|
Tavuk Sote |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179271
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2024
36 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo kemiksiz tavuk incik
2 adet büyük yeşil biber
3 adet küçük domates
4 -5 diş sarımsak
1 orta boy soğan
Yarım yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kuşbaşı doğranmış tavukları, rengi beyaz olana kadar biraz yağ ile kavuralım ve ardından çok küçük doğranmış soğanları ekleyelim. Altı kısık bir şekilde tavuklar suyunu salıp geri çekene kadar kavuralım. Daha sonra küçük doğranmış biberler ve sarımsakları ekleyip bir 15 dk da öyle kavuralım. Kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri salça ile beraber ekleyelim. 1 su bardağı kadar su ekleyip pişmeye bırakalım. Kontrollü olarak tuz ve baharatları ekleyip tavuklar pişene kadar pişirelim.
Not: Genellikle sote için tavuk göğsü kullanılıyor ancak ben onu çok tatsız tuzsuz ve lezzetsiz bulduğum için tercih etmiyorum.
|
Tavuk Sote |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179247
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2024
200 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gram tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1/2 adet kırmızı biber
1 adet doğranmış domates
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
Tavanın içerisine iki yemek kaşığı sıvı yağını dökün. Üzerine 300 gram doğramış olduğunuz tavukları ekleyin ve yüksek ateşte soteleyin.
Pişen tavukların üzerine doğranmış soğanları ekleyerek sotelemeye devam edin.
Doğranmış yeşil biber ve kapya biberi de üzerine ekleyin.
Ardından doğradığınız domatesi de tavanın içerisine aktarın.
Suyunu çektikten sonra sırasıyla; tuz, karabiber, pul biber ve kuru naneyi ilave ederek güzel bir şekilde karıştırın.
Güzelce pişen tavuk sotenizi ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
|
Tavuk Sote |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179116
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2024
63 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk göğsü
1 adet büyük boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet kırmızı veya yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 yemek kaşığı soya sosu (isteğe bağlı)
Yarım çay bardağı su
Tavuk göğüslerini ince şeritler halinde doğrayın. Doğradığınız tavukları bir kaba alın ve üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek karıştırın. Bu şekilde baharatların tavuklara iyice nüfuz etmesini sağlayın.
Soğanı ince ince doğrayın. Sarımsakları küçük parçalar halinde kesin. Biberleri de uzun şeritler halinde doğrayın.
Geniş bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve ısıtın. Yağ ısındıktan sonra doğradığınız soğan ve sarımsakları ekleyin. Soğanlar hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra tavukları tavaya ekleyin. Tavuklar suyunu salıp çekene kadar, orta ateşte pişirin. Bu işlem yaklaşık 5-7 dakika sürecektir.
Tavuklar piştikten sonra doğranmış biberleri ekleyin. Biberler yumuşayana kadar sotelemeye devam edin. Bu aşamada soya sosunu ekleyebilirsiniz. Soya sosu yemeğe ekstra bir lezzet katacaktır.
Tavanın kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 5 dakika daha pişirin. Bu sayede bütün malzemeler birbiriyle iyice özdeşleşecektir.
|
Tavuk Sote |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178897
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024
61 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık sıvı yağ
½ kg kuşbaşı tavuk göğsü
1 tane soğan
1 tane yeşil biber
1 kapya biberi
1 tane domates
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kuru nane
Öncelikle yanmaz bir tavanın içine zeytinyağını alın ve üzerine tavuklarınızı koyun. Yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Pişen tavukların üzerine ince ince doğradığınız soğanları alın ve karıştırın. Yeşil biber ve kaypa biberini de doğrayıp üzerine koyduktan sonra pişirmeye devam edin. Doğradığınız domatesleri de ekleyin. Sulanan yemeğiniz biraz suyunu çekince baharatlarını da ekleyin. İyice karıştırın. Yaklaşık 15 dakika arada karıştırarak pişirin. Piştikten sonra sıcak servis edin.
|
Tavuk Sote |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171293
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2023
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 baş soğanı ay şeklinde kesin.
500 gram tavuk göğsünü kuşbaşı kesin.
Başka bir tencerede tavukların suyunu çekmesini bekleyene kadar pişirin.
Bir tavaya ise bir yeşil biber bir kırmızı biber uzun uzun kesip koyun.
