|
|
Tavuklu İslim Kebabı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc109468
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2015
2,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram tavuk kıyması
5 patlıcan
1 soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı galeta unu
Kimyon, karabiber, maydanoz
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı salça
3 sivri biber
1 su bardağı su
1 çay kaşığı şeker
Patlıcanları uzun şeritler halinde kesip hafifçe kızartın. Tavuk kıymasının üzerine rendelenmiş soğanı, sarımsağı, kıyılmış maydanozu, baharat ve galeta ununu ekleyip köfteyi yoğurun. Uzun köfteler yapın. Bu köfteleri çok kızartmadan yağda pişirin. İki patlıcan dilimini artı şeklinde üst üste koyun, köfteyi sarın, kürdanla tutturup fırın tepsisine dizin. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Tereyağını eritip içine salça, şeker, su, doğranmış sivri biberi koyun ve bu sosu patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin. 200 derecede 20 dakika kadar pişmeye bırakın.
Fotoğraf "ilmekçi" tarafından gönderildi. 30.09.2014
|
TAVUK ETLİ İSLİM KEBABI |
|
kırık testi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2012
Mesajlar: 213 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc75585
Gönderme Tarihi: 08.May.2012
4,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
4 adet kemer patlıcan
6 adet piliç kalça (kemiksiz)
2 adet domates
3 adet biber
1 adet kuru soğan
1 çorba kasığı domates salçası
1/2 çorba kasığı biber salçası
1/2 paket margarin
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Patlıcanları alaca soyup, uzunlamasına dilimleyerek tuzlu suda bekletelim.
Kuru soğanı margarin yağında pembeleştirip, tavuk etlerini ilave ederek kavuralım.
İyice kavurduktan sonra domates ve biber salçasını ilave edip1-2 sefer daha karıştırıp, yeterince tuzunu, karabiberini ve suyunu ekleyip pişirelim.
Patlıcanları sudan çıkarıp kızgın sıvıyağda kızartalım.
Pişen tavuk etlerinin suyunu süzüp, ayıralım.
Kızarttığımız patlıcanların 3 veya 4 adedini uçları dışarıda kalacak şekilde kaseye dizelim, ortasına bir adet piliç kalça koyup 6 bohça şeklinde katlayalım ve ek yeri alta gelecek şekilde fırına dayanıklı bir tepsiye dizelim.
Her bir porsiyonun üzerine yuvarlak kestiğimiz bir dilim domates ve yarım sivri biberi kürdan yardımı ile tutturalım.
Süzdüğümüz piliçlerin suyunu tepsinin dibine döküp fırına verelim.
Biberler kızarıncaya kadar pişirip, fırından çıkararak sıcak olarak servis yapalım.
Not: İsteyenler servis yaparken üzerini haşlanmış yumurta dilimi ve pul biber ile süsleyebilirler.
|
Tavuk islim kebabı |
|
ErikAğacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16974
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2007
4,660 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
3 adet tavuk göğsü kıyması,
4 yemek kaşığı galeta unu,
1 yumurta,
2 yemek kaşığı Tuzot,
6 adet uzun kemer patlıcan (alaca soyulmuş, uzunlamasına 4 adet kesilmiş, 30 dakika tuzlu suda bekletilmiş, iyice sıkılmış), 6 adet iri domates, 6 adet
sivri biber,
2 su bardağı kızartma yağı
Tavuk kıymasını, galeta ununu, 1 kaşık Tuzot'u, 1 yumurtayı beraber iyice yoğurun. 24 eşit parçaya bölün. Mevcut yağdan 2 yemek kaşığını tavaya koyup, köfteleri iki taraflı kızartın. Her dilim patlıcanın arasına birer köfte koyup sarın.
Üstüne malzemelerin kaymaması için bir kürdan batırın. Her domatesi kabuklu olarak ortadan ikiye, tekrar ikiye kesip, yarım ay şeklinde patlıcanların üstündeki kürdana batırın.
Biberleri de dörde bölüp, domateslerin üstüne koyun. Kalan Tuzot'u da tepsideki malzemenin üstüne serpip, daha evvel 180 derece ısıtılmış fırında domatesler kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
|
|
Tavuk islim kebabı Tarifleri Beyti Tarifleri
|
|