Kısa URL: https://ml.md/lc139500
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2019
522 defa indirildi / yazdırıldı
Sağlıklı Tavuk Bilgi Platformu
800 Gr. tavuk kıyması
1 su bardağı galeta unu (azar azar ilave edilecek)
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
İçi için:
2 su bardağı bezelye
2 adet orta boy havuç
Sosu için:
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
Tuz
Servisi için:
İnce kıyılmış maydanoz
Soğanlar rendelenir ve suyu elinizle olabildiğince sıkılır. Sarımsaklar ezilir.
Kıyma, tuz, karabiber, soğan ve sanmsaklar yoğurma kabına alınır. Yumurtalar kıymaya ilave edilir, üzerine galeta unu eklenerek kıyma yoğrulur.
Toparlanan kıymanın üzerine streçfılm kapatılır ve buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir.
Kıyma dinlenirken bezelyeler ve havuçlar çok yumuşamayacak şekilde haşlanır, süzülür ve kenara ayrılır. Soğuyan havuçlar küçük küpler halinde doğranır.
Mutfak tezgahına streçfılm serilir. Kıyma harcı dikdörtgen olacak şekilde yayılır.
Harcın ortasına bezelye ve havuçlar enine yayılır. Streç filmin ucundan tutularak kıyma rulo şeklinde sarılır. Yağlanan fırın tepsisine yerleştirilir ve dikkatlice streç alttan çekilerek çıkartınlır.
180 °C önceden ısıttılan fırında 40-4S dakika pişirilir. Servis için tereyağı sos tenceresine alınır, salça ilave edilerek kavrulur. Tuz ve su ilave edilerek kıvam alıncaya kadar kaynatılır.
Pişen köfte fırından alınır, dilimlenir. Sos ve maydanoz ile servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc144712
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2019
960 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram tavuk kıyması
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı ekmek içi
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
İç harcı için:
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy havuç
1 su bardağı bezelye
Sosu için:
1 adet büyük boy domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın. Sarımsakları ezin.
Tüm köfte malzemelerini karıştırıp güzelce yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Bezelyelerle birleştirip haşlayın ve süzün. (Arzu ederseniz hazır garnitür de kullanabilirsiniz.)
Köfte harcını yağlı kağıt üzerine dikdörtgen şeklinde yayın.
Haşladığınız sebzeleri kıymanın ortasına yerleştirin.
Fırın kağıdının yardımıyla kıymayı rulo yapın. Köftenin birleşme yeri alt tarafta kalacak şekilde fırın kabına yerleştirin.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. 30 dakika pişirdiğiniz köfteyi dilimleyip 10 dakika da bu şekilde pişirin.
Sosu için domatesleri rendeleyin ve zeytinyağında kavurun. Ezilmiş sarımsakları da içine ekleyin.
Suyunu ve tuzunu ilave edip 2-3 dakika daha kaynatın.
Köfteleri üzerine sos gezdirerek servis edin.