|
Tavuk Şiş |
|
sahra gülü
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc23528
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2008
2,590 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
Kekik
Sıvıyağ
Limon suyu
Tuz
Tavuk parçalarını şişe geçirin. Etrafını sıvı yağla yağlayınız. Üzerine kekikleri serpin ve tuzlayın. Izgarada kızartın. Servise hazırlayın.
|
Tavuk Şiş |
|
huysuz ve tatlı kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2010
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80737
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2012
2,026 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk kuşbaşı
5 adet sivri biber
1 adet sarı dolmalık biber
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı ve sütü döküp karıştırın. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırıp içlerine atın ve 15 dakika dinlendirin. Sivri biberleri ve sarı dolmalık biberleri irice doğrayın. Şişlere sırayla biber ve tavuk etini dizin. Fırın tepsisi içinde ya da ızgara da pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edilebilir.
|
Tavuk Şiş |
|
tavşan yürek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2012
Mesajlar: 45 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc84007
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2012
1,939 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kuşbaşı tavuk eti
1 soğan
4 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
1 çorba kaşığı sirke
Bir kabın içinde kırmızıbiberi, kekiği, sirkeyi ezilmiş sarımsakları ve rendelenmiş suyu sıkılmış soğanın suyunu da içine ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımın içine küçük doğranmış tavuk etlerini ilave ederek üzerini kapatın. 1 saat kadar bu terbiyenin içinde bekletin. Daha sonra şişlere geçirin ve az yağlı tavada çevirerek pişirin. İstenirse ızgarada da pişirebilirsiniz. Yanında lavaj ekmeklerle ve salatayla servis yapılabilir.
|
Tavuk Şişler |
|
Ataol
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.02.2014
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc95776
Gönderme Tarihi: 10.Şub.2014
1,934 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram tavuk kuşbaşı
5 çorba kaşığı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
6 adet minik domates
4 adet defneyaprağı
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı toz kırmızıbiber
Sarımsakları rendeleyip üzerine bir miktar zeytinyağı, defneyaprağı, iri doğranmış biber, yoğurt ve sütü döküp karıştırın. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırtıp içlerine atın ve 35 dakika dinlendirin. Şişlere sırayla biber, defneyaprağı, domates ve tavuk etini dizin. Fırın tepsisi içinde ya da ızgarada pişirin. Sıcakken üzerine baharatları yerleştirin. İstenirse domateslerle süsleyip bol salata ile ikram edilebilir.
|
Tavuk Şiş |
|
şirin şentürk
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2015
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc106968
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2015
1,783 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
250 gr tavuk kalça eti
1 adet soğan suyu
1 çay bardağı çiğ krema
8 adet sivri biber
6 çorba kaşığı zeytinyağı
3 çorba kaşığı şirke
Karabiber, kırmızıbiber, kekik, tuz
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, zeytinyağı, çiğ krema, soğan suyu ve sirkeyle karıştırın. Etleri 15 dakika bu sosta bekletin. Tavuk etlerini şişlere dizin, istenirse mangalda ya da tavada istenirse yağda pişirin. Sonra baharatlayın, yanına soğan salatası yapıp birlikte servis yapın.
|
Tavuk Şiş |
|
ju ju
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2014
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc134974
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2018
738 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gram tavuk göğsü
1 diş sarımsak
1 kaşık salça
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı biber
Tavuk etimizi yıkayıp kuşbaşı dilimliyoruz ve derin bir kaba alıyoruz. Sarımsağı tavuğumuzun üzerine rendeliyoruz. Tuz, salça, sıvı yağ ve baharatları da ilave edip iyice yoğuruyoruz ve buzdolabında yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra dolaptan çıkarıp tek tek çöp şişlerimize diziyoruz. Tavaya sıvıyağ koyup kızdırıyoruz ve şişlerimizi tavaya alıp orta ateşte hertarafını kızartıyoruz ve servis yapıyoruz.
|
Tavuk Şiş |
|
yemek dostu
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 23 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152548
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2020
437 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Aile ve Tüketici Hizmetleri
Ankara 2011
2 adet tavuk göğüs eti
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
2-3 çorba kasığı süt
1,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Alüminyum folyo
Tahta şişler
Tavuk göğüs etleri yıkanıp küçük kareler şeklinde doğranır.
