Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Piliç Tarifleri > Tavuk Keşkek (12 adet - 238,064 defa bakıldı)

Tavuk Keşkek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuk Keşkek

Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
Kısa URL: https://ml.md/lc7897
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2006
3,812 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet tavukgöğsü
1 su bardağı nohut
2 su bardağı aşurelik buğday
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
yeterince tuz
kırmızıbiber ya da pul biber.

Buğdayı ve nohudu akşamdan yıkayarak ayrı ayrı ıslatalım. Düdüklü tencereye buğdayları ıslatma suyuyla birlikte, nohutları ise süzerek alalım. Suyu, tuzu ve tavukgöğsünü ekleyelim. Ağır ateşte buğdaylar ezilip suyunu çekene kadar pişirelim. İçindeki tavuğu çıkarıp kemiklerini ayırarak tiftikleyip tekrar aynı tencereye alalım. Karışımı kaşıkla çırparak etin buğdaya karışmasını sağlayalım. Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiber ilave edip ocaktan alalım. Hazır hale gelen keşkeği servis tabağına alarak, üzerine hazırlamış olduğumuz biberli yağı gezdirerek servise hazır hale getirelim. Not: Bu yemek arzu edilirse aynı tarif ile kırmızı etle de pişirilebilir.


Tavuklu Keşkek

kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63
Şehir: Turgutlu
Kısa URL: https://ml.md/lc74620
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2012
2,770 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı aşurelik buğday
1 adet tavuk göğsü
4 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
2-3 yemek kaşığı kırmızı biber

Asurelik bugdaylari yikayip uzerini iki parmak asacak sekilde suyu koyup aksamdan islatın.Sabah bugdaylari sudan cikarın, tavuk göğsüyle beraber düdüklü yada normal bir tencerede tuz ekleyip çok kısıkk ateste bugdaylar ezilip suyunu cekene kadar(yaklasik 30-40 dk kadar)pişirin. Pişen yemekten tavuk gogsunu alıp kemiğini çıkarın,didip tekrar bugdayin içine koyun.Keşkeği blenderdan geçirin.tavada kırmızı biberi yağda kızırın.tabağa koyduğunuz keşkek üzerine dökün.


Tavuk Keşkek

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc43184
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,750 defa indirildi / yazdırıldı




Arzu Yıldız

2 su bardağı buğday
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet bütün tavuk göğsü
½ yemek kaşığı toz biber
Tuz
Karabiber

Buğdayları yıkayıp ılık suda 2 saat kadar bekletin. Buğdayları düdüklü tencereye alıp üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su ekleyip iyice yumuşayana kadar pişirin. Tavuk göğsünü de ayrı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Buğdayları süzüp tencereye alalım. Üzerine haşladığınız tavuğu 2 bardak ekleyelim. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli olarak karıştıralım. Karıştırdıktan sonra içine didilmiş tavuk göğüslerini ekleyelim. Yemek içinde kaşar varmış gibi sünmeye başlayana kadar aynı şekilde karıştıralım. İçine tuz ve karabiberini ekleyip karıştırıp altını kapatalım. Servis ederken tereyağını eritip üzerine toz biberi döküp keşkeğin üzerine yağı gezdirip servis yapalım.



Tavuklu Keşkek

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc145449
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
2,725 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı aşurelik buğday
Tuz
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kırmızı biber

Bir gece önceden buğdayı ıslatın, ertesi gün buğday ve tavuk göğsünü biraz tuz ve su ekleyerek düdüklü tencereye alın, pim çıktıktan sonra 20 dakika haşlayın.
Süre sonunda tavuk etini ve buğdayı biraz da haşlama suyundan alarak eze eze iyice birbirine karıştırın.
Bir sos tavasında tereyağına kırmızı biber ekleyerek eritin.
Tabaklara önce keşkek, üzerine de tereyağlı kırmızı biber sosunu dökerek, sıcak servis yapın.



