|
Tavuklu Düğün Çorbası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc28444
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2008
2,496 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 2 yemek kaşığı un
- 2 adet tavukgöğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Muskat rendesi
- 8 su bardağı tavuk suyu
- Tuz ve karabiber
- Terbiyesi:
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım adet limonun suyu
- Sosu:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı
Tavukgöğüslerini küçük küçük doğrayın.
Sarımsakları kıyınız.
Kuru soğanı piyazlık doğrayınız.
Derin bir tencerede yağı kızdırıp içine doğranmış tavukları ilave edin, tavuklara renk verdiriniz.
Tavuklar renk alınca piyazlık kuru soğanları ve kıyılmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam ediniz.
Soğanlar pembeleşince unu ekleyip unun kokusu çıkıncaya kadar pişiriniz.
En son olarak içine tavuk suyunu, muskat rendesini, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakınız.
Çorba kaynarken terbiyesi için küçük bir kâsede yoğurdu, yumurta sarısını ve limon suyunu karıştırınız.
Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi karıştırarak ilave edip bir taşım pişiriniz. (Çorbayı fazla kaynatırsanız terbiye kesilir)
Terbiyeli çorbayı servis tabağına alın, üzerine küçük bir tavada eritip kızdırdığınız Sana Kasen içine kekiği, kırmızı pul biberi yakıp çorbanın üzerine gezdirdikten sonra sıcak olarak servis ediniz.
ML® Düğün Çorbası için tıklayın
|
Düğün Çorbası (tavuk) |
|
pomat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2012
Mesajlar: 133 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc80358
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2012
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Su Bardağı haşlanmış nohut
2 Çorba Kaşığı yoğurt (terbiye)
1 Adet yumurta sarısı (terbiye)
1 Kahve Fincanı arpa şehriye
1 Tutam tuz
2 Adet tavuk gögsü
2 Çorba Kaşığı un
DERİN BİR TENCEREYE TAVUK GÖGÜSLERİ VE NOHUTLARI KOYUN VE ÜZERİ GEÇECEK ŞEKİLDE SU EKLEYEREK PİŞİRİN. TAVUK GÖGÜSLERİ DİDİKLEYİN.BİR KASEYE NOHUTLARI KOYUN. SUYUNUDA SÜZGEÇTEN GEÇİRİP. BİR KAPTA BEKLETİN. BAŞKA BİR TENCEREDE MARGARİN VE UNU KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVURUN. ÜZERİNE AYIRDIĞIMIZ TAVUK SUYUNU, DİDİKLENEN ETLERİ VE NOHUTLARI EKLEYEREK.KAYNAYANA KADAR PİŞİRİN.KÜÇÜK BİR KASEDE YOĞURT VE YUMURTA SARISINI KARIŞTIRIN.KAYNAYAN SUDAN İLAVE EDİN.TERBİYEYİ TENCENİN İÇİNE DÖKÜN.İSTEĞE BAĞLI SOS YAPABİLİRSİNİZ ÜZERİNE.
|
Tavuklu Düğün Çorbası |
|
gevrek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2012
Mesajlar: 61 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc78683
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2012
1,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Yemek Kaşığı Sana Mutlu Aile
3 Yemek Kaşığı un
0,5 Adet limon
8 Su Bardağı su
1 Adet bütün tavuk göğsü
1 Adet yumurta
Tavuğu az tuzlu suda haşlayın. Suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları küçük parçalara ayırın. Tavuk suyunu ölçüp 8 bardak suya tamamlayın. Tencerede kaynattığınız bu tavuk suyuna, bir kapta çırptığınız limon suyu, yumurta ve 3 kaşık unu yavaş yavaş ekleyin. Parçaladığınız tavukları da ekleyin. Tuz ilave edin. Kırmızı biberi margarini kızdırıp tencereye ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 23.01.2024
|
|