Kısa URL: https://ml.md/lc104735
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2015
2,233 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr. tavuk göğsü
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
2 yumurta
Tavuk göğüs etlerini dilimleyin. Yumurtaları çırpın. Dilimlenmiş tavuk etlerini önce una, sonra yumurtaya, en son olarak da galeta ununa bulayın. Hazırladığınız etleri yağda kızartarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc148180
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2020
549 defa indirildi / yazdırıldı
600 gram tavuk göğsü
Yarım çay kaşığı tuz
Karabiber
5 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı galeta unu
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Tavuk göğüslerinin varsa derisini ve yağını ayıklayın.
Tavukları kare şeklinde parçalara bölün.
Üstlerine tuz ve karabiber serptiğiniz tavukları iyice harmanlayıp lezzetlendirin.
Mısır nişastası ve unu bir tabakta karıştırın.
Yumurtaları ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.
Galeta ununu da bir başka kaba alın.
Sıvı yağı tavada kızdırın.
Tavukları önce un-nişasta karışımına, sonra yoğurt-yumurta karışımına son olarak da galeta ununa bulayın.
Tavukları kızdırdığınız yağa atıp altın rengi olana kadar güzelce kızartın.
Tavukları yağdan alıp kağıt havlu serdiğiniz tabakta fazla yağı süzülene kadar dinlendirip soğumadan servis edin.
Not: Nugget aslında İngilizcede değerli madenlerin toprak altından çıkan doğal külçelerine verilen isim. Ancak zamanla bu isim küçük parçalar halindeki tavuk kızartmaları için de kullanılır olmuş. Muhtemelen tavuklar da kızartıldıklarında dışları altın rengi olduğu için.
2 dilim beyaz ekmek, parçalar halinde
1 yemek kaşığı (baharatlı) toz kırmızı biber
250 g tavuk pirzola, parçalar halinde
1 yumurta sarısı + 2 yumurta akı
1 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı kırmızı pesto
Taze çekilmiş karabiber
Tuz
Ekmeği toz kırmızı biberle birlikte mutfak robotunda ufalanan bir karışım elde edene kadar öğütün ve zeytinyağı ile karıştırın.
Bu karışımı bir kaseye aktarın.
Ardından tavuk filetoyu mutfak robotunda püre haline getirin ve yumurta sarısı, sarımsak, pesto ve maydanoz ile karıştırın.
Bir çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.
Airfryer’ı önceden 200°C'ye ısıtın.
Yumurta aklarını bir kasede çırpın.
Tavuk karışımını 10 top haline getirin ve oval nuggetlar şeklinde bastırın.
Nuggetları önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın.
Nuggetların her tarafı galeta unu ile kaplanmalıdır.
Beş nuggetı sepete koyun ve Airfryer’ın içine yerleştirin.
Zamanlayıcıyı 10 dakikaya ve sıcaklığı 200 dereceye ayarlayın.
Nugget'ları altın sarısı renkte kızartın.
Sonra kalan küçük parçaları da kızartın.