Tavuklu Keşkek

scarlett
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 06.07.2007
Mesajlar: 42
Şehir: Çeşme
Kısa URL: https://ml.md/lc73815
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2012
2,539 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg aşurelik buğday
1 adet tavuk bulyon
1 adet bütün tavuk
1 adet soğan
125 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 su bardağı nohut (haşlanmış)

Ayıklanmış buğdayı bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyonla birlikte yarım saat haşlayın. Süzdügünüz buğdayın üzerine tekrar su ekleyip, 1 gece bu suda bekletin. Ertesi gün yıkanmış tavuğu tencereye ekleyin. Ayıklanmış soğanı tencereye atın. Kapağını kapatıp, tavuk ve bugday iyice haşlanana kadar pişirin. Soğanı içinden alın. Tavuk etini kemiklerinden ayırıp, buğdaya ekleyin. Mikserle ya da parçalayıcı ile keskeği iyice çırpın ve servis tabağına alın. Üzerine bir tavada erittiğiniz toz kırmızıbiberli tereyağını gezdirip, nohut serpin. Sıcak olarak servis yapın.


Tavuklu Keşkek

altmışdokuzlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.11.2017
Mesajlar: 23
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc129668
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2017
2,110 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sagliklitavuk.org

500 gr aşurelik buğday
2 adet kalçalı tavuk budu
Haşlamak ve buğdayları ıslatmak için su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Kırmızı toz biber
Tereyağı ya da sıvı yağ

Buğdayları 3-4 saat önce sıcak su ile ıslatın. Tavuklar ayrı tencereye alıp bol su ile haşlayın. (Haşlama suyunu kenara ayırın)
Haşladığınız tavukların derilerini ve kemiklerini ayırıp ince ince didikleyin.
Buğdayları geniş bir tencereye alıp üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.
Buğday suyunu çektikçe üzerine ayırdığınız tavuğun suyundan ekleyin.
Buğdaylar pişip patlamaya başlayınca 10 dakika kadar tahta kaşıkla ezerek karıştırın.
Macunlaşmaya başlayan keşkeği tuz ve biber ekleyerek lezzetlendirin.
Didiklediğiniz tavuk etlerini ilave ederek yarım saat daha arada karıştırarak pişirin.
Kırmızı toz biber ve yağı kızdırıp üzerine dökerek servis edin.



Tavuklu Keşkek

alabastar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2017
Mesajlar: 36
Şehir: Tunceli
Kısa URL: https://ml.md/lc125088
Gönderme Tarihi: 05.May.2017
1,652 defa indirildi / yazdırıldı




www.annemutfagi.com

3 su bardağı buğday
Yarım kilo tavuk göğsü
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Öncelikle buğdayı ılık suda bir saat ıslatalım. Islandıktan sonra süzüp düdüklüye koyalım. Üzerine tavuk göğüslerini büyük parçalar halinde olarak atalım. Tuzunu ve suyunu ilave edelim ve kapağını kapatıp 15 dakika pişirelim. Buğday ve tavuğun iyice haşlanıp birbirine karışması gerekiyor. Daha sonra bir tahta kaşık yardımı ile 20 dakika ara ara karıştırarak orta ateşte pişirelim. Buğday ve tavuğun özleşmesi için tahta kaşıkla eze eze karıştıralım.
Daha sonra sıcak olarak kaselere alalım.Tereyağı, pul biber ve karabiberi kavururarak hazırlamış olduğumuz sosunu kaselerin üzerine gezdirelim.
Pratik keşkek yemeğimiz servise hazır.



Tavuklu Keşkek

çayır
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2017
Mesajlar: 29
Şehir: Yozgat
Kısa URL: https://ml.md/lc123508
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2017
1,389 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı aşurelik buğday
Yarım tavuk
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı biber
Tuz

Buğday düdüklü tencerede haşlanır.
Soğan yemeklik doğranır, yarım tavukla birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Biraz soğuduktan sonra kemiklerinden ayrılarak didiklenir.
Haşlanmış buğday bir tencereye alınır, üzerine tavuğun haşlama suyundan biraz konur.
Ocak kısık ateşte yakılarak, kaşığın sırtıyla eze eze pişirilir.
Üzerine didiklenmiş tavuk eti eklenir, karıştırarak ve ezerek biraz daha pişirilir, tuzu eklenir.
Tereyağı ayrı bir kapta eritilir, üzerine kırmızı biber eklenerek karıştırılır.
Tabağa keşkek konur, üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapılır.


