Kısa URL: https://ml.md/lc113314
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2015
1,263 defa indirildi / yazdırıldı
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
1 Çorba Kaşığı (35 Gr) Margarin
1/2 Paket Kelebek Makarna
1 Adet Tavukgöğsü
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
4 Su Bardağı Su
4 Çorba Kaşığı Konserve Mısır
3 Çorba Kaşığı Kuru Üzüm
Tuz
1 Çay Bardağı Ceviz
Süslemek için:
2-3 Dal Fesleğen
Hazırlanışı:
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Tavaya margarini koyun ve eritin. Tavuk etini küp şeklinde doğrayın. Üzerine pul biber ve tuz ekleyip, karıştırın. Eti tavaya atın ve kızarana kadar pişirin. İçine sıcak suda beklettiğiniz Kuru üzüm ve cevizi ilave edin. Haşladığınız makarnayı suyun içinden kepçeyle alın ve tavuğa ekleyin. Mısırında ilave edip şöyle bir karıştırın. Fesleğen yaprağıyla süsleyip servis yapın.
Püf Noktası: Makarnada kullanacağınız kuru üzümün yumuşak olması için şişene dek sıcak suda bekletin daha sonra yemeğe ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc183112
Gönderme Tarihi: 20.May.2025
11 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım paket kelebek makarna
1 adet tavuk göğsü
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
4 çorba kaşığı krema
3 çorba kaşığı kuru üzüm
1 çay bardağı 4’e bölünmüş ceviz
4 çorba kaşığı konserve mısır
2-3 dal fesleğen
Tuz
Tavuk etini küp doğrayıp üzerine 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber ekleyin ve 4 çorba kaşığı sıvıyağda sote edin.
Makarnayı tuz eklediğiniz bol suda paketin üzerinde önerilen süre kadar haşlayıp süzün.
Geniş bir kaba alıp, kremayla karıştırın.
Üzerine tavuk, mısır, kuru üzüm, ceviz ve tuzu ekleyip, makarna ile harmanlayın.
Fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.