Kısa URL: https://ml.md/lc75620
Gönderme Tarihi: 10.May.2012
1,761 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram tavuk kıyması
1 küçük soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Kimyon
Tuz
Karabiber
Öncelikle köftesi için tavuk kıymasını ve rendelenmiş soğanı bir kabın içinde karıştırın.Üzerine baharatları ekleyip ince bulgur katın ve elinizi ıslatarak yoğurmaya devam edin. Küçük köfteler yapın. Bir tencerede yağı ve salçayı eritip 2 dakika kadar kavurun. Üzerine suyu ekleyip ezilmiş sarımsakları da ekleyip kaynatın. Kaynayınca üzerine köfteleri ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. Servis yaparken üzerinemaydanoz, nane eklenebilir.
500 gr tavuk kıyması
1 çay bardağı irmik
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı haşlamış nohut
1 kase yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nane, karabiber, kırmızı biber
5 bardak su
Tavuk kıymasını, bulgur ve irmiği derin bir kaba koyup elinizi ıslayarak macun kıvamına gelene kadar hamuru yoğurun.
Hamurdan nohuttan büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın.
Diğer tarafta büyük bir tencereye suyunuzu koyup kaynatın.
Kaynayınca biraz tuz atıp köfteleri suyun içine boşaltın. Nohutları da ekleyip bir kasede hazırladığınız ve iyice çırptığınız yoğurt ve unu da üzerine ekleyin. Beş dakika kadar kaynatın.
Tereyağını eritip nane ve baharatları ekleyip çorbanızın üzerine sıcak sıcak gezdirin.