|
Tavuk Sote |
 |
sabaat
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc73017
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2012
2,401 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuşbaşı tavuk göğüsü
1 adet kuru soğan
4 yada 5 tane isteğe göre acı yada tatlı taze biber
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber.karabiber
3 yemek kaşığı sıvıyağ
İlk olarak kuşbaşı doğranmış tavuğumuzu bir güzel yıkıyoruz,daha sonra tenceremize sıvıyağımızı kızdırıp içine ilk olarak soğanımızı doğrayıp,ardından ince ince doğranmış biberirimizi ilave edip kavuruyoruz(3-4 dk.) Salçamızı da ekledikten sonra tavuğumuzla beraber bir süre kavuruyoruz ve üzerine tencerenin yarısını geçmeyecek kadar ılık su ilave edip içine tuzumuzu, isteğimize göre karabiber ve kırmızı biber ilave edip orta ateşte yaklaşık 30 dk pişirmeye bırakıyoruz. Tavuk eğer kıvamına geldi ise servis yapabiliriz.
|
TAVUK SOTE |
 |
Hilvan'lı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.10.2010
Mesajlar: 32 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56680
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2010
2,793 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuk veya piliçler temizlenip istenilen şekilde doğrandıktan sonra, tencerede biraz kavrulmağa başladığı esnada, üzerlerine un serpip kızartılmalarına devam etmeli. Tuz, biber ve baharatını kattıktan ve birkaç baş sarmısağı da dişlere ayırıp, maydanozu da, mantarı da doğrayıp bir iki domates dahi koyduktan sonra, et suyunu da ilâve ederek hafif ateşte pişirmeli ve hangi salça arzu ediliyorsa, onu da hazırlayıp üzerine dökmelidir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 04.07.2024
|
Tavuk Sote |
 |
Terazi
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.05.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Sanal Alem |
Kısa URL: https://ml.md/lc7350
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2006
2,893 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 adet tavuk göğsü
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 çay kaşığı kekik, kırmızı biber, kara biber
2 çorba kaşığı rende kaşar
tuz
Ayçiçek yağını tencerede kızdırın, kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini birkaç dakika kavurun. Doğranmış soğanı, dövülmüş sarımsağı ve doğranmış biberi tencereye alın, üzerine doğranmış domatesi ekleyin, karıştırarark kavurun, pişmesine yakın üzerine baharatları atın, tencereyi ocaktan alın, üzerine kaşar rendesini serpin karıştırın servis yapın.
|
Tavuk Sote |
 |
ERTOSUN
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2006
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc6700
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006
3,330 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 tavuk gogsu
1 bas sarımsak
1 kasik siviyag
Soya sosu
Yapilisi:
1) Tavaya siviyag ve sarmisak konup yuksek ateste iyice oldurulur.
2) Tavuk gogsu kusbasi olarak dogranir ve sarmisakli yaga ilave edilir. Yuksek ateste karistirilarak sote edilir.
3) 4 damla soya sosu ilave edilerek karistirilir.
4) Sicak olarak servis yapilir.
Fotoğraf "Ahben" tarafından gönderildi. 03.03.2020
|
|