|
Tavuk Haşlama |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5153
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
8,305 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 Adet Havuç
2 Adet Orta Boy Patates
2 Adet Soğan
Yarım Kilo Tavuğun Beyaz Eti
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
YAPILIŞI
Tavuğun beyaz etini, derisinden ayırın. Bir hafta buzlukta bekletin.
Havucun, soğanın ve patatesin kabuklarını soyarak, iri iri doğrayın.
Çözüldükten sonra iri parçalar halinde kestiğiniz tavuk etlerini ilk önce kızgın yağda soteleyin.
Başka bir tencereye aldığınız yağ ile birlikte havuç ve soğanı kavurun.
Üzerine yeterince su ilave ederek kaynatın. Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesleri ilave edin.
Ayrı bir kap içinde yumurta sarısını ve unu karıştırın. Malzemelerin pişmesine yakın bu karışımı tencereye ekleyin. Bir süre kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapın.
Fotoğraf "patavat" tarafından gönderildi. 24.02.2020
|
Tavuk Haşlaması |
|
ismileyla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2008
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22682
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2008
3,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk
Tuz
Bir miktar su
Büyük boy bir tencereye tavuğu güzelce yıkadıktan sonra koyunuz. İçini, üzerini örtecek kadar su ile doldurunuz. Kaynamaya bırakınız. Tavuk yumuşayıncaya kadar kaynatınız. Dilerseniz bütün, dilerseniz parça parça servis yapınız. Haşladığınız tavuğun suyunu pilav ve çorbada kullanabilirsiniz.
ML® Meyaneli Tavuk için tıklayın
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 27.11.2014
|
Tavuk Haşlama |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc24639
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2008
2,377 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.sefabdullahusta.com
4 adet tavuk (but)
3 adet patates
4 adet kuru soğan
3 adet havuç
1 lt su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
Tavuk butlarını doğrayın, yaklaşık 1 litre içme suyunda haşlayın. 15-20 dakika haşlanınca patatesleri küp doğrayıp ekleyin. Küçük boy soğanları bütün olarak, büyükse 4'e bölüp tencereye atın. Havuçları dilimleyerek ilave edin. 15 dakika kadar daha pişirip yumurta, un ve yoğurdu çırpın, suyla açıp ilave edin. Butları çatalla kontrol ederek içlerinin piştiğinden emin olun. Tabaklara koyup limon suyu ve karabiber ekleyerek afiyetle yiyiniz. Tuz miktarını yerken isteğe göre ayarlayınız.
|
Tavuk Haşlama |
|
seher yıldızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc71501
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
2,880 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 kaşık zeytinyağı
5 tavuk but
1 soğan
4 sivribiber
2 havuç
2 patates
1 patlıcan
2 kabak
2 domates
2 diş sarımsak
4 bardak kaynar su
Tavukları sıvıyağda çevirerek hertarafını hafif kızartın. Yemeklik doğranmış soğanı ve doğranmış biberleri ilave edip çevirin. Havuçları kazıyıp doğrayın.Tencereye aktarın.Patlıcan ve kabaklarıda alacalı soyup küpler doğrayın. Patatesi soyup küpler doğrayın ve tüm sebzeleri tencereye aktarın. Yemeklik doğrnamış domatesi ve soğanı ekleyin.Kaynamış suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.12.2021
|
Tavuk Haşlama |
|
krema
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.10.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc133629
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2018
1,018 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 soğan
2 havuç
6 tane tavuk budu
Tuz
Karabiber
Patates
Su
1 kaşık un
3 kaşık yağ
Tavuklar tuzla birlikte suya atılır. Kaynamaya yakın soğanlar bütün olarak eklenir pateteslerde iri parçalar halinde eklenir haşlanmaya burakılır, diğer yandan tavaya yağı koyarız unu kavurruz rende havuçları da ekleriz karabiber ile kavurup haşlamaya ekleriz. isteğe bağlı bulyanla da lezzetlendirilebilir.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.12.2021
|
Tavuk Haşlama |
|
patavat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc148752
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2020
644 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk budu
2 adet patates
2 adet havuç
2 adet kuru soğan
Karabiber
Tuz
Havuç, soğan ve patateslerin kabuklarını soyun ve irice doğrayın.
Tavuğu ve sebzeleri bir tencereye alıp üzerini geçecek şekilde su ilave edin.
Karabiber ve tuzu da ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bir süre haşlayın.
Sebzeler yumuşayınca ocaktan alın.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 13.12.2021
|
Tavuk Haşlama |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152553
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
507 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
2 adet soğan
6 adet tavuk incik
2 çorba kaşığı tereyağı
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
Tavuk incikleri iyice yıkanıp temizlenir.
Havuç, soğan ve patatesin kabukları soyularak iri iri doğranır.
Orta boy bir tencereye tereyağı konulup kızdırılır. Tavuk incikleri kızgın yağda sotelenir.
Yağ başka bir tencereye alınıp yağ ile birlikte havuç ve soğan kavrulur.
Salça ilave edilip kısa bir süre daha kavrulduktan sonra üzerine 4-5 su bardağı sıcak su ilave edilerek kaynatılır.
Soğan ve havuç kaynadıktan ve biraz pişmeye başladıktan sonra tavuk ve patatesler ilave edilir.
Ayrı bir kap içinde yumurta sarısı ve un karıştırılır. Malzemelerin pişmesine yakın bu karışım tencereye eklenir. Bir süre kaynatıldıktan sonra sıcak olarak servis yapılır.
|
Tavuk Haşlama |
|
zahhra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.08.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Tahran |
Kısa URL: https://ml.md/lc153971
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2020
460 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk baget
2 adet havuç
1 adet patates
8 adet arpacık soğan
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 diş sarmısak
Yeteri kadar su
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Havuçları soyup irice doğrayın Patatesi soyup dörde bölün. Arpacık soğanları temizleyin. Bagetleri tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su, sıvı yağ ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Üzerine tüm sebzeleri ve sarımsağı ekleyip tavuklar yumuşayana dek pişirin. Maydanozları bütün halde tencereye katıp 5 dakika pişirip ocaktan alın. Karabiber serpip servis yapın.
|
|