Kısa URL: https://ml.md/lc57026
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2010
6,270 defa indirildi / yazdırıldı
Tavuk suyuna oranı dahilinde yıkanmış pilâvlık pirinci salmalı ve tuzunu atmalıdır.
Sonra, hafif ateşte, 25 dakika zarfında pirinçler pişip suyu tamamiyle çekince kızgın tereyağını üzerine gezdirmeli ve kapağını kapamalıdır.
10 -15 dakika daha ateşte bırakıldıktan sonra tahta kaşıkla karıştırıp tabaklara konmalıdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc53912
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2010
11,822 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak pirinci birkaç su yıkayıp süzünüz. Tencereye 4 bardak tavuk suyu, biraz tuz koyup orta ateşe oturtunuz. Kaynamaya başlayınca pirinci salınız, hemen karıştırıp kapayınız. Yeteri kadar tereyağını tavada kızdırınız, suyunu çekince tencereyi hafif ateşe alınız. Tavadaki yağı kızgın kızgın üzerine dökünüz. Hemen kapayıp 15 dakika hafif hafif kaynattıktan sonra kaşığın sapı ile karıştırınız, kapayıp demlenmeye bırakınız.
Not: Pilavın daha hafif olmasını istiyorsanız tavuk suyunun yağı yeterlidir ayrıca tereyağı atılmaz.