|
Tavuk Şinitzel |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5147
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
5,376 defa indirildi / yazdırıldı
|
250'şer gramlık 2 parça
tavuk göğsü 2 yumurta
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 kase un
1 kase mısır unu
4 diş sarımsak
Sıvıyağ
Kekik, pulbiber Tuz, karabiber
Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın. Dereotu ve maydanozu büyük bir kasede karıştırın. 2 yumurta, ezilir sarımsak, 1 tutam tuz, karabiber, kek ve pulbiberi ekleyip çırpın. Un, yumurtalı karışım ve mısır ununu düz tabaklara alın. Tavuk etlerini önce una sonra yumurtalı karışıma ardından da mısır ununa bulayın. Bu işlemi bir kez daha tekrarlayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp kalan 2 diş sarımsağı pembeleştirin. Tavuk paneleri tavaya alıp çevirerek kızartın. Kevgirle yağdan çıkarıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Sıcak olarak servis yapın.
ML® Tavuk Şinitsel için tıklayın
Fotoğraf "krema" tarafından gönderildi. 25.04.2018
|
Şinitzel |
|
pir
Aşçı
Kayıt: 16.07.2015
Mesajlar: 18 Şehir: Lefkoşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc109997
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2015
1,938 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet ince dövülmüş tavukgöğsü
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
1 adet soğan, havuç, kabak, patates
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Öncelikle dövülmüş tavuk göğüs etlerini bir miktar sütte ya da ayranda 30 dakika kadar marine ederseniz çok daha lezzetli olacaktır ama aceleniz varsa buna gerek kalmaz. İnce dövülmüş tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayın. Bu şekilde hazırlanmış tavuk etlerini erimiş tereyağı ve zeytinyağında iki yüzünü 4 dakika kadar pişirin. Bu arada sebzeleri uzun ince bir şekilde doğrayın. Fırın tepsisine tüm sebzeleri yerleştirin. Sebzeleri 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirilebilen sebzelerle şinitzeli servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Bu arada üzerine mutlaka limon dilimi yerleştirip suyunu bir miktar ezin.
|
Tavuk Şinitzel |
|
altmışdokuzlu
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc129672
Gönderme Tarihi: 11.Kas.2017
1,168 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sagliklitavuk.org
500 gr 8 adet hafif dövülmüş tavuk şinitzel
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un (çok amaçlı un)
2 adet yumurta
1 1,5 su bardağı sıvı yağ
Tavuk etlerini önlü arkalı una bulayarak biraz sallayın ve fazla unun dökülmesini sağlayın.
Tamamen una bulanan ve suyu çekilen etinizi yumurtaya bulayın, biraz sallayarak fazla yumurtanın akmasını sağlayın.
Daha sonra hazırladığınız galeta ununa bulayın ve buladığınız tavukların üzerine hafifçe vurarak galeta ununun ete iyice yapışmasını sağlayın.
Tavaya sıvıyağı ya da tereyağını alıp iyice kızdırın. Tavukları önlü arkalı nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Servis tabağına alın, istediğiniz garnitürler ile birlikte servis yapın.
|
Tavuk Şinitzel |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc132233
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2018
2,066 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
Toz biber
Kimyon
Sosu için:
2 yumurta
1 şişe maden suyu
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı galeta unu
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Tavuk güğsü ince flato olarak kesilir.
Tuz, karabiber, toz biber ve kimyon karıştırılır, tavuk flatoları bu baharatlara bulanır. Buzdolabında bir saat bekletilir.
Bir kaba yumurtalar kırılır, çırpılır, üzerine maden suyu, un, galeta unu, ezilmiş bir diş sarımsak ve tuz konarak çırpılır.
Dinlenen tavuk fletoları bu sosa batırılarak, kızgın yağda kızartılır.
|
Tavuk Şinitzel |
|
minimor
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc137157
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2018
839 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sek.com.tr
4 dilim inceltilmiş tavuk göğüs eti
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet sivri biber
5 yemek kaşığı un (100 g)
6-7 yemek kaşığı galeta unu (100 g)
3 yumurta
Tuz, karabiber
1 su bardağı kızartmak için sıvı yağ
10-12 adet taze küçük patates
5 yemek kaşığı tepeleme SEK
Quark Sade (150 g)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik (dereotu, maydanoz)
Patatesli garnitür için 100 g SEK Quark Sadeyi, zerdeçalı, zeytinyağını, tuzu, taze çekilmiş kara biberi karıştırın. Taze patatesleri iyice yıkayın. Kabuğunu soymadan enine veya boyuna ikiye kesip hazırladığınız sosla karıştırın. Yağlı kağıdın üzerine aktarıp 190 ºCye ayarlı fırında yarım saat pişirin. Şinitzel için biberleri çok ince kıyıp galeta unu ile karıştırın. Yumurtaları tuz ve karabiberle tatlandırdıktan sonra çırpın. Tavuk etlerini kızartmak için bir dilimi elinize alın. Her tarafını önce una bulayıp fazla un varsa silkeleyin, sonra çırpılmış yumurtaya, en son biberli galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızartın. Tavuk etleri bitene dek aynı işleme devam edin. Patatesler pişince fırından alın, kıyılmış yeşilliklerle ve kalan 50 g SEK Quark Sade ile birlikte karıştırın. Tavuk etlerini servis tabağına alın, patatesli garnitür ile birlikte hemen servis edin.
|
Tavuk Şinitzel |
|
Kamer Baba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.09.2014
Mesajlar: 31 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc143208
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019
722 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet tavuk göğüs eti
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Köri
Karabiber
Tuz
Kızartmak için
Sıvı yağ
Un, galeta unu ve yumurtayı ayrı ayrı kaplara koyun. Hepsinin içine biraz karabiber, köri ve tuz ekleyerek karıştırın.
Tavaya bir parmak yüksekliğinde sıvı yağ koyarak kızdırın. Şinitzel için göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya daha sonrada galeta ununa bulayarak orta sıcaklıkta yağda iki tarafı kızarana kadar pişirin. Fazla yağını alması için havlu kağıt üzerine koyun. Bütün tavuklar bu şekilde pişirildikten sonra sıcak olarak servis edin.
|
Tavuk Şinitzel |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152556
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
454 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
500 g tavuk göğsü
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı galeta unu
1 fincan kaşar peyniri rendesi
Tuz
Karabiber
Tavuğun göğsü yaklaşık 1 cm kalınlıkta enine dilimlenir.
Dilimlenen etler iyice dövülerek yumuşatılır. Üzerlerine tuz serpilir.
Yumurtalar bir kap içerisinde çatalla çırpılır.
Bir tabağın içerisine kaşar peyniri rendesi hazırlanır.
Etler önce kaşar peyniri rendesine, sonra da yumurta ve en son galeta ununa bulanır.
Sıvı yağ bir tavaya konulup kızdırılır.
Tavuk göğüs etleri yavaşça yağ içerisine konularak altı üstü kızartılır.
Sıcakken üzerine bir parça tereyağı konulur.
Sıcak olarak servis yapılır.
|
Tavuk Şinitzel |
|
horanta
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2020
Mesajlar: 27 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc152857
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2020
551 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
5 parça şinitzel olarak dilimlenmiş tavuk göğsü
Galeta unu
2 yumurta
Yarım su bardağı un
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı tuz
Baharatlar
1,5 su bardağı mısır özü yağı
Tavuk şinitzel için öncelikle şinitzellik dilimlenen tavuk göğüslerini hazırladığımız yumurta ve baharat karşımınına batırıyoruz. Daha sonra galete ununa buladıktan sonra tavada kızdırılmış ayçiçek yağında 5-6 dakika kızarttıktan sonra sıcak olarak servis ediyoruz.
|
Tavuk Şinitzel |
|
maskeli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2020
Mesajlar: 43 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc155920
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2021
245 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 parça şinitzellik tavuk eti
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 adet yumurta
2 su bardağı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Şinitzellik olarak kasabınızdan aldığınız etlerin üzerine çatal ile delikler açın ve ve bir gece önceden süte yatırın. Eğer vaktiniz yoksa süte 1 saat kadar da yatırabilirsiniz.
Daha sonra etleri bir tabağa çıkarın ve her tarafını una bulayın. Una buladığınız etleri önce yumurtaya ardından da ekmek kırıntısına bulayıp tereyağında kızartın.
Sıcak olarak servis edin.
|
Tavuk Şinitzel |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167371
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet fileto tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kaplaması için:
5 yemek kaşığı un
2 adet büyük boy yumurta
1 tatlı kaşığı hardal (opsiyonel)
1,5 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
1,5 su bardağı ayçiçek yağı
Fileto tavuk göğüslerini uzunlamasına ortadan ikiye kesin.
Yırtılmaması için üzerlerini streç film ile kapladığınız fileto parçalarını bir et döveceği ya da ağırlık yardımıyla inceltin.
Filetoların her iki yanını tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
Yumurtaları hardalla birlikte geniş bir kasede çırpın.
Un ve galeta ununu düz bir tabağa yayın. İncelttiğiniz fileto tavuk dilimlerinin her iki tarafını öncelikle una bulayın. Fazla unlarını temizleyin.
Sonrasında her iki tarafını çırpılmış yumurtaya bulayın.
Son olarak her yerini galeta unuyla kaplayın.
Bir kızartma tavasına ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Sonrasında filetoları ekleyerek her iki yanını da yaklaşık 4-5 dakika kadar kızartın.
Fazla yağını bırakması için kağıt havlu serili bir servis tabağına alıp, 1-2 dakika kadar dinlendirdiğiniz tavuk şinitzelleri dilediğiniz gibi servis edin.
|
Tavuk Şinitzel |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177430
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2024
170 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4 parça kemiksiz fileto tavuk göğsü
2 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı galeta unu
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Öncelikle tavuk etlerini satın alırken, kasabınızdan fileto şeklinde isteyin veya kendiniz döverek inceltin. Yumurta sarılarını çok az suyla çırpın. Ayrı bir kasede un, tuz ve karabiberi kuru olarak karıştırın. Üçüncü kaseye galeta ununu alın. Tavukların iki yüzünü önce una ardından yumurtaya son olarak da galeta ununa batırın. Tüm tavuklara sırası ile aynı işlemi uygulayın. Kızgın yağda iyice kızarana kadar pişirin. Yanına fırında baharatlı patates ile servis edebilirsiniz.
|
Tavuk Şnitzel |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177894
Gönderme Tarihi: 24.May.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
Kemiksiz, derisiz tavuk göğsü
Un
Ekmek kırıntıları
Yumurta
Hardal
Tuz
Karabiber
Bitkisel yağ
Tavuk göğsünü bir plastik torba veya iki parça plastik örtü arasına yerleştirin. Et tokmağı kullanarak tavuğu yaklaşık 1/4 inç kalınlığında inceltin. Tavuk göğsünü tuz ve karabiberle tatlandırın.
Üç ayrı tabakta un, çırpılmış yumurta (hardal ile tatlandırılmış) ve ekmek kırıntıları (tuz ve karabiberle tatlandırılmış) hazırlayın.
Her bir tavuk parçasını önce una, sonra yumurtaya ve en son ekmek kırıntılarına bulayın, fazla malzemeleri silkeleyerek.
Orta-yüksek ateşte bir tavada yağı ısıtın. Yağ yeterince sıcak olduğunda, tavuğu tavaya yerleştirin ve her iki tarafını da altın kahverengi olana kadar kızartın (yaklaşık 2-3 dakika her tarafı için).
Kızartılan tavuk şnitzellerini kağıt havlularla kaplı bir tabağa aktarın ve fazla yağı emmelerine izin verin.
Servis etmeden önce üzerine limon dilimleri veya isteğe bağlı olarak taze otlarla süsleyin.
|
|