmet abi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2015
Mesajlar: 70 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc114449
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2016
1,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 Türk kahvesi fincanı pirinç unu
1 Türk kahvesi fincanı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 fiske tuz
½ tavuk göğüs eti
Haşlanmış olan yarım tavuk göğsü eti elle iyice didiklenir. (Bu kısım çok önemli, pişmaniye gibi bir görüntüsü olması gerekiyor.)
Didiklenmiş tavuk göğsü yıkanır, suyu sıkılır ve tekrar temiz bir su içine konur. 4-5 saat sürekli sıkılıp, suyu değiştirilerek suyun içinde bekletilir.
Tavuk kokusu gittiğinde hazır demektir.
Süt kaynatılır ve tavuklar suyu iyice sıkılarak süte eklenir. Tahta kaşıkla eze eze 5-10 dk. pişirilir. Ateşten alınır ve tezgaha konulur.
Ayrı bir kapta bir miktar su ile nişasta ve pirinç unu bulamaç haline getirilir.
3-4 yemek kaşığı sıcak olan tavuklu sütten eklenir ve karıştırılır.
Nişastalı karışım, süte eklenir ve tekrar ateşin üzerine konur. Şeker eklenerek pişirmeye devam edilir. Bu sırada dibinin tutmaması ve topaklanmaması için hızlı ve sert hareketler ile karıştırılır.
Bir süre sonra tatlı sakızlı bir kıvama gelir. Altı kapatılır.
Islattığımız bir tepsiye ya da borcama, kalınlığı 1 cmden az olacak şekilde dökülür. Soğuyunca buzdolabına kaldırılır.
3-4 saat sonra servise hazırdır.
Tavuk göğsü, dikdörtgen dilimler halinde kesilip, rulo yapılarak servis edilir, üzerine istediğiniz malzeme ile süsleyebilirsiniz ama en çok tarçın yakışıyor.
|
Tavuk Göğsü |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97006
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,836 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk göğsünü yıkayarak tencereye koyunuz, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakınız.
Tavuğu tuzsuz haşlayınız.Tavuğun göğsünü seçiniz. Aksi halde tatlınız istenen nitelikte sünmez, kesik kesik olur.
Haşlanıp soğuyan tavuk göğsünü lifleri boyunca ince ince didiklemeye dikkat ediniz.
Tavuk etlerini avuç arasında ovarak iyice gevşetiniz.
Gerekiyorsa didiklenen tavuk etlerini soğuk suya koyunuz (Tavuk göğsü soğuk suda liflenir ve toplanır. Liflerin iyice açılmasını sağlar).
Avuç arasında ovarak iyice incelttiğiniz tavuk etlerini sudan çıkarınız.
Çukur bir kaseye alınız.
Soğuk sütün bir kısmı ile nişastayı homojen sos kıvamında hazırlayınız.
Sos kıvamındaki ölçülü nişastayı şekerle beraber tencereye koyunuz.
Soğuk sütü bir tel yardımı ile karıştırarak bulamaca ilave ediniz.
Hafif hararetteki ocağın üzerine koyarak muhallebi kıvamında pişiriniz.
Pişme esnasında kaynama işlemi gerçekleşinceye kadar karıştırma işlemine devam ediniz.
Aksi halde topaklanma oluşabilir.
Bir iki taşım kaynayan muhallebiye1/3 su ilave ederek ateşten alınız. Su etlerin muhallebi içinde topaklanmasını önleyecektir.
İsterseniz sütü kaynatarak önce didiklenmiş tavuk etini süte ilave ettikten sonra 30 dakika dinlendiriniz.
Daha sonra diğer malzemeleri ilave ederek pişirme işlemini tamamlayabilirsiniz.
Pişen sütlü tatlıyı daha önceden ıslatılmış cam kaselere koyunuz.
Cam kaselerdeki soğuyan tatlınızı ters çevirip, üzerini tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 11.03.2024
|
Tavuk Göğsü |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc97002
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2014
1,988 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
125 g pirinç unu
Bir tavuğun göğüs etinin yarısı
Tuz ilave etmeden haşladığınız tavuğun göğüs etini soğuduktan sonra, lifleri boyunda didikleyiniz.
Sütü kaynatınız.
Soğuk sütte ıslatılıp sos kıvamına gelmiş pirinç ununu ve şekeri de ilave ederek karıştırınız ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Diğer taraftan avuç arasında da yuvarlayarak tavuk liflerini iyice gevşetip suya atınız.
Biraz bekledikten sonra lifleri tekrar avuç arasına alıp ovuşturarak iyice inceltiniz.
Muhallebiden, bir kepçe kadar liflerin üzerine koyup bir tahta kaşıkla döverek lifleri iyice eziniz ve muhallebi tenceresine koyup tekrar ateşe koyunuz.
Ateşte tekrar eze eze karıştırarak 1-2 taşım kaynatınız.
Sonra 1/3 bardak su ilave ederek ateşten alınız.
Hafif su ile ıslatılmış kaselere boşaltınız.
Donunca tatlı tabaklarına ters çeviriniz.
Üzerini tarçınla süsleyerek servis yapınız.
|
Tavuk Göğsü |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc96580
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2014
1,741 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
100 gram margarin
1 adet tavuk göğsü
5-6 adet karanfil
Bir miktar tarçın
Öncelikle tavuk göğsünü bol su doldurulmuş bir tencerede kapağı kapalı olarak karanfil ilavesi ile iyice haşlayın. Haşladığınız tavuk göğsünü elinizle lif lif ayırın. Soğuk suyun içine atıp, sıkarak çıkarın. Bu işlemi 3 defa tekrarlayın. Bir tencerenin içine unu koyup, yağsız olarak hafifçe kavurun. Sütü ve şekeri ekleyip karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin. Tencereye daha önceden hazırladığınız tavuk göğsünü ve margarini ilave edip, tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Tencereyi ateşten indirip, mikserle çırpın ve bir tepsiye aynı kalınlıkta dökün. Tatlıyı bir gece beklettikten sonra dilimleyin. Tarçın serpip servis yapın.
|
Tavuk Göğüsü |
|
Gül Gün
Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2013
Mesajlar: 23 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc94435
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2013
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız
Margarini tencereye koyup eritmeye başlıyorum. Margarin eridikten sonra un katıyorum ve bir müddet karıştırarak kavuruyorum. Şekeri ekliyorum ve karıştırmaya devam ediyorum. Sütü yavaş yavaş ekliyorum, sakızı içine atıyorum ve hala karıştırmaya devam ediyorum. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım
Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katıyorum ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alıyorum. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakıyorum ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpıyorum. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alıyorum, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapıyorum.
|
Tavukgöğsü |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82302
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2012
2,041 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı un
4 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Unu tereyağında kavurun. Süt ilave edip karıştırın, toz şekeri ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin. Mikserle 15 dakika çırpın. Geniş ve sığ bir kabı suyla ıslatın. Tavukgöğsünü kaba dökün. Buzdolabında en az bir saat bekletin. Tarçınla süsleyerek servis yapın.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc73577
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2012
1,982 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 l süt
200 g şeker
75 g pirinç unu
50 g tavuk göğsü.
Bir tencerede tavuk göğsünü iyice haşlayın. Ardından çukur bir kasenin içine göğsü koyup elinizle iyice didin. Bir yanda süt ve şekeri ocakta kaynatın. Süt kaynadıktan sonra tavukları ve pirinç ununu ilave edin. Bir spatula yardımı ile yaklaşık 20 dakika karıştırarak pişirin.Ocaktan aldıktan sonra bir tepsiye boşaltıp, soğumaya bırakın.
|
TAVUK GÖĞSÜ |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc69166
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2011
2,728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg'lık haşlanmış bir tavuğun göğüs kısmı (kemikleri çıkarılıp, derisi ayıklanmış)
1,5 kg (7+1/2 su bardağı) süt
720 gr (3 su bardağı) şeker
1 çay kaşığı tuz
100 gr pirinç unu
100 gr nişasta
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tarçın.
Haşlanmış tavuğun göğsünü ince ince didikleyip, sıcak su dolu bir tencereye atarak, tavuğun kokusu gidene kadar iyice yıkayınız. Tavuk göğsü parçalarını tencereden bir kaseye alıp, yeniden lif lif olana kadar didikleyerek bir kenara bırakınız.
Sütü büyük bir tencereye koyup, orta ateşte, arasıra karıştırarak kaynatınız. Süt kaynayınca, şekeri ve tuzu ekleyip sürekli karıştırarak, şekerin erimesini sağlayınız. Sütü kaynamaya bırakınız.
Bu arada, nişasta ve pirinç ununu orta boy bir kasede karıştırıp, ılık suyu ekleyerek sulandırınız. Sulandırılmış nişasta - pirinç unu karışımını bir tel süzgeçten kaynamakta olan süte ekleyiniz. Sürekli karıştırarak 10 dakika, karışım koyulaşana kadar pişiriniz. Koyulaşmış sütlü karışımdan bir kepçe alarak, kasedeki lif lif ayrılmış tavuk etlerine katınız. İyice karıştırdıktan sonra, kasedeki malzemeyi tencerede kaynamakta olan sütlü karışıma katıp, 5-10 dakika daha pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, biraz ılındıktan sonra tatlıyı tek kişilik servis kaselerine boşaltınız. Tavuk göğsü iyice ılındıktan sonra, kaseleri buzdolabına kaldırıp 20-30 dakika soğutunuz.
Kaseleri buzdolabından alıp, üstlerine tarçını serperek servis ediniz.
|
|