|
Tavuklu Bezelye |
|
mehtap
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.07.2007
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc72265
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2012
2,489 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg ayıklanmış bezelye
3 adet patates
1 adet havuç
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3 bardak sıcak su
Soğanı ve sarımsağı soyun ve ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye koyup soğanları kavurmaya başlayın. Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekleyin ve güzelce kavurun. Tuzunu da ilave edin. Soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin. Tavuğu suda haşlayın ve irice dograyın. Tencereye ekleyin. 2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra da kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.Pişirirken bir kere yemeği karıştırın.
|
TAVUKLU BEZELYE |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73046
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2012
2,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg taze bezelye
400 gr but kısmından tavuk kuşbaşı
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 demet dereotu
1/2 paket (125 gr) margarin
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
İnce kıydığımız soğanları, 2 çorba kaşığı margarinde pembeleştirelim.
Kuşbaşı kesilmiş tavuk etlerini de tencereye ilave edip, 1-2 sefer karıştırdıktan sonra ağzı kapalı olarak pişirmeye başlayalım.
Etler suyunu salıp da çekince, 1 tatlı kaşığı biber salçasını ve yeterince baharatını ilave edip, yumuşayıncaya kadar kavuralım.
Bezelyeyi ve yeterince suyunu koyup, iyice pişirelim.
Pişmesine yakın ince kıyım dereotunu da ilave dip, biraz daha pişirdikten sonra ocaktan indirelim.
5-10 dakika demlendirip, sıcak sıcak servis yapalım.
|
Tavuklu Bezelye |
|
kırık bıçak
Aşçı
Kayıt: 24.04.2015
Mesajlar: 19 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc107102
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2015
2,013 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kuşbaşı doğranmış tavukgöğsü
2 adet havuç
2 adet patates
600 gram ayıklanmış bezelye
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet defne yaprağı
Yarım çay kaşığı şeker ve tuz
Öncelikle kuşbaşı doğranmış tavuk etinin suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Küp doğranmış sebzeleri içine koyup karıştırın. En son ayıklanmış bezelyeleri ve baharatları içine ilave edip karıştırın. Az su ekleyip yavaş yavaş pişirin. Sıcak olarak ikram edin.
|
|