Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bıldırcın Tarifleri > Tavuk Şinitzel (25 adet - 643,526 defa bakıldı)

Tavuk Şinitzel


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Bıldırcın Tarifleri
Çulluk Tarifleri
Hindi Tarifleri
Kaz Tarifleri
Keklik Tarifleri
Piliç Tarifleri
Sülün Tarifleri
Ördek Tarifleri
Tavşan Tarifleri
Tavuk Tarifleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuk Şinitzel

maskeli
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.07.2020
Mesajlar: 43
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc155920
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2021
245 defa indirildi / yazdırıldı




6 parça şinitzellik tavuk eti
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Şinitzellik olarak kasabınızdan aldığınız etlerin üzerine çatal ile delikler açın ve ve bir gece önceden süte yatırın. Eğer vaktiniz yoksa süte 1 saat kadar da yatırabilirsiniz.
Daha sonra etleri bir tabağa çıkarın ve her tarafını una bulayın. Una buladığınız etleri önce yumurtaya ardından da ekmek kırıntısına bulayıp tereyağında kızartın.
Sıcak olarak servis edin.



Tavuk Şinitzel

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167371
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet fileto tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kaplaması için:
5 yemek kaşığı un
2 adet büyük boy yumurta
1 tatlı kaşığı hardal (opsiyonel)
1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı

Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Yırtılmaması için üzerlerini streç film ile kapladığınız fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla inceltin.
Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Yumurtaları hardalla birlikte geniş bir kasede çırpın.
Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın.
Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın.
Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını da yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın.
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri dilediğiniz gibi servis edin.



Tavuk Şnitzel

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc167410
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2022
157 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.dogrusucarrefoursa.com

6 adet tavuk göğüs ya da piliç bonfile
3 yumurta
Un
Galeta unu
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ

Yıkadığınız tavuk etlerini süzdürün. Onlar süzülürken yumurtayı baharatlarla çırparak hazırlayın. 2 genişçe tabağa galeta unu ve beyaz un koyun. Kızartma tavanıza sıvı yağ koyup kızdırın. Tavukları önce una, sonra yumurtaya, en son galeta ununa bulayarak kızgın yağa bırakın. Nar gibi kızarana kadar pişirin. Bu sırada patates kızartması görevini çocuklardan birine verebilirsiniz.

Not: Un ve galeta ununun içine farklı baharatlar da katabilirsiniz.


Tavuk Şinitzel

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177430
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2024
170 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 parça kemiksiz fileto tavuk göğsü
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Öncelikle tavuk etlerini satın alırken, kasabınızdan fileto şeklinde isteyin veya kendiniz döverek inceltin. Yumurta sarılarını çok az suyla çırpın. Ayrı bir kasede un, tuz ve karabiberi kuru olarak karıştırın. Üçüncü kaseye galeta ununu alın. Tavukların iki yüzünü önce una ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın. Tüm tavuklara sırası ile aynı işlemi uygulayın. Kızgın yağda iyice kızarana kadar pişirin. Yanına fırında baharatlı patates ile servis edebilirsiniz.



Tavuk Şnitzel

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc177894
Gönderme Tarihi: 24.May.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
Un
Ekmek kırıntıları
Yumurta
Hardal
Tuz
Karabiber
Bitkisel yağ

Tavuk göğsünü bir plastik torba veya iki parça plastik örtü arasına yerleştirin. Et tokmağı kullanarak tavuğu yaklaşık 1/4 inç kalınlığında inceltin. Tavuk göğsünü tuz ve karabiberle tatlandırın.
Üç ayrı tabakta un, çırpılmış yumurta (hardal ile tatlandırılmış) ve ekmek kırıntıları (tuz ve karabiberle tatlandırılmış) hazırlayın.
Her bir tavuk parçasını önce una, sonra yumurtaya ve en son ekmek kırıntılarına bulayın, fazla malzemeleri silkeleyerek.
Orta-yüksek ateşte bir tavada yağı ısıtın. Yağ yeterince sıcak olduğunda, tavuğu tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın kahverengi olana kadar kızartın (yaklaşık 2-3 dakika her tarafı için).
Kızartılan tavuk şnitzellerini kağıt havlularla kaplı bir tabağa aktarın ve fazla yağı emmelerine izin verin.
Servis etmeden önce üzerine limon dilimleri veya isteğe bağlı olarak taze otlarla süsleyin.







Tavuk Şinitzel Tarifleri Bıldırcın Tarifleri



(25 adet Tavuk Şinitzel 643,526 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort