Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bakla Tarifleri > Tavuklu Kabak (2 adet - 51,818 defa bakıldı)

Tavuklu Kabak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Tavuklu Kabak

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176180
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2024
154 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram kemiksiz tavuk göğsü, kuşbaşı doğranmış
3 adet orta boy kabak, yuvarlak dilimlenmiş
1 adet büyük soğan, doğranmış
3 diş sarımsak, ezilmiş
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı domates püresi veya rendesi
Yarım limon suyu
Tuz ve karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım çay bardağı su
Dereotu

Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Tavuk kuşbaşıları ekleyin ve tavuklar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Sarımsakları ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
Dilimlenmiş kabakları ilave edin ve kabaklar yumuşayana kadar soteleyin.
Domates püresi veya rendesi, limon suyu, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak pul biberi ekleyin. Karışımı birkaç dakika karıştırarak pişirin.
Yarım çay bardağı suyu ekleyin, karışım kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kabaklar tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Servis tabağına almadan önce üzerine kıyılmış dereotu serpin.



Tavuklu Kabak

Hüdaverdi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2007
Mesajlar: 50
Şehir: Beypazarı-Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19345
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2007
2,212 defa indirildi / yazdırıldı




5 adet orta büyüklükte kabak
Yarım pişmiş tavuk eti
1 kaşık yağ
1 adet soğan
50 gr. un (1,5 kaşık)
Yarım paket küçük margarin
50 gr. kaşar peyniri
Çok az hindistancevizi rendesi

Kabakları yıkayıp kabuklarını kazıyınız.
Boyuna ortadan ikiye ayırınız.
Çekirdekli yerlerini biraz oyunuz.
Bir tencereye koyup üzerine 1 kaşık yağ, doğranmış soğan, tuz, biber, üzerini örtecek kadar su koyunuz.
Orta hararetli ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Kabakları kırmadan alarak servis tabağına veya cam bir kaba koyunuz.
Suyunu da üzerlerine dökünüz.
Beşamel salçasını hazırlayınız.
Tavuk etini, bezelye büyüklüğünde doğrayıp üzerine 3-4 kaşık beşamel salçasını, Hindistancevizi rendesi, tuz, karabiber, 1 kaşık peynir rendesi, koyup karıştırınız.
Bu salçayı servis tabağındaki kabakların oyuk kısmına doldurunuz.
Üzerlerini kalan salçayla kapatınız.
Üzerlerine kalan peyniri serpiniz.
Erimiş bir kaşık yağ gezdiriniz.
Yemeğe yirmi dakika kala fırında üzerlerini kızartınız.
Olduğu gibi sofraya alıp servis yapınız.






Tavuklu Kabak Tarifleri Bakla Tarifleri



(2 adet Tavuklu Kabak 51,818 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort