|
Tavuklu Kadayıf Böreği |
|
bedri
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc118611
Gönderme Tarihi: 02.Ağu.2016
1,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 diş sarımsak
1 adet tavuk göğsü
2 adet domates
2 adet sivri biber
10 adet konserve mantar
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay kaşığı köri
1 su bardağı süt
1 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Tereyağını eritin. Tel kadayıfla iyice harmanlayın. Bir fırın tepsisine kadayıfın yarısını yayın. Tencereye 1 çorba kaşığı sıvıyağ koyun ve ince kıyılmış sarmısağı soteleyin. Tavuk etlerini, küp doğranmış domates, sivri biber, tuz ve karabiberi soteleyin. Kendi suyunda pişirin. Hiç suyu kalmayınca ateşten alın, içine konserve mantar, köri, kaşar peynirinin yarısını koyup karıştırın. Tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Üzerini kalan kadayıf ile kapatın. Kalan peyniri serpin. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerine soğuk süt ve tavuk suyu gezdirip servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 14.06.2021
|
Tavuklu Kadayıf Böreği |
|
mutlu prenses
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc51312
Gönderme Tarihi: 02.May.2010
1,933 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
300 gr. tel kadayıf
100 gr. tereyağı
1 adet bütün tavuk göğsü
4 adet yeşilbiber
2 adet domates
1 baş soğan
4 diş sarımsak
tuz
karabiber.
Yapılışı
Tel kadayıflar yağ ile harmanlanır. İki eşit parçaya bölünür. Altı yağlanmış fırın tepsisine yarısı yayılarak bastırılır. Diğer yandan tavuk düdüklü tencerede iyice haşlanır. Kemiklerinden sıyrılır. Yağ koyulmuş tavada doğranmış soğanlar sote edilir. Tavuk etleri ve biberler de içine atılıp pembeleştirilir. En son domatesler tuz ve karabiber ilavesi ile bir iç hazırlanır. Hazırlanan bu iç kadayıfların üzerine yayılır. Tekrar aynı şekilde kalan kadayıflar üzerine yerleştirilerek fırına sokulur,. Üzeri nar gibi kızarınca fırından çıkartılıp üzerine tavuk suyu dökülerek servis yapılır.
|
TAVUKLU KADAYIF BÖREĞİ |
|
hocanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36771
Gönderme Tarihi: 22.May.2009
2,141 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
300 gram tel kadayıf
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı ince kıyılmış kırmızı lahana
1 su bardağı ince kıyılmış havuç
4-5 diş sarımsak
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay bardağı sıvıyağ
100-125 gram margarin veya tereyağı
1 çay bardağı file badem
Tuz
Karabiber
Köri
Kişniş
Pay
Beyaz biber
Tavuk göğsünü tencereye koyup, üzerini örtecek kadar su ilavesiyle haşlayın. Haşlandıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın. Sarımsakları çok az yağ ile sote edin. Ardından tavuk etlerini ekleyip, baharatlarım ayarlayın. Birkaç dakika kavurduktan sonra bir yerde bekletin. Diğer yandan çok az yağ ile kırmızı lahana ve havuçları ayrı ayrı sotele-yip, bekletin. File bademlerin yarısını yağsız tavada hafifçe kavurun. Diğer yarısıyla karıştırarak bekletin. Yuvarlak veya kare tepsiyi yağlayın. Kadayıfın yarısını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine sırasıyla kırmızı lahana, havuç ve tavuk etlerini yerleştirin. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kalan kadayıfla üzerini kapaün. Eritilmiş margarin veya tereyağını üzerine gezdirin. Tencerede kalan tavuk suyunu süzerek kadayıfın üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında pişirin. Üzeri hafif sararmca file bademleri serpip, pişirmeye devam edin. Üzeri kızarınca fırından alıp düimleyerek, servis yapın.
|
|