|
Tavuk Etli Islama Börek |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157917
Gönderme Tarihi: 26.May.2021
414 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet yufka
125 gram eritilmiş tereyağı
İçi için:
1 adet orta boy tavuk
Yeteri kadar su
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz
1 çay bardağı küçük küp doğranmış kurutulmuş domates
Üzeri için:
3 su bardağı tavuk suyu
1 adet yumurtanın sarısı
3 yemek kaşığı susam
Tavuğu bir tencereye alıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyip, haşlayın. Sudan alıp kemiklerinden ayırın ve didikleyin. Yufkalardan birini yağlanmış bir fırın tepsisinin ortasına kenarlarından sarkacak şekilde yerleştirin. Sarkan kısımları katladığınız her kata yağ sürerek zarf şeklinde ortaya katlayın. Kalan iki yufkayı da yine katladığınız her katına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Daha sonra üzerine 3 su bardağı soğuk tavuk suyu gezdirip yeniden fırına verin. Tavuk suyunu tamamen çekene kadar pişirin. Fırından alıp 15 dakika kadar yufkanın ılınması için bekletin. Üzerine didiklenmiş tavuk, ceviz, kuru domates ve kaşar peynirini koyup rulo pasta sarar gibi sarın. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Tavuklu Islama Börek |
|
ruşeym
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.11.2010
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc57659
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2010
1,983 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet hazır yufka
1/2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı sıcak tavuk suyu
Beşamel sos için;
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt (Kaynar olmalı)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz karabiber
İç harcı için;
150 gr haşlanmış tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış bezelye (Konserve bezelye de kullanılabilir)
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tuz karabiber
Beşamel sosun hazırlanması için; zeytinyağı tavaya aktanlıp orta ısılı ateşte ısıtılır. Un eklenip dibinin tutmaması için 2-3 dakika karıştırılır.
Kaynar süt azar azar ilave edilerek kaynayıncaya kadar karıştırılır. Kaynayınca ocaktan alınıp tuz ve karabiber eklenir.
İç harcının hazırlanması için; Haşlanmış tavuk göğsü küp küp doğranıp derin bir kaseye aktanlır. Üzerine bezelye, kaşar peyniri, tuz, karabiber ve beşamel sos ilave edilip iyice karıştırılır.
Fırın tepsisi yağlanır. İki yufka buruşturularak üst üste koyularak, dört eşit parçaya bölünür. Böylece toplam 8 parça yufka elde edilir.
Süt, yoğurt, yumurta ve sıvıyağ bir kasede karıştırılır. Karışım fırçayla tepsideki yufkaların üzerine sürülür. Kalan yufkalar da tepsiye yerleştirilip aralarına sütlü karışımdan sürülür.
Yufkalar 180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirilir. Fırından çıkarılıp üzerlerine sıcak tavuk suyu gezdirilir. Tavuklu iç harcı yufkaların üzerine serpiştirilir ve ucundan başlanarak rulo yapılır.
Rulo yapılan yufka firın kağıdıyla kaplanır. Aynı ısıdaki firında 15-20 dakika daha pişirilir. Fırından çıkarılıp kağıdı sıyrılır ve dilimlenip servise sunulur.
Fotoğraf "semagül" tarafından gönderildi. 17.03.2019
|
|