Tavuklu Keşkek

ju ju
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2014
Mesajlar: 40
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc134987
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2018
1,107 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı aşurelik buğday
10 su bardağı su
2 su bardağı tavuk suyu
4 adet tavuk budu
Üzeri için:
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Tereyağı

Buğdayları geceden ıslatalım. Tenceremize buğdayı suyu ve tavuk suyunu tavukları ekleyelim pişirelim. Ppişmesine yakın tavuk etlerini alalım didelim tekrar içine atalım. Koyulaşana kadar pişirelim sürekli karıştırarak tahta kaşıkla.ocaktan alalım ve blendra çekelim çok az servis tabağımıza alıp üstüne tereyağı pulbiber yakalım kaşık yardımıyla süsleyelim.



Tavuk Keşkek

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145445
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
764 defa indirildi / yazdırıldı




Keşkeklik buğday
Tavuk eti (didilmiş)
Kuru soğan
Kimyon
Biber
Tuz
Sosu için:
Ayçiçeği yağı
Kırmızı toz biber

Keşkeklik buğdayı yıkayıp bol su ile ocağa koyun ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
Buğdaylar yumuşadıktan sonra içine pişirilip didilmiş tavukları suyu ile birlikte koyun.
Ayrı bir tavada ince rendelenmiş soğanı pembeleşinceye kadar kavurup kaynayan tencereye dökün.
Kimyon, karabiber ve tuz ekleyin devamlı karıştırarak pişirin.
Sosu için küçük bir tavada ayçiçeği kızdırdıktan sonra toz biber ilave edip arzuya göre servis yapılırken üzerine dökün.



Tavuk Keşkek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178525
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2024
103 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Yarım kg (3 su bardağı) buğday
Yarım kg tavuk
2 litre tavuk suyu (Yetmezse ilave etmek için 1-2 bardak kaynar su)
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı

Buğday bir gün önce akşamdan ıslatılır.
Tavuğu bir tatlı kaşığı tuz ile birlikte tencereye alıp haşlayalım benimki köy tavuğu olduğundan geç pişeceği için düdüklüde haşladım.
Videoda iki tane tavuk haşladım bir tanesini kullandım bir tanesini başka bir şey yapmak için ayırdım.
Islatılan buğday suyundan süzülüp büyük bir tencereye alınır.
Pişen tavuklar başka bir kaba alınır suyu ise buğdayların üzerine süzerek ilave edilir.
Ocağın orta gözünde orta ateşte kaynayana kadar pişmeye bırakalım.
Kaynadığı andan itibaren ocağı en kısığa alalım. Bu ayarda 4 saat boyunca pişecek. Ara sıra karıştırılır. Buğday suyuna kıvam vermeye başlayınca karıştırma işlemi biraz daha sıklıkla yapılır yoksa dibi tutabilir.
3 saat dolduğunda didiklenmiş tavuk eti eklenir. Yine ara sıra sıklıkla karıştırılır. Bu arada suyunu kontrol edin çok katıysa birazcık kaynar su ekleyin.
4 saatin sonunda bir kaşıkla buğdayı alin elinizle ezin eziliyorsa ocaktan alın ezilmiyorsa biraz daha pişirin.
Ocaktan alır almaz tahta kaşıkla tencerenin kenarına doğru vurarak ezin.
İstediğiniz kıvama gelene kadar dövün.



Tavuklu Keşkek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179761
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı




1 su bardağı Aşurelik Buğday
4 adet Tavuk Butu
2 yemek kaşığı Tereyağı
Tuz
Pul biber
Kimyon

Buğdayı önceden bir kaç saat ıslatın. Düdüklü tencereye kemikleri ve derisi ayrılmış tavuklarla buğdayı koyup tuz eklemeden pişirin. Tuz buğdayın pişmesini geciktireceği için sonra eklenir. İyice pişince tahta kaşıkla vurarak ya da el blenderi yardımı ile ezin.
Tavukla buğdayın birbiri ile iyice hallolmasını sağlayın. Tuzu ve kimyonu bu aşamada ekleyebilirsiniz. Servis yaparken üzerine eritilmiş tereyağı ve pul biber karışımı gezdirin.






Tavuk Keşkek Tarifleri Piliç Tarifleri



(12 adet Tavuk Keşkek 238,064 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort