Kısa URL: https://ml.md/lc117638
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016
1,138 defa indirildi / yazdırıldı
Serpil Sümer
10 adet enginar
1 adet göğüs
2 adet kemiksiz but tavuk
½ kilo mantar
1 adet büyük baş soğan
3 adet domates
1 paket krema
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
½ limon suyu
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklar ve mantarlar küçük küçük kuşbaşı olarak doğranır. Tavaya yağ ilave edilir. Soğanlar doğranır. Tavuk, mantar ve soğanlar tavada sote edilir. Domatesler küp halinde doğranıp tavaya konur. Domatesler suyunu çekince 3 kaşık un ilave edilip karıştırılır. Bir paket krema ilave edilip 10 dk pişirilir. Enginarlar düdüklü tencereye alınır. Üzerine yarım limon suyu, bir tatlı kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı tuz, üzerine çıkacak kadar su konup 10 dk. haşlanır. Enginarlar düdüklü tencereden çıkarılıp fırın tepsisine dizilir. Önceden hazırladığımız tavuklu iç harcı ile enginarların içi doldurulur. Üzerine kaşar rendesi konulup 200 derece fırında 15 dk pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc119207
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2016
3,091 defa indirildi / yazdırıldı
6 adet enginar
1-2 adet limon
1 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Sıcak su
İçi için:
1 adet havuç
2 adet tavuk göğüs fleto
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet patates
Temizlenmiş enginarlar tencereye yerleştirilir. Üzerlerine sıkılmış limon gezdirilir. Tuz ve şeker tencereye eklenir. Sıvı yağ ve sıcak su konularak enginarlar pişirilir.
İçi için, tavuk fletolar, soğan, havuç ve patates küp küp doğranır. Tavaya yağ konulur. Tavuklar kavurulur. Rengi beyaz olunca soğanlar eklenir ve 2 dk kavrulur. Sonra havuç ve patatesler eklenir ve tuz serpilir. Bu karışım iyice pişirilir. Patateslerin iyice pişmesi için enginar haşlanan sudan 3-4 kaşık tavaya konulur.
Enginar tabağa konulur ve ortasına iç malzemesinden konulur. Üzerine ise enginardan kalan limonlu yağlı su gezdirilir.