|
Tavuklu Salata |
|
SosiScan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.05.2006
Mesajlar: 90 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc3254
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
3,333 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 parça tavuk şinitzel
3 çorba kaşığı mayonez
1 göbek salata
2 ya da 3 tost ekmeği
Şinitzeller ve tost ekmekleri kızartılır. Sonra küp küp kesilir. Göbek salata kesilerek içine mayonezle beraber şinitzeller ve tost ekmekleri katılır. (küp seklinde doğranmış)
ML® Salamlı Tavuk için tıklayın
ML® Salamlı Tavuk (görsel)
Fotoğraf "saniye şimşek" tarafından gönderildi. 21.05.2019
|
Tavuk Salatası |
|
Hü_L_ya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.12.2012
Mesajlar: 35 Şehir: Bonn-Almanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84803
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2012
1,739 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlanmış tavuk göğsü
Yoğurt
Mayonez
Dereotu
Mısır
Kornişon turşu
Haşlanmış olan tavuk didikleinir. Yoğurt çırpılır, içine mayonez eklenir. Didiklenmiş tavuklarla karıştırılır. İçine mısır, dereotu ve doğranan turşu eklenir.
|
Tavuk Salatası |
|
safiye sönmez
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.06.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc134599
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2018
606 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram arpa şehriye
Yarım demet dereotu
1 su bardağı mısır konservesi
1 parça tavuk göğsü
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı mayonez
Yarım kilo yoğurt
Tencereye tavuk etini alalım üzerine su dökelim ve iyice pişirelim. Ateşten alıp soğutalım ve eti küçük küçük parçalara bölelim. Öte yandan şehriyeyi kaynayan suyun içine dökelim ve pişirelim ateşten alıp suyunu süzdükten sonra üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirelim ve karıştıralım. Ayrı bir kapta yoğurdu mayonezi çırpma teliyle iyice çırpalım ve bütün malzemelerimizi geniş bir kaseye alalım, üzerine mısır konservesi ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim. Gerekirse tuz ilavesi yapalım ve iyice çırpalım servis tabaklarına alarak servis yapalım.
|
Tavuklu Salata |
|
gülibik
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc142952
Gönderme Tarihi: 24.May.2019
618 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet salatalık
2 adet dolmalık biber
10 adet çeri domates
1 adet tavuk göğüs eti
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
Sos için:
2 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı zeytinyağ
1 adet limonun suyu
Tuz
Tavuk göğüs etini 20 dakika haşlayın.
Servis tabağına salatalıkları soymadan ince halka şeklinde doğrayın. Domatesleri, şerit halinde kesilmiş tavuğu ve kıyılmış dereotunu ekleyin.
Ayrı bir kapta mayonez, limon suyu, zeytinyağ ve tuzu iyice çırpın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine dökün. Karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
|
Tavuk Salatası |
|
gülibik
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.05.2019
Mesajlar: 27 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc142953
Gönderme Tarihi: 24.May.2019
613 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğüs eti
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 adet göbek salata
2 adet közlenmiş kırmızı biber
Sos için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balzamik sirke
1 çay kaşığı tuz
Tavuk göğüsünü kuşbaşı doğrayın. Tencereye alın, 1 bardak su ve tuz koyun. Kısık ateşte 15 dakika haşlayın.
Göbek salatayı dörde bölün. Yıkayıp süzün ve servis tabağına alın. Haşlanmış bezelye, tavuk, közlenmiş biber koyup karıştırın.
Sosu için balzamik sirke, zeytinyağ ve tuzu çırpın. Servis yapmadan önce sosu salatanın üstüne dökün.
|
Tavuk Salatası |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc150301
Gönderme Tarihi: 04.May.2020
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Haşlanmış tavuk
Domates
Kıvırcık
Havuç
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz yer
Domates, kıvırcık, havuç yıkanıp, doğranır.
Bir salata kasesine aktarılır.
Üzerine tuz serpilir, zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirilir.
Karıştırılır, en son haşlanmış tavuk parçaları serpilir, servis yapılır.
|
Tavuk Salatası |
|
balin-a
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Yenihisar Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc152696
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2020
441 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
2 adet tavuk göğüs eti
2 adet salatalık turşusu
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı mayonez
2-3 diş sarımsak
1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 demet dereotu
½ demet maydanoz
Tuz
Pul biber
Tavuğun göğsü uygun bir tencerede üzerini örtecek kadar su ile haşlanır.
Biraz soğutulduktan sonra küçük parçalara ayrılır.
Salatalık turşusu küçük küpler şeklinde doğranır.
Dereotu ve maydanoz yıkanıp süslemek için birkaç dal ayrıldıktan sonra kalan kısmı ince kıyılır.
Cam veya porselen bir salata karıştırma kabına tavuk etleri, salatalık turşusu, kıyılmış dereotu, maydanoz, sarımsak, ceviz, yoğurt ve mayonez konulur.
Tuz ve pul biber ilave edilip karıştırılır.
Servis tabağına alınıp maydanoz ve dereotu yaprakları il süslenerek servise hazırlanır. İsteğe göre üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirilebilir.
|
|