|
Tavuk Kebabı |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3226
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,171 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet büyük tavuk göğsü,
1 kase sarımsaklı yoğurt,
Kekik,
Kırmızı biber,
Nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı salça
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Teflon tavada iyice suyunu çekene kadar kavurun. Kırmızı biber, kekik , tuz dökerek biraz daha kavurun. Servis tabağına tavukları alın üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Bir tavada erittiğiniz yağa salçayı ilave ederek pişirin. Pişirilen sosu yoğurdun üzerine dökün. Nane serperek servis yapın.
|
Tavuklu Kebap |
|
Cansu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2005
Mesajlar: 76 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc3249
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
4,107 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kemiksiz gögüs eti kuşbaşı doğranmış
5 adet iri boy patlıcan
3 adet patates kuşbaşı doğranmış
3 adet domates kuşbaşı doğranmış
Tuz
Karabiber
Bir kaşık margarin
Sıvı yağ
Kaşar peyniri
Patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde uzun olarak doğrayın. Biraz tuz serperek kısa bir süre bekletin. Daha sonra yıkayın ve sıvı yağda kızartın. Kuşbaşı patatesleri de kızartın. Kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini yağda kavurun. Ardından doğranmış domatesleri de kavurun tuz ve biber ekleyin. Patates, tavuk ve domatesi karıştırın patlıcanları bir kasenin içine çapraz bir şekilde yerleştirin içine tavuklu harçtan koyup patlıcanları kapatın ve tepsiye kaseyi ters çevirin. Üzerine bir dilim domates ve bir dilim kaşar peyniri koyun. Tepsiye az salçalı su ilave ederek kaşarlar kızarana kadar pişirin.
ML® Kanarya Kebabı için tıklayın
|
Tavuk Kebabı |
|
Şebnem
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2007
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75193
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2012
2,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk gögsü
1 adet döner pidesi
1 adet orta boy domates
Tavuk göğüslerini küçük küçük doğrayın. Tavaya tavukları ve küp şeklinde doğradığınız domatesleri atın. Domatesler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. İçine yeşil biber, kekik ve tuz atıp soteleyin. Pideyi enlemesine kesin, hazırladığınız karışımı suyuyla birlikte pidelerin arasına yerleştirip servis yapın.
Fotoğraf "Kamer Baba" tarafından gönderildi. 03.06.2019
|
Tavuk Kebabı |
|
mürsel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2017
Mesajlar: 36 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc126319
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2017
825 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk
Yağ
Tuz
Tavuğu temizleyip iyice yıkadıktan sonra içini (ama sadece içini) tuzlayın. Bir yağlı kağıda yerleştirip firma koyun ve 1,5 saat kadar bırakın (İzgaranız dönerli değilse zaman zaman sizin finnı açıp, döndürmeniz gerekli).
Tepsiyi çıkarın. Yağlı kağıdı itinalı biçimde açıp, tavuğu bir tabağa alın. Kağıt içinde biriken sulan da sos olarak tavuğun üstüne döküp, servis yapın.
|
Tavuklu Kebap |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172311
Gönderme Tarihi: 27.May.2023
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün tavuk
2 adet kuru soğan
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
4-5 adet Arnavut biberi
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Tavukların terbiyesi için:
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
Tavukları jülyen doğrayın. Parçalara ayırdığınız tavukları soğan rendesi ve tuzla ovun, bir kenarda 15 dakika dinlendirin.
Tencerede tereyağını eritin. Terbiyeden çıkarıp iyice yıkadığınız tavukları kurulayarak kızdırdığınız tereyağında renkleri değişene kadar arkalı önlü kızartın. Son aşamada yemeklik doğranmış soğanı üzerine ekleyip soteleyin. Tavuklar kızardıktan sonra içine tuz, karabiber, kimyon ve iri doğranmış Arnavut biberlerini ekleyin. 2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika kadar pişirin.
İnce kıyım doğranmış maydanozu servis esnasında üzerine serpin.
|
|