|
Tavuk Göğsünden Kazandibi |
|
Lokma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.10.2006
Mesajlar: 34 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc12903
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2007
3,044 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler (5 kişilik)
75 gr. tavuk göğüs eti
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3 kahve fincanı subye
Yarım çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Tavuk göğüs etini bir tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ile pişirin ve soğumaya bırakın. Daha sonra bir kaba soğuk su doldurup tavuk göğüs etini elinizle ovuşturarak küçük parçalara avımı. Bu işlemden sonra sütü geniş bir tencerede kaynatın. Süt kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirin ve küçük parçalara ayırdığınız tavuk göğüs etlerini bu kaynamış süte ilave edip 30 dakika bekletin. Bekleme işlemi bitince diğer malzemeleri de sütlü karışıma ilave edip 60 dakika kaynatın. Kaynama süresince sürekli karışımı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımdan parçalar alıp bir tavada veya tepside kızartın. Daha sonra kızarttığınız karışımı rulo şeklinde sarıp servis tabağına alın. Üzerini tarçınla süsleyip soğuk olarak servis yapın.
ML® Tavuk Göğsü için tıklayın
Fotoğraf "masa üstü" tarafından gönderildi. 05.03.2020
|
TAVUK GÖĞSÜ KAZANDİBİ |
|
şikemperver
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc23927
Gönderme Tarihi: 19.May.2008
13,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
yarım tavukgöğsü
1,5 bardak kırık pirinç
2 kilo süt
2 su bardağı şeker
Pirinci 3-4 saat önceden soğuk suda ıslayın. Pirinç iyice kabardıktan sonra fazla suyunu süzüp az bir suyla blenderde çekiniz. Bir tencereye blenderdeki pirinci, sütü koyarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince şekeri ilave ederek 10 dakika daha karıştırarak kaynatınız. Haşlanmış göğüs soğuduktan sonra üçer parmak kalınlığında kesip elle lif lif didin. Şekerden sonra ilave edin. Hiç vakit kaybetmeden devamlı karıştırın. Tepsiye şeker serpip tavuk göğüslü muhallebiyi dökün. Tepsiyi ateşe oturturup kenardan kenardan ortaya doğaı çekerek altını kızartınız. Tepsiyi çevire çevire diğer kısımları da kızartıp ateşten alınız. Soğuduktan sonra 8x6 kutrunda (dikdörtgen) şeklinde kesip kazıyarak gevşekçe sigara dürer gibi sarın.
ML® Kazandibi için tıklayın
ML® Kazandibi Videosu
|
Kazandibi (Tavuk göğsünden) |
|
nabzet
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.06.2008
Mesajlar: 27 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc24484
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
2,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
İri bir tavuğun yarım göğsü
100 gr pirinçunu
100 gr nişasta
2250 gr süt
400 gr toz şeker
Önce tavuğun göğsünü, üzerini örtecek kadar suyla, bir tencereye koyup kaynatın. Çatal ete kolayca girince tavuk pişmiş demektir. Tencereyi ateşten alıp tavuk göğsünü çıkartın. Göğüs etini tel tel didip soğuk su dolüT)ir kaba aktarın. Subye olarak, 125'er gram pirinçunu ve nişastayı bir bardak sütte eritin.
Kalan 2 kg sütü dibi düz bir tencereye koyup, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, kaynatın. Süt kaynayınca subyeyi ilave edip, yine tahta kaşıkla karıştırmayı sürdürerek, 15 dakika kadar daha kaynatın. Şekeri ilave edip karıştırarak 10 dakika daha pişirin. Kaynar suyla çalkalanmış bir tepsiye hazırladığınız sütlü karışımı dökün. Bir spatula ile, tepsinin dibini kazımamaya özen göstererek, tatlıyı ortaya doğru çekip alt kısmını kızartın. Bir elinizle tepsiyi sürekli aynı yönde çevirerek, kazandibinin diğer kısımlarını da kızarttıktan sonra tepsiyi ateşe alın.
Tatlı soğuyunca dikdörtgen biçiminde kesin. Spatulayla kızarmış kısmını üste getirerek, rulo biçiminde dürüp servis tabağına çıkartın.
|
Tavuk Göğüslü Kazandibi |
|
kadim
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.08.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc39131
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2009
4,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 bardak süt
1,5 bardak toz şeker
65 gr pirinç unu
3/4 kahve fincanı nişasta
1,5 bardak su
az tuz
1/2 tavuğun göğsü
Malzemesinden tavuk göğsü yapılarak tencere ateşten indirilir. Sonra tavuk göğsü kenarlı ve yayvan bir tepsiye 1,5 parmak kalınlığında olmak üzere dökülür. Bu iş bitince tepsi kuvvetli ateş üzerine oturtulur ve tepsinin dibi tutması için daima çevrilir. Tepsinin dibi tamamen tutuneâ ateşten indirilir ve 3 - 4 saat soğumak için bir tarafa bırakılır. Soğuyunca tavuk göğsü dört köşe kesilir, altiarı kazınarak tepsiden çıkartılır ve alt üst edilerek tabaklara konulduktan sonra servis yapılır.
|
|