Zeytinyağı, süt, pul biber, tuz ve kekikle karıştırılıp tavukların üzerine dökülür.
Bu terbiye içerisinde tavuk göğüs etleri bir saat kadar buzdolabında bekletilir.
Şişlerin her birine sıralı hâlde tavuk göğüs eti, domates ve biber dilimleri dizilir.
Şişlerin sap kısımları alüminyum folyo ile sarılır.
220 derece fırında veya ızgara üzerinde pembeleşinceye kadar pişirilir.
|
Tavuk Şiş |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156760
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2021
368 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tuz
2 adet domates
2 adet çarliston biber
Öncelikle 500 gr. tavuk göğsü etimizi alıyoruz ve küp küp doğramaya başlıyoruz.
Doğradığımız tavuk göğsü etimizin üzerine iki diş sarımsağımızı alıp rendeliyoruz.
Arkasından tavuk şiş tarifimize lezzet katacak olan iki çay kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı kekik malzememizi de ilave ediyoruz.
Bir tatlı kaşığı pul biber ilave edip yarım çay kaşığı da karabiber ilave ettikten sonra baharat ilavelerimizi tamamlamış oluyoruz.
Son olarak ta bir yemek kaşığı zeytinyağımızı doğranmış tavuk ve diğer malzemelerimizin üzerine ilave ediyoruz ve doğranmış tavuklarımızla birlikte ilave ettiğimiz bütün malzemeleri birlikte karıştırıyoruz.
Karıştırmış ve sosa bulamış olduğumuz doğranmış tavuklarımızı alıp doğrayıp hazırlamış olduğumuz iki adet domates ve iki adet çarliston biber ile birlikte sırayla şişlere dizmeye başlıyoruz.
Şişlerimize sosladığımız tavuk domates ve biberden oluşan malzemelerimizi dizdikten sonra tavuk çöp şişleri ızgaraya yerleştiriyoruz ve pişirmeye başlıyoruz.
Tavuk şişleri fırında da pişirebilirsiniz.
|
Tavuk Şiş |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159078
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021
247 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram tavuk pirzola
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı yoğurt
4-5 diş sarımsak
Kimyon
Kekik
Tuz
Sıvı yağ, salça, yoğurt, sarımsak, tuz ve baharatları bir kaba alın ve güzelce karıştırın.
Daha sonra etleri kuşbaşından biraz iri doğrayın ve hazırladığınız sos ile güzelce karıştırın.
2 saat kadar dinlenmesi için etleri buzdolabına kaldırın.
Daha sonra dinlendirdiğiniz etleri şişe dizin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Şişlerinizi fırında 180 derecede ara ara çevirerek pişirin.
|
Tavuk Şiş |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172598
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2023
236 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1.5 kg tavuk but, kemiksiz
200 ml zeytinyağı
50 g yoğurt
60 g biber salçası, tatlı
1½ tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
6 adet küçük boy domates
6 adet sivri yeşilbiber
6 adet tırnaklı pide
Tavuk but etini ceviz büyüklüğünde parçalara bölün.
Zeytinyağı, yoğurt, salça, tuz ve karabiber ekleyerek iyice karıştırın ve dinlendirin.
Terbiye edilmiş tavuk etlerini şişlere dizerek köz halindeki ateşte çevirerek 15 dakika pişirin.
Domates ve biberleri şişe saplayarak közde pişirin.
Pişen tavuk şişleri servis tabağına alın. Pişmiş domates, biber ve tırnaklı pide ile birlikte servis edin.
Not: Tavuk şiş, şiş kebabın tavuk eti ile yapılanı gibi düşünülse de terbiyesinde zeytinyağı, salça ve yoğurt olmasıyla farklılaşır. Terbiye içinde bekleyen tavuk son derece lezzetli olur. Çok kurutmadan ama içi asla çiğ kalmayacak şekilde suyunu kaybetmeden pişirmek maharet ister.
|
|