Soğanları atıp üzerine bir yemek kaşığı soya sosu ilave edin.
Pul biber ve nane ekleyin. Suyu çeken tavukları da karışıma koyup kavurun.
|
Tavuk Sote |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159748
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2021
373 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg tavuk göğsü
Sıvı yağ
Bal
Sirke
Et suyu
Biber
Kimyon
Kekik
Rezene tohumu
Nane
Sedef otu
Kuru incir
Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayın.
Doğranmış parçaları bir tava içerisine yerleştirin.
Üzerine sıvı yağ ekleyerek pişirmeye bırakın.
Ayrı bir kap içerisinde bal, sirke, et suyu ve sıvı yağdan oluşan bir karışım hazırlayın.
Bu karışımın içerisine doğranmış biber, kimyon, biraz kekik, rezene tohumu, nane, sedefotu ve kuru incir ekleyin.
Daha sonra bu sosu tava içerisinde pişmekte olan tavukların üzerine dökün.
Kısık ateşte yeteri kadar piştikten sonra servis edin.
Not: Arzuya göre tarife tuz ve çam fıstığı da ekleyebilirsiniz.
|
Tavuk Sote |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158512
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2021
328 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 Gram Tavuk Göğsü ( Budu da tercih edilebilir) )
1orta boy soğan
2-3 tane sivri biber
2 Domates
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
Yarım çay bardağı Ayçiçek Yağı
Tuz
Karabiber
Pul Biber
Tavuklar küp şeklinde doğranır ve yıkanır.
Hafif sulu bırakılarak yağ konulan tencereye eklenir ve kavrulur.
Soğan ve biber de doğranarak ilave edilir sotelenir.
5 dakika kadar pişirilir ve soyulmuş ve doğranmış domatesler eklenir.
Pişmeye yakın baharatı ve tuzu da katılarak tamamlanır.
Tavuk sote servise hazırdır.
|
Tavuk Sote |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158491
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2021
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
Yarım kilo tavuk göğsü
2 adet domates
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İsteğe göre 1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 diş sarımsak
Pul biber
Karabiber
Tuz
İsteğe göre süslemek amacıyla yeşil soğan
İsteğe göre 1 yemek kaşığı soya sosu
Tavuk sote tarifi en kolay akşam yemeği önerisi olabilir. Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Orta ateşte bir kez karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Tavukların rengi değişirken soğanları yemeklik, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın.
Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı tavuklara ilave edin. Birkaç dakika soğanlar kendini bıraktıktan sonra biberleri de ekleyin. Biberler de sotelenince domatesi, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Eğer çok kırmızı seviyorsanız biraz salça da ekleyebilirsiniz. Domates yeterince suluysa su eklemeyin, ama sulu değilse yarım çay bardağı sıcak su eklenebilir. Kapağı kapatın ve etler pişene kadar pişirin. Tavuk sote hazır, sıcak servis edebilirsiniz.
|
Tavuk Sote |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc156881
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2021
297 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 dolu yemek kaşığı tereyağı
1 kiloya yakın tavuk pirzola (kuşbaşı)
1 havuç (boydan ikiye bölüp ince kıyılmış)
1 iri soğan (ay şeklinde doğranmış)
7-8 renkli çarliston biber (ince kıyılmış)
Tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tozbiber
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 silme tatlı kaşığı un
1 silme çay kaşığı tuz
Tavuk pirzolalar kuşbaşı doğranır. Derin tavada tereyağ eriyince tavuklar eklenip suyunu salıp çekene kadar kapağı kapalı ara ara karıştırarak sotelenir. Soğan ve havuç eklenip 2-3dk sotelenir. Biberler eklenip 2-3dk sotelenir. Baharatlar eklenip karıştırılır. Bu esnada kreması hazırlanır. Süt, un, tuz cezveye alınıp karıştırılır. Kısık ateşte karıştırarak kaynamaya başladığı an altını kapatıp tavuğun üzerine gezdirilip, karıştırılır. 2-3dk sonra altı kapatılıp servis edilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
|
Tavuk Sote |
|
Düzağaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc152045
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020
405 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
Karabiber
Pul biber
Tuz
1 su bardağı su
Tavuk göğüsü kuşbaşı doğranır. Soğanları piyazlık, biberleri julyen, domatesleri küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu çekince soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyin. 1 - 2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler sotelenince domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerine 1 bardak su ekleyin ve tavuk pişene kadar kapağı kapalı pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin.
|
Tavuk Sote |
|
kerem ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150178
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2020
465 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 Gram Doğranmış Tavuk Eti
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Sotelik Doğranmış Kuru Soğan
Sarımsak (isteğe göre katılmasa da olur)
Yeteri Kadar Tuz
Baharat
Tavuk ve yağları tavaya alıp sotelemeye başlayın.
