|
Tavuklu İç Pilav |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2024 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179462
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2024
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tavuğu marine etmek için:
1 adet bütün tavuk
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Yeterince tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı fesleğen
1 adet limon
1 adet fırın torbası
İç pilav için:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2 su bardağı tavuk suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yeni bahar
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 çay kaşığı nane
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
Yeterince tuz
Önce tavuğu limon suyu ve tuzla iyice ovun. Tavuk bu şekilde yarım saat kadar beklesin. Bu sırada tavuğu marine etmek için, bütün malzemeleri iyice karıştırın. Bunu tavuğun her tarafına sürün. Bu şekilde tavuğu 1-2 saat bekletin. Bunu bir gece önceden bile yapabilirsiniz. Bu şekilde piştiğinde tavuk daha lezzetli olacaktır. Şimdi iç pilavını hazırlamaya başlayalım. Pirinçleri yıkayarak tuzlu ve ılık suda bekletelim. Kuş üzümlerini ılık suya koyalım. Kuru soğanı ince doğrayarak, tencerede çam fıstıkları ve tereyağı ile birlikte kavuralım. Sonra pirinçleri içine atarak kavurmaya devam edelim. Pirinçler mat beyaz renge gelene kadar kavuralım. Üzerine baharatları, kuş üzümlerini, tuzu ve tavuk suyunu ilave edelim. Tavuk suyunun hepsini koymayın. Pilavımız biraz diri kalsın. Tavukla birlikte yine pişeceği için, kıvamının denk gelmesi gerekiyor. İki bardak tavuk suyunun yarısını ilave etseniz yeterli olur. Ocağın altını kısarak, pilavın suyunu çekmesini bekleyelim. Pilav biraz soğuduktan sonra, uygun bir tepsinin içinde tavuğun içini iç pilavla doldurun. Tavuğu pişirme torbasına koyun. Pilavın kalanını tavuğun etrafına koyun. Kalan tavuk suyunu içine koyun. Birazını tavuğun içine, bir kısmını etrafına koyun. 200 derecede ısıttığınız fırında 1,5-2 saat kadar tavuklu iç pilavı pişirin. Piştikten sonra uygun bir servis tabağına tavuğu ve etrafına iç pilavı yerleştirerek ikram edebilirsiniz.
|
Tavuklu İç Pilav |
|
feyza 15
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.09.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc101627
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014
1,383 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı dolmalık fıstık
300 gr. tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı kuşüzümü
2 çorba kaşığı tereyağı
2 soğan
6 dal dereotu
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar
Dolmalık fıstığı kavurun. Tavuk etini küçük küçük doğrayın ve fıstıklara ekleyerek kavurmaya davam edin. Kuşüzümünü sıcak suda yarım saat bekletin. Doğranmış soğanı tereyağında kavurun. Pirinci ekleyip kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su, kuşüzümü, tarçın, yenibahar, karabiber, dolmalık fıstık ve tavuk etlerini ekleyin. Önce hızlı ateşte, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp dereotunu ekleyin.
|
Tavuklu İç Pilav |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc43181
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2009
2,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bütün piliç
3 bardak su
1 bütün soğan
2 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çay kaşığı yeni bahar
2 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı karabiber
1,5 bardak baldo pirinç
1 bütün piliç soğan ve 3 bardak su ile haşlanır. Pişince ayıklanıp ayrı bir kaba konur. Soğan atılır. Piliç suyu bardak olarak ölçülür.
Baharatlar, kuş üzümü (isteğe bağlı tuz) pilav suyuna karıştırılır.
Fıstıklar 2 kaşık sıvı yağda karıştırılıp ilave edilir.
İyice yıkanmış pirinç konarak pilav yapılır. Ayıklanmış piliç etleri eklenir.
Tencerenin ağzına kağıt havlu kapatılıp dinlendirilir.
|
|