|
Tavuk Büryan |
|
pestil
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc117807
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2016
1,695 defa indirildi / yazdırıldı
|
Aynur Akdemir
1 tane orta boy soğan
2 bardak pirinç
1 paket tavuk baget veya but
1 çorba kaşığı nane
125 gram margarin
Tuz
4 bardak sıcak su
1 tane kırmızı biber (arzuya göre)
İlk önce pirinçleri sıcak suda bekletin ve tavukları haşlayın. Soğanı rendeleyin veya çok ince kıyın. Kırmızı biberi doğrayın. Kavrulan soğana naneyi ve pirinci katıp biraz kavurun. Tuzunu ilave edin. Pirinci yayıp tavuk koyacağınız yerdeki pirinci biraz açın. Tavukları yerleştirin. Sıcak suyu ekleyip biraz ocakta kaynatın. 200 derecelik fırında tavuklar kızarıp pirinç suyunu çekene kadar bekletin.
|
Tavuklu Büryan |
|
salkım söğüt
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2016
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc119818
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2016
1,373 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet tavuk budu
3 su bardagı pirinç
1 adet soğan.
3 yemek kaşığı yağ
Tuz
Butlar temizlenip yıkanır. Bol suyla haşlanır. Soğan ince ince doğranarak yağla kavrulur. Salça katılarak karıştırılır. Pirinç 2-3 defa yıkanıp pişirilecegi tepsiye boşaltıLir. Üzerine kavrulmuş soğan katılır. Kaynar tavuk suyundan, 5 su bardağı pirincin üzerine dökülür. Tuz ilave edilir ve karıştırılır. Butlar üzerine dizilir. Önceden kızdırılmıs fırına sürülür. Pirinç suyunu çekince fırından alınır.
|
Tavuk Büryan |
|
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130245
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
1,147 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
2 adet tavuk budu
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 adet domates
Zeytinyağı
Karabiber
Defne Yaprağı
Tuz
Tavuk butları 2 3 su bardağı su, defne yaprağı ve tuz ile haşlanır.
Pirinç 1/2 su bardağı su ve az tuzla suyunu çekene kadar pişirilir.
Soğan ince ince doğranıp zeytinyağında kavrulur.
Domates püre haline getirilip kavrulan soğanlara eklenir.
Domates suyunu çekince altı kapatılır.
Fırına girebilen porselen kabın tabanı yağlanır.
Domates ve soğanlı karışım tepsinin tabanına yayılır.
Üstüne haşlanmış pirinç konulur.
Haşlanmış tavuk butları pirincin üstüne yerleştirilir.
Karabiber serpilir.
Tavuğun haşlama suyundan 1,5 bardak tepsiye ilave edilir.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika suyunu çekene kadar pişirilir.
|
Tencerede Tavuk Büryan |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174069
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2023
249 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://torku.com.tr
Yarım kg ızgaralık tavuk
1 su bardağı bulgur (250 ml bardak)
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kimyon
Köri
Tencereye sıvıyağ alıp tavukları önlü arkalı kızartıyoruz. Kızaran tavukları tabağa alıp, yemeklik doğradığımız soğanı yağda kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine, bulgur ve baharatları ilave edip , karıştırdıktan sonra tavukları bulgurun üzerine alıp , üstlerini basacak kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
|
|