|
TAVUK SOTE |
|
Hilvan'lı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56680
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2010
2,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk veya piliçler temizlenip istenilen şekilde doğrandıktan sonra, tencerede biraz kavrulmağa başladığı esnada, üzerlerine un serpip kızartılmalarına devam etmeli. Tuz, biber ve baharatını kattıktan ve birkaç baş sarmısağı da dişlere ayırıp, maydanozu da, mantarı da doğrayıp bir iki domates dahi koyduktan sonra, et suyunu da ilâve ederek hafif ateşte pişirmeli ve hangi salça arzu ediliyorsa, onu da hazırlayıp üzerine dökmelidir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.07.2024
|
Tavuk Sote |
|
Terazi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Sanal Alem |
Kısa URL: https://ml.md/lc7350
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2006
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet tavuk göğsü
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 çay kaşığı kekik, kırmızı biber, kara biber
2 çorba kaşığı rende kaşar
tuz
Ayçiçek yağını tencerede kızdırın, kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini birkaç dakika kavurun. Doğranmış soğanı, dövülmüş sarımsağı ve doğranmış biberi tencereye alın, üzerine doğranmış domatesi ekleyin, karıştırarark kavurun, pişmesine yakın üzerine baharatları atın, tencereyi ocaktan alın, üzerine kaşar rendesini serpin karıştırın servis yapın.
|
Tavuk Sote |
|
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6700
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,267 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 tavuk gogsu
1 bas sarımsak
1 kasik siviyag
Soya sosu
Yapilisi:
1) Tavaya siviyag ve sarmisak konup yuksek ateste iyice oldurulur.
2) Tavuk gogsu kusbasi olarak dogranir ve sarmisakli yaga ilave edilir. Yuksek ateste karistirilarak sote edilir.
3) 4 damla soya sosu ilave edilerek karistirilir.
4) Sicak olarak servis yapilir.
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
|
|