|
|
Tavuk Kapama |
 |
kallavi
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140373
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019
1,001 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
4 baget tavuk
1 soğan
1 domates
1 kaşık salça
Sıvı yağ
1 bardak sıcak ve tuzlu suda yarım saat bekletilmiş pirinç
Tuz
Karabiber
Nane
Öncelikle kızgın tencereye tavuk parçalarını koyup kavuruyorsunuz. Daha sonra sıvı yağı ve rendelenmiş soğanı ekliyorsunuz ve kavurmaya devam ediyorsunuz.
Salça ve domatesi ilave edip karıştırıyorsunuz, tuz, karabiber ve 1.5 litra kadar su koyup tavukları pişiriyorsunuz daha sonra pirimci yıkıyorsunuz ve yağlanmış borcama veya tepsiye yayıyorsunuz.
Üzerine pişirmiş olduğunuz tavuk parçalarını koyuyorsunuz ve 2 bardak sıcak suyu koyuyorsunuz üzerine nane serpiştirip sıcak fırına veriyorsunuz. Tavuklar piştikten sonra servis edebilirsiniz.

|
Tavuk Kapama |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171444
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2023
751 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
8 tavuk baget
1,5 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çay kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar kimyon, karabiber, zerdeçal
Tavuk bagetlerini düdüklüye koyuyoruz 3,5 su bardağı su koyup haşlayın.
Bir tavada zeytinyağı koyun küp doğranmış soğanları ve güzelce yıkanmış pirinçleri koyup çok az kavurun. Üzerine baharatları ilave edip harmanlayın. Bir fırın tepsisine pirinci yayın. Üzerine haşlanan tavuk bagetlerini yerleştirin. Bir fırça yardımıyla salçayı tavukların üzerine sürün. Salçanız çok sertse hafif suyla açıp öyle sürün. Tavuk suyunu sıcak şekilde ilave edip fırına atın. Pirinçler suyunu çektiğinde tavuklar nar gibi kızardığında fırından çıkarın. Üstünü daha büyük bir tepsiyle kapatıp dinlenmeye bırakın. 20-30 dakika dinlenen yemeği dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

|
Tavuk Kapama |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3615 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185669
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2025
72 defa indirildi / yazdırıldı
|
MasterChef
Tavuk için:
1 adet bütün tavuk veya 6-7 parça tavuk baget/buton
1 adet soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı tane karabiber
1 defne yaprağı
Pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
2,5 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (isteğe göre)
Tavuk parçalarını tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Soğan, havuç, defne yaprağı, tuz ve karabiberi de ilave edin.
Kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü alın ve orta ateşte 30-35 dakika kadar haşlayın.
Haşlanan tavukları süzün, suyunu pilavda kullanmak üzere ayırın. Tavuk etlerini didikleyin veya bütün parça olarak bırakın.
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye tereyağı ve zeytinyağını alın, pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun.
Üzerine tavuk suyunu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilav suyunu çektiğinde ocaktan alın, 5-10 dakika dinlendirin.
Fırına dayanıklı bir tepsiyi veya güveci yağlayın.
Altına pilavı yayın, üzerine haşlanmış tavukları düzgünce yerleştirin.
Tereyağını eritip karabiber, kekik ve toz biberle karıştırın, tavukların üzerine gezdirin.
180°C önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar, tavukların üzeri hafifçe kızarana kadar pişirin.

|
|