Kemikleri çıkartılmış bütün tavuk
Garnitür
Közlenmiş Kırmızı Biber
Jambon
Rendelenmiş Kaşar
Kırmızı Biber
Tuz
Kekik
Tavuğun derisi ile birlikte kemiklerini çıkartarak bir bütün et haline getirin ve ezerek inceltin.
Baharatlarla tatlandırın.
Közlenmiş biberi etin üzerine yerleştirin. Üstüne jambonları dizin. Kaşar peyniri ve garnitürden biraz ekleyin. Yağlı kağıdın yardımı ile rulo yaprak tepsiye koyun.
200 derecelik fırında ilk 15 dakika kadar bu kağıtla pişirin. 15 dakika sonra kağıdın üst kısmını alarak 25 dakika kadar kızarmasına izin verin.
Kısa URL: https://ml.md/lc73012
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,193 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet tavuk göğsü (inceltilmiş)
6 dilim kaşar peyniri
1 demet maydanoz (kıyılmış)
1 demet dereotu ( iç malzeme)
4 diş sarımsak (kıyılmış)
1 çay kaşığı köri ( iç malzeme)
1 çay kaşığı karabiber (ince doğranmış)
4-5 adet etimek
1 adet yumurta
Yeteri kadar tuz (rondodan geçirilmiş)
İç malzemeyi hazırlayın. tavuk dilimlerini ortadan ikiye bölün.tavuk etlerinin ucuna hazırlanan harcı koyun üzerine kaşar dilimini koyduktan sonra sıkıca rulo seklinde sarın.açılmaması için kürdanla tutturun.tavuk rulolarını önce una sonra çırpılmış yumurtaya daha sonra da etimek kırıntılarına (galeta unu da olabilir)bulayın.tavada yağı kızırın.tavukları pembeleşinceye kadar kızartın veya kızartma harcına bulanmış tavuk rulolarını pişirme kağıdı serili fırın tepsine dizip üzerlerinden 4-5 kaşık yağ gezdirip 180 dereceki fırında 40 dakika kadar pişirebilirsiniz.pişen tavuklar ılıyınca dilimlenip haşlanmış sebzelerle sunabilirsiniz.(kaşar dilimleri de 2 ye bölünecek)
Kısa URL: https://ml.md/lc11972
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2007
4,099 defa indirildi / yazdırıldı
1.5 kiloluk bir tavuk
300 gram dana kıyması
300 gram sosis
100 gram kurutulmuş ekmek tozu
50 gram rendelenmiş kaşer peyniri veya parmesan peyniri
25 gram margarin yağı
2 yumurta
1 demet maydanoz
birkaç yaprak fesleğen
1 dal biberiye otu
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Tavuğun içinden çıkanlarla ayaklarını ve boynunu ayırmalı. Tüyleri yolunmuş, içi çıkarılmış ve ince tüylerinin giderilmesi için tütsülenmiş tavuğu iyice yıkayıp karnından boynuna kadar yarıp kemiklerini çıkarmalı, pirzola döver gibi iyice dövmeli. Dana kıymasıyle kıyılmış sosisi, fesleğeni ve maydanozu, rendelenmiş peyniri, ekmek tozunu bir kâseye koymalı. Tuzunu ve biberini serptikten sonra yumurtaları kırmalı ve iyice karıştırarak bunları birbirlerine iyice yedirmeli. Sonra bu karışımı ortadan ikiye açılmış ve dövülmüş tavuğun içine yaymalı.
Tavuğun bir yanından başlayıp içiyle birlikte sararak uzunlamasına bir rulo yapmalı. Sonra bu ruloyu salam bağlar gibi temiz bir sicimle iyice bağlamalı. (Sicimin altına biberiye dalını oturtmayı unutmamalı). Rulo edilmiş tavuğu yağa bulanmış bir tepsiye oturtmalı. Üstüne kalan margarin yağını parçalara bölüp serpiştirmen. Zeytinyağını da gezdirerek döktükten sonra kızgın fırına sürmeli. Fırının ateşini ortaya indirmeli ve vakit vakit çevirerek ve kaşıkla salçasından üstüne dökerek rulo tavuğu iyice pişirmeli.
Tavuk pişince tepsiyi fırından çıkarmalı ve ruloyu servis tabağına almalı. Üstüne salçasını dökmeli ve sofraya götürmeli. Ruloyu sofrada dilimleyip servis yapmalı.