Kısa URL: https://ml.md/lc3231
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
2,220 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı margarin
4 çorba kaşığı un
Yeterince süt
Tuz
Karabiber
Köri
Pulbiber
Tavuğu haşlayın ve kemikleri tamamen ayırın. Didiklenmiş tavuğa tuz, karabiber, pul biber ve köriyi ekleyerek karıştırın. Borcama yerleştirin. Daha sonra ayrı bir kapta margarini eritin.
Unu bu yağda kavurun. Kavrulan unun üzerine boza kıvamına gelene kadar
süt ilave edin.. Hazırlanan beşamel sosu didilmiş tavuk üzerine iyice yayın. Üstü kapanacak şekilde kaşar rendesi ilave edin. Pul biber serpin ve fırına verin. Kaşar eriyip üstü kızarana dek pişirin. Börek şeklinde keserek servis yapın.
Tavuklu Harcı İçin:
500 gram tavuk göğsü
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı havuç
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Beşamel Sos İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Fırını 200 dereceye ayarlanır.
Tavuk göğsü, tuz ve karabiberle marine edilir.
Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. İnce doğranmış soğanlar ve ezilmiş sarımsaklar eklenip yumuşayana kadar kavrulur.
Kuşbaşı doğranmış tavuklar eklenir ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Rendelenmiş havuçlar ve bezelyeler eklenip birkaç dakika daha kavrulur. Tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Bir sos tenceresinde tereyağı eritilir. Un eklenip kısık ateşte kokusu çıkana kadar kavrulur.
Süt azar azar eklenerek topaklanmamasına dikkat ederek karıştırılır.
Karışım kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra tuz, karabiber eklenip karıştırılır. Kıvam alana kadar pişirilir.
Tavuklu haçı fırın kabına alınır, üzerine beşamel sosu dökülür.
Rendelenmiş kaşar peyniri ile üzeri kaplanır.
Önceden ısıtılmış fırında, kaşar peyniri iyice kızarıncaya kadar 25-30 dakika pişirilir.