|
|
FIRINDA TAVUK KIZARTMASI |
|
bahar gözlüm
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc58599
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2010
2,926 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy tavuk
8 bardak su
Salçası:
2 baş orta boy soğan
1 çorba kaşığı margarin yağ
1 kahve fincanı domates salçası
2 bardak tavuk suyu
tuz
Tencereye, temizlenmiş bir tavuk, 8 bardak su ile bir tutam tuz koyarak ateşe koyun. Suyun ısınmasiyle tencerenin içinde meydana gelecek köpükleri, bir tel kepçeyle alın. Tavuk, pişmiş duruma gelinceye kadar hafif ateşte bırakın. Sonra tencereyi ateşten alarak, tavuğu kızartmak için tepsi içine yerleştirin. Ayrı bir yerde ince ince kesilmiş soğanları, üç çorba kaşığı margarin içinde kavurun, Soğanlar sararınca, bunlara derhal bir bardak tavuk suyu, bir buçuk kahve fincanı domates salçası ile tuz ekleyerek hepsini beş dakika daha pişirin. Sonra domates ve soğanlı suyu bir süzgeçten geçirin. Elde etmiş olduğunuz domates salçası suyunu tepsiye yerleştirdiğiniz tavuğun üzerine dökün. İyice kızardıktan sonra fırından alın ve kol, göğüs, sırt, but olmak üzere ayırdıktan sonra kayık tabaklara yerleştirip, servis yapınız. İsterseniz yanına patates kızartması da koyabilirsiniz.
Not: Pikniklerde, yolculuklarda, soğuk büfelerde çok kullanılan bir yemektir.
|
Tavuk Kızartması Fırında |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc13733
Gönderme Tarihi: 13.May.2007
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
Altı aylık semiz bir pilicin tüyleri yolunur, içleri temizlenir, tütsülendikten sonra bol suda yıkanır. Ayakları arkaya doğru getirilip bağlandıktan sonra 8 bardak su, 1 baş soğan, 2 küçük havuç, yeteri kadar tuz katılır ve tencereyle kuvvetli bir ateşe oturtulur. Suyun ısınmasıy-le biriken köpükler kevgirle temizlendikten sonra tencerenin kapağı örtülür ve ortadan az bir ısıda iyice pişinceye kadar kaynatılır. Suyu yetmezse gerektiğinde sıcak su katılır.
Tavuk pişince tencereden çıkarılır ve içinde 5 çorba kaşığı kızdırılmış tereyağı bulunan bir tepsiye aktarılır. Tepsi hemen kızgın fırına sürülür ve vakit vakit kaşıkla tavuğun üstü yağla ıslatılarak her yanı nar gibi kızarıncaya kadar tavuk fırında tutulur.
Tavuk kızarınca servis tabağına konur ve sıcak bir yerde tutulur. Tepsideki yağın yarısı tavaya alınır, bunun üzerine 1 kaşık un katılır ve karıştırılarak un. yağa yedirilir. 4 dakika kavrulacak bu yağlı una, azar azar dökülmek üzere birbuçuk bardak tavuk suyu katılır. Sonra salça koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatılır. Koyulaşınca servis tabağına boşaltılır. Tabağın çevresi de süslendikten sonra servis yapılır.
|
Kızarmış Tavuk |
|
feride bacı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.10.2012
Mesajlar: 47 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc81769
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2012
1,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bütün tavuk
10 diş sarımsak
2 dal biberiye
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı kırmızı pul biber
2 patates
200 gram brokoli
1 limon
Sarımsakları soyup ikiye bölün. Bütün tavuğun üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi harmanlayıp tereyağı ile beraber üzerine sürün. Tavuğun içine de bu karışımdan sürüp sarımsakları da tavuğun her yarine batırın. Biberiyelerin bir kısmını sarımsakların yanına batırın, bir kısmını da içine koyun. Diğerlerini tavuk piştikten sonra üzerine batırmak için ayırın. Tavuğu fırın tepsisinin içine yerleştirip 170 derecede 1 saat kadar pişirin. Ara ara akan yağını üzerinden alıp güzel bir şekilde kızarmasını sağlayın. Daha sonra fırının ısısını 200 dereceye getirip 15-20 dakika daha pişmeye bırakın. Fırından aldığınız tavuğun üzerine servis yapmadan önce yanmış olan biberiyeleri alıp yeni ve taze biberiyeleri batırın. Patates ve brokolileri ayrı bir yerde haşlayıp tereyağında sote edin. Servis tabağına aldığınız tavuğun yanına sebzeleri de ekleyip servis yapın.
|
|
Tavuk Kızartması Fırında Tarifleri Hindi Tarifleri
|
|