Kısa URL: https://ml.md/lc160801
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı
Tavuk
2 bardak pirinç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 kepçe yağ
Arnavut pilavı için önce tavuğu doğrayıp haşlayın.
Başka bir tavada yağda soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar kavrulunca üzerine salçayı ekleyin biraz da onunla kavurup altını kapatın.
Pirinci yıkayıp borcama alın ve üzerine salçasını dökün iyice karıştırın.
Daha sonra üzerine haşladığınız tavukları dizin ve 4 bardak tavuk suyunu ekleyin.
200 derece fırında pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Tavuklu Arnavut pilavı sofraya gelmeye hazır.