Suyunu çekince soğanları ekleyin.
Solunca kalan malzemeleri ekleyin ve suyunu çekip tavuklar pişinceye kadar pişirin.
Servis tabağına alıp maydanoz ile servis edin.
|
Tavuk Sote |
|
Ahben
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc148956
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2020
508 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tavukgöğsü
2 su bardağı sıcak su
½ çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
2 domates
1 büyük soğan
3 yeşil biber
2 kapya biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
½ çay kaşığı karabiber
Tuz
Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını alın. Salçaları ekleyip kavurmaya başlayın.
Soğanı incecik doğrayın ve salçada kavurun. İnce doğranmış yeşil ve kapya biberi de tencereye alın.
Küp küp doğranmış tavukgöğsünü tencereye alın. Kızgın ateşte birkaç dakika tavukları kavurun.
Doğranmış domatesi de tencereye alın. Pul biber, karabiber ve kekiği tencereye alın.
Sıcak suyu tencereye ekleyin, tencerenin ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Tavuklar yumuşadıktan sonra tuzu da ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın.
Suyunu çeken tavuk soteyi ocaktan alın.
|
Tavuk Sote |
|
ayaktakımı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.02.2020
Mesajlar: 30 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc148838
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2020
857 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
500 gram tavuk göğsü
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kapya biberi
1 adet domates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Pul biber
Nane
Tuz
Kuşbaşı doğranmış tavuk etini zeytinyağında soteleyin.
Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp tavuğun üzerine ekleyin.
Domatesin de kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve tavaya ilave edin.
Yemeğiniz suyunu çekince baharatları ekleyip güzelce karıştırın.
Ara karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Sıcak servis edin.
|
Tavuk Sote |
|
kallavi
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc140381
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2019
766 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
300 gram kemiksiz tavuk but
3 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
3 adet domates
1 kahve fincanı sıvı yağ (tercihen zeytinyağı)
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Karabiber
Öncelikle kuşbaşı şeklinde doğranmış kemiksiz tavuk butunuzu tavaya atın.
Tavukları orta derecede ateşte kavurmaya başlayın, öncelikle tavukların suyunu çekmesini bekleyin, tavuklar beyazlaşacak ve daha sonra piştikçe kızaracak.
Tavuklar kızarmaya başlayınca yeşil biberleri tavaya ekleyin, yeşil biberlerden sonra domatesleri tavaya atın, aynı şekilde soğanları da kavurmaya başlayın.
Yaklaşık 15 dakikalık kavurma işleminin ardından tavuk soteniz hazırdır demektir. Pişirme sırasında biberlerin ve domateslerin pişmesine soğanların da kavrulmasına özen gösterin.
|
Tavuk Sote |
|
ana
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.04.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc124488
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2017
1,146 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.miele.com.tr
1 kg kuşbaşı tavuk eti
2 adet soğan
4 adet yeşil biber
4 adet domates
50 gr. sıvıyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Karabiber
Tuz
Domates,yeşilbiber ve soğan doğrandıktan sonra geri kalan diğer malzemelerle karıştırılarak Fırına verilir. Üniversal programda 100 derecede 20-25 dk.pişirilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 11.07.2023
|
Tavuk Sote |
|
ruhan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.03.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc123644
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2017
1,282 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://multicooker.com
Tavuk (göğüs) 500 gr
Domates 350 gr
Tatlı kırmızı biber 200 gr
Tatlı yeşil biber 200 gr
Soğan 100 gr
Domates salçası 20 gr
Ayçiçeği yağı 40 ml
Su 100 ml
Köri 3 gr
Tuz
Baharatlar
Salçayı su ve köri ile karıştırın. Tavuk göğsünü yıkayın. Tavuğu ve sebzeleri 1,5 cm'lik küpler şeklinde kesin. Çok fonksiyonlu pişiricinin içine ayçiçek yağı dökün. Kapağı kapatmayın. Çok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu KIZARTMA, pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Geri ayım başladıktan sonra hazneye sebzeleri ve tavuğu koyun. Kapağı kapatmadan hafiften karıştırarak çalışma modu bitene kadar pişirin. Sonra "İptal/Isıtma" tuşuna basın. Salçayı pişiricinin içine dökün, tuz ve baharatı ekleyin ve karıştırın. Kapağı kapatın. ok fonksiyonlu pişiricinin çalışma modunu GÜVEÇ pişirme süresini 25 dakika olarak ayarlayın ve "Başlat" tuşuna basın. Çalışma modu bitene kadar pişirin.
|
Tavuk Sote |
|
lapa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101086
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2014
1,911 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk kuşbaşı
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 su bardağı arpacık soğan
4 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kekik
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı susam
Sarımsakların ve arpacık soğanların üzerine birmiktar zeytinyağı ekleyip 5 dakika kavurun. Tavuk etlerini de küçük parçalara ayırtıp içlerine atın ve 15 dakika birlikte kavurun. İçine sivri biberleri ve kırmızıbiberi de doğrayın. İsterseniz hepsini bir fırın tepsisi içine aktarıp 20 dakika 190 derecede pişirin. Sıcakken üzerine baharatları serpin ve istenirse domateslerle süsleyip bol salatayla ikramedin. İkrametmeden önce üzerine susam serpin.
|
Tavuk Sote |
|
Yasemin Tarakçı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.07.2007
Mesajlar: 47 Şehir: Anıttepe Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75076
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
2,327 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo tavuk göğsü
1 adet büyük soğan
4-5 adet biber
1 adet büyük boy domates
2-3 diş sarımsak
Bir tutam tuz
Bir tutam karabiber
Yarım demet maydanoz
Tavuklar kuşbası dogranır ve tavaya alınır. Tavuklar kavrulurken diğer tarafta soğan biber sarımsak ve domates kesilerek hazırlanır.Tavuklar kavrulduktan sonra sırasına göre soğan, biber ve domates eklenip sotelenir. Domatesi sarımsağı ve baharatı eklenip tencerenin kapagı kapatılır domatesler suyunu verene kadar yaklasık 10 dakika kaynatılır. Yemeğimizi tabaklara aldıktan sonra üstüne tarhun ve ince kıyılmış maydonoz sepilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 27.02.2024
|
Tavuk Sote |
|
Tamer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2008
Mesajlar: 33
|
Kısa URL: https://ml.md/lc74642
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2012
2,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg tavuk göğsü
1 adet soğan
3 adet sivribiber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber
Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayıp, tencereye ayçiçeği yağı ve doğradığınız tavuğu ilave ederek, hafif sulu kalıncaya dek kavuralım. İnce ince doğradığınız sivri biberleri ve soğanları tavuğun üstüne ilave edip iyice karıştırın. 5 dk. boyunca kapağı kapalı olarak pişirelim. Beş dakikanın sonunda domatesleri ilave edelim (kabuğunu soyup küp küp doğramanız daha da iyi olacaktır.) Bir kapta köri ile birlikte baharatları yarım bardak suda eritip doğradığınız domateslerin üzerine ilave edin daha sonra tuzunu atıp, suyunu çekene dek pişirelim. Son olarak tavuk sotemizi sıcak olarak servis yapabiliriz.
Fotoğraf "patavat" tarafından gönderildi. 24.02.2020
|
Tavuk Sote |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73017
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuşbaşı tavuk göğüsü
1 adet kuru soğan
4 yada 5 tane isteğe göre acı yada tatlı taze biber
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber.karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
İlk olarak kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu bir güzel yıkıyoruz,daha sonra tenceremize sıvıyağımızı kızdırıp içine ilk olarak soğanımızı doğrayıp,ardından ince ince doğranmış biberirimizi ilave edip kavuruyoruz(3-4 dk.) Salçamızı da ekledikten sonra tavuğumuzla beraber bir süre kavuruyoruz ve üzerine tencerenin yarısını geçmeyecek kadar ılık su ilave edip içine tuzumuzu, isteğimize göre karabiber ve kırmızı biber ilave edip orta ateşte yaklaşık 30 dk pişirmeye bırakıyoruz. Tavuk eğer kıvamına geldi ise servis yapabiliriz